18 военни лекари от Морско училище са първите курсанти – офицерски кандидати (снимки)

Pan.bg 07 сеп 2022 | 06:49 views (1930) commentaries(0)
img Росица Колева

Курсантите шестокурсници от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, бяха повишени в звание „офицерски кандидат“. Те получиха своите нови пагони от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Повишенията станаха факт в деня, в който медиците успешно издържаха държавния си изпит по физическа подготовка.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

18-те военни лекари, на които догодина предстои да станат лейтенанти, са първият випуск от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. Обучението е единствено по рода си в страната и е съвместен проект на ВВМУ, ВМА и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

В първите пет години на специализацията Морско училище и Медицинският университет осигуряват съответно военното и медицинското обучение на курсантите. Последната година на армейските медици е изцяло във Военномедицинска академия в София, където изучават военна и военно-полева медицина.

Младите лекари ще останат в историята на Морско училище и създават прецедент в Българската армия като първите курсанти – офицерски кандидати.

Заради по-дългия период на обучение, в VI курс им се присвоява най-висшето неофицерско звание „офицерски кандидат“, за разлика от колегите им от петгодишните специализации, които в последната си година, преди да получат офицерски пагони, са със звание „мичман“.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


18 военни лекари от Морско училище са първите курсанти – офицерски кандидати (снимки)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка