Награждаване на участници в международен военен турнир WARRIOR CHALENGE

Pan.bg 30 май 2023 | 15:42 views (972) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Международен военен турнир „WARRIOR CHALENGE“ се провежда от 29 до 31 май 2023 г. на специализирания учебно-тренировъчен комплекс (СУТК) „Црънча“. В него участват военнослужещи от 6 отбора: Съвместното командване на специалните операции (СКСО), Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Националната гвардия на щата Тенеси (САЩ) и Многонационалната батальонна бойна група.

На 31 май, сряда, ще се проведе награждаването на първенците в отделните дисциплини. Ще присъстват заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, представители на Националната гвардия на щата Тенеси, командирът и представители от многонационалната батальонна бойна група, командири на военните формирования, участващи в турнира, представители на Посолството на САЩ в България, представители на Министерството на отбраната и др. Пред гостите ще бъде изнесена презентация за условията и провеждането на военния турнир и ще бъдат връчени наградите на първенците.

Отборите в международния военен турнир „WARRIOR CHALENGE” са съставени от четирима военнослужещи, всеки оборудван с 20 кг раница и въоръжение. В единия ден се проведе стрелковото състезание по тактическа стрелба с три вида оръжие по пет различни сценария. На следващия ден се проведе военният многобой, чиято цел е демонстриране на умения, качества и възможности на военнослужещите в състезателно темпо. Сред елементите на военния многобой са: военна топография за определяне на координати, ориентиране и движение по карта; хвърляне на ръчна граната; избутване на аварирал автомобил; оказване на медицинска помощ; преодоляване на водно препятствие и на препятствие по въже; задачи от алпийската подготовка и др.

Турнирът „WARRIOR CHALENGE” е част от мероприятията за отбелязване на тридесетата годишнина от основаването на Програмата за партньорство на Министерство на отбраната на Република България с Националната гвардия на щата Тенеси.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка