50 години катедра „Информационни технологии“

Pan.bg 26 ное 2023 | 11:06 views (1047) commentaries(0)
img Яница Минкова

На 24 ноември 2023 г. се състоя тържествено честване по повод 50-годишнината от създаването на катедра „Информационни технологии“, което беше обвързано с представянето на нови специалности на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Катедрата първоначално е създадена под името „Военна кибернетика и управление на войските“. От тогава до днес включително колективът си поставя амбициозната задача да работи за постигане на висока подготовка на курсантите и студентите от Морско училище в областта на информационните технологии и тяхната добра професионална реализация.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Тържественото мероприятие бе открито от заместник-началника по учебната и научната част на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов, който отправи поздрави и подчерта важността и високия принос на катедрата за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ през отминалите години.

За изключителен принос за развитието и утвърждаването на авторитета на Училището със заповед на министъра на отбраната бе награден проф. д-р о.р. Юлиан Цонев, а със заповед на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с предметни награди бяха удостоени и служители на катедрата.

Гости – представители на фирма „Ди Екс Си Технолоджи България“ ЕООД, наградиха трима, отличили се през годината, студенти на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

По време на събитието настоящият началник на катедрата – доц. д-р Валентина Петрова, изнесе презентация на тема „Минало, настояще и бъдеще на катедра „Информационни технологии“, като тя обърна внимание на бъдещите възможности за развитие, мобилност на обучението и реализация на обучаващите се студенти и курсанти в морската Алма матер.

Част от обучаващите се курсанти в специализация „Кибероперации“ отправиха видеопоздрав към преподавателите в катедра „Информационни технологии“ и техните гости.

Пожелания и поздравления поднесаха и бивши ръководители на катедрата и преподаватели, които дейно са участвали в развитието на информационните технологии във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Поздравителни адреси бяха получени от банка ДСК, KBC и ИКТ Клъстер Варна.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


50 години катедра „Информационни технологии“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка