Започва Stealth Dagger 24 - най-голямото учение на Специалните сили за 2024 година

Pan.bg 17 юни 2024 | 13:08 views (812) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО


На 17 юни 2024 г. започва най-мащабното за годината национално учение с международно участие на Специалните сили на Българската армия Stealth Dagger 24.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Двустепенното тактико-специално учение Stealth Dagger 24 ще продължи през следващите седмици и ще бъде проведено в различни райони на територията на цялата страна. По време на учението за първи път в нашата военна история ще бъдат оценени едновременно бойните способности на две Тактически групи за Специални операции от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) по стандартите на Съюзното командване на НАТО по операциите (SOFEVAL). Формированията ще бъдат сертифицирани за носене на дежурство в рамките на новия модел на силите на НАТО.

Целта на учението Stealth Dagger 24 е проверка на способностите на участващите щабове и формирования от СКСО в планиране и провеждане на специални операции за въздействие върху цели и обекти от оперативно и стратегическо значение и за противодействие на асиметрични заплахи по стандартите на Алианса.

По време на учението ще се отработват задачи в координация и взаимодействие с компоненти от конвенционалните сили.

Офицер провеждащ учението е заместник-командирът на СКСО полковник Иван Райков.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Започва Stealth Dagger 24 - най-голямото учение на Специалните сили за 2024 година

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка