СБОР НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА (ГОЛЯМА ЗАСЕДАТЕЛНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 мар 2023 | 15:11 views (1516) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСНа 23 и 24 март 2023 г. се проведе сбор на командира на Военноморска база Варна, капитан І ранг Петър Димитров. Първия ден бяха обсъждани теми и въпроси, свързани с възможностите за оптимизиране на подготовката и подобряване на логистичното осигуряване във Военноморска база Варна и военните поуки от развитието на конфликта между Украйна и Руската федерация.

В сбора участваха офицери от Командването на Военноморска база Варна, подчинените формирования и корабните дивизиони. Във връзка с основните теми, изнесени бяха брифинги от офицери от Командването на Военноморските сили - капитан І ранг Петко Якимов и капитан ІІ ранг Васил Захариев.

Втория ден започна с брифинг на капитан І ранг доц. д-р Красимир Костадинов, касаещ модела и съвременни схващания при обучение на офицери от ВМС на оперативно ниво.

Заместник-началникът на щаба по операциите, капитан І ранг Ваньо Мусински запозна офицерите с протичането на командно-управленската информация.

Сборът завърши с час по военноморска история, изнесен от капитан ІІ ранг о. р. д-р Атанас Панайотов, на който бе представен документалният филм на Военния телевизионен канал „Флотът 1915-1918”. След края на лентата, историкът допълни с още исторически факти разказа за героизма и саможертвата на моряците от Военноморските ни сили, които успяват да надмогнат и победят превъзходащия ги противник при защитата на българското Черноморие.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СБОР НА КОМАНДИРА НА  ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА (ГОЛЯМА ЗАСЕДАТЕЛНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка