Завърши многонационалното учение на Специалните сили TROJAN FOOTPRINT - 24 (ГОЛЯМА ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ 18+)

Pan.bg 18 мар 2024 | 20:30 views (3728) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО
От 28 февруари до 15 март 2024 г. се проведе най-голямото учение на Силите за специални операции на НАТО в Европа TROJAN FOOTPRINT 2024.

Няколко хиляди военнослужещи взеха участие в многонационалното учение на териториите на България, Германия, Грузия, Гърция, Румъния и Северна Македония.

Формирования и офицери от щаба на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на Българската армия действаха на териториите на България, Гърция, Румъния и Германия, където беше позиционирано Компонентното командване на Силите за специални операции за учението.

На територията на България участваха формирования от СКСО, Румъния и САЩ.

По време на учението бяха отработени елементи от планирането, командването и управлението по новия модел на силите на НАТО в домейна Сили за специални операции, включително и такива, свързани с бъдещата структура и задачи на Регионалното компонентно командване на специалните операции между България и Румъния.

TROJAN FOOTPRINT 2024 е основно учение на Силите за специални операции на НАТО в Европа. То е фокусирано върху подобряване на способността на специалните сили да се противопоставят на широк спектър от заплахи, увеличаване на интеграцията с конвенционалните сили и подобряване оперативната съвместимост на страните от Алианса.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завърши многонационалното учение на Специалните сили  TROJAN FOOTPRINT - 24 (ГОЛЯМА ЕКШЪН ГАЛЕРИЯ 18+)

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка