Отзвук от военноморското учение Sea Breeze 23.3 в Румъния

Pan.bg 17 сеп 2023 | 21:24 views (446) commentaries(0)
img
Николай Трифонов

Военноморските сили (ВМС) на Република България участват с безпилотен противоминен апарат "Remus-100" и петима военнослужещи във военноморското учение "Sea Breeze 23.3" ("Морски бриз 23.3").

Това съобщиха от Министерството на отбраната (МО) за Българската телеграфна агенция (БТА).

По време на учението с "Remus-100" се обследват зададени крайбрежни и пристанищни райони за наличието на морски мини, посочват още от МО.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/523293-vms-na-balgariya-uchastvat-s-bezpiloten-protivominen-aparat-remus-100-i-petima

КОНТРААДМИРАЛ КИРИЛ МИХАЙЛОВ УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УЧЕНИЕТО SEA BREEZE 23-2”В КОНСТАНЦА, РУМЪНИЯ

На 5 и 6 септември 2023 г. в град Констанца, Република Румъния, се проведе планираща конференция на командирите в рамките на учението SEA BREEZE 23-2, в която участва контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили на Република България.

Конференцията бе организирана от Военноморските сили на Република Румъния, съвместно с Шести американски флот, като в нея взеха участие и командирът на Обединеното морско командване на НАТО, командващият на Военноморските сили на Украйна, представители на Командванията на Военноморските сили на Турция и Великобритания, командващият на Френския флот в Средиземно и Черно море.

На форума бяха обсъдени важни теми, касаещи морската сигурност в Черноморския регион, актуалната обстановка, свързана с променящата се среда за сигурност, минната опасност – перспективи, възможности и задълбочаване на регионалното сътрудничество между черноморските държави.

По време на събитието бяха организирани двустранни срещи между ръководителите на участващите делегации, на които се обсъдиха въпроси от взаимен интерес.

Снимка: ВМС на Р България

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка