Морско училище на Кръгла маса „Иновациите – възможности за бъдещето“ в Президентството

Pan.bg 24 юли 2022 | 08:22 views (859) commentaries(0)
img Росица Колева

Двама курсанти и студент от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, заедно с началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, участваха в кръгла маса „Иновациите – възможности за бъдещето“, която се проведе в Президентството на 18 юли 2022 г.

В рамките на форума бяха обсъдени възможните цели и приоритети за страната ни в областта на иновациите. Сред участниците бяха министрите на отбраната и енергетиката в оставка – Драгомир Заков и Александър Николов, представители на институции, научни и академични среди, български иновативни предприятия и стартъп организации.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В кръглата маса от страна на Морско училище участваха курсантите военни медици Мелани Пиргова и Гергана Младенова и студентът първокурсник в специалност „Киберсигурност“ Антон Атанасов. Екипът на ВВМУ вече спечели награда с проект за космическа медицина в престижен конкурс на Европейската космическа агенция.

Президентът Румен Радев отбеляза, че е важна интеграцията на наука, иновативна икономика и бизнес във водещите регионални и европейски иновативни проекти. Той добави, че въпросът е доколко ефективно се използват всички международни и европейски програми, фондове и инструменти, така че да има обмен на знания, технологии и на практико-приложни изследвания.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище на Кръгла маса „Иновациите – възможности за бъдещето“ в Президентството

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка