Ден 84: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ напусна Мар дел Плата под съпровода на военен оркестър

Pan.bg 21 мар 2023 | 06:49 views (334) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 84: Кораб „Св. св. Кирил и Методий“ напусна Мар дел Плата под съпровода на военен оркестър

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ отплава от военноморската база в Мар дел Плата, Аржентина, в 9:30 часа местно време (14:30 часа източноевропейско време) на 20 март. НИК 421 беше тържествено изпратен от представители на Военноморските сили на Аржентина под музикалния съпровод на военен оркестър.

До излизането от пристанището в Мар дел Плата корабът беше ескортиран от влекач и катер. На борда временно се качиха двама аржентински пристанищни пилоти, които да помогнат на екипажа да изведе плавателния съд в открито море по безопасен начин.

Така НИК 421 пое към следващата междинна спирка от маршрута си – испанския град Картахена, където трябва да пристигне в средата на април. Очаква корабът да акостира във Варна в края на април.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/426941--sv-sv-kiril-i-metodiy-napusna-mar-del-plata-pod-saprovoda-na-voenen-orkestar

Снимка - ВВМУ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка