Ден 38 сутрин: НИК 421 ще пристигне в Мар дел Плата в ранния следобед на 3 февруари

Pan.bg 03 фев 2023 | 07:02 views (541) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 38 сутрин: НИК 421 ще пристигне в Мар дел Плата в ранния следобед на 3 февруари

„Очаква се да пристигнем в Мар дел Плата в ранния следобед на 3-ти февруари“, заяви пред БТА командирът на българския военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421), кап. II ранг Николай Данаилов. В сутрешните часове на 2 февруари, ден 38 от плаването към Антарктида, НИК 421 е на по-малко от 300 морски мили от аржентинското пристанище, което е втората междинна спирка по пътя му към българската антарктическа база „Св. Климент Охридски“ на о-в Ливингстън. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/400287-nik-421-shte-pristigne-v-mar-del-plata-v-ranniya-sledobed-na-3-fevruari

Ден 38 (тема на деня): Товарът на борда на НИК 421 е здраво укрепен в случай на сурово време в пролива Дрейк

В очакване на по-сурови метеорологични условия по време на прекосяването на пролива Дрейк, товарът на борда на „Св. св. Кирил и Методий“ е здраво укрепен върху главната палуба. Това обясни пред БТА старши матрос Симеон Славов, част от палубната команда на плавателния съд. Водите в теснината между Атлантическия и Тихия океан, деляща Южна Америка от Антарктида, са сред най-бурните и най-опасните за мореплаване в целия свят. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/399870-tovarat-na-borda-na-nik-421-e-zdravo-ukrepen-v-sluchay-na-surovo-vreme-v-proliva

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка