За четвърта поредна година Специалните сили бяха домакин на Пловдивския гарнизонен турнир по стрелба с пистолет „Макаров“

Pan.bg 01 юли 2024 | 07:43 views (653) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСО

Н 28 юни 2024 г. на стрелбищен комплекс „360 градуса“, с.Войводиново се проведе четвъртия турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ по случай 4 юли – бойния празник на Пловдивски гарнизон. По традиция домакин на стрелковото състезание беше Съвместното командване на специалните операции (СКСО). В него взеха участие девет отбора от формирования и военни институции от гарнизона.

По регламент, отборите се състоят от един мъж и една жена от съответното формирование, като всеки състезател трябваше да стреля с 10 патрона по мишена № 4 от 25 метра.
На челните места в индивидуалното класиране при жените застанаха цивилен служител Спаска Павлова от СКСО на първо място с резултат от 94 точки, на второ място се класира миналогодишната шампионка майор Мирослава Събева от РС „Военна Полиция“ – Пловдив с 92 точки, а на трето място остана подполковник Таня Бизева от първи отбор на 24-та вертолетна авиобаза - Крумово с 91 точки.

В индивидуалното класиране при мъжете на първо място е старши сержант Георги Янев от втория отбор на 24-та вертолетна авиобаза - Крумово с 94 точки. На второ място се класира к-н Янко Хаджиев от отбора на 3-та авиационна база – Граф Игнатиево с 93 точки, а на трето място е цивилен служител Димитър Бекяров от МБАЛ Пловдив към ВМА с 92 точки.

В отборното класиране най-точни бяха от отбора на РС „Военна полиция“, класирал се на първото място със 183 точки, втори с една точка по-малко остана отбора на домакините от СКСО със 182 точки, а третото място зае отбора на МБАЛ Пловдив към ВМА със 178 точки.

Купите и медалите за призовите места бяха връчени от началника на Гарнизон Пловдив и командир на СКСО генерал-майор Явор Матеев. „Важни са както резултатите, така и моралното участие, тъй като този турнир се прави в чест на бойния празник на най-големия гарнизон в България - Пловдивския“, каза генерал-майор Матеев. Той благодари на участниците за индивидуалните усилия и за спортсменската им игра и закри четвъртия гарнизонен турнир по стрелба с пистолет „Макаров“.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка