ФЛОТСКИТЕ ХИМИЦИ ПРОВЕДОХА ПОЛЕВА ПОДГОТОВКА (ГОЛЯМА ПОЛЕВА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 21 сеп 2023 | 15:51 views (1651) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСВ периода от 11 - 21 септември 2023 г. на Учебен полигон ,,Ново село” - район 2 ,,Чубра” се проведе полева подготовка на щатните и нещатни специалисти по ядрена, химическа и биологическа защита (ЯХБЗ) от военните формирования на Военноморските сили, под ръководството на майор Иван Русев, флагмански специалист във флотилия бойни и спомагателни кораби.

Целта на полевата подготовка е военнослужещите от Военноморските сили да усъвършенстват практическите действия при възникване на ЯХБ обстановка в резултат на използване на оръжия за масово унищожение (ОМУ), терористични актове с използване на ЯХБ агенти, възникване на ЯХБ опасни аварии с изтичане на токсични индустриални материали (ТИМ) и трансгранично замърсяване на територията на Република България.

На 20.09.2023 г. се проведе заключителния етап от полевата подготовка - приемане на проведената полева подготовка от комисия от Щаба на отбраната и Командването на Военноморските сили.

Военнослужещите от ВМС показаха високи резултати и демонстрираха знания и умения, придобити по време на двуседмично си подготовка.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ФЛОТСКИТЕ ХИМИЦИ ПРОВЕДОХА ПОЛЕВА ПОДГОТОВКА (ГОЛЯМА ПОЛЕВА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка