БТА: След успешна работа по научни проекти на о-в Медиа луна НИК 421 се завърна на о-в Ливингстън

Pan.bg 26 яну 2024 | 17:24 views (662) commentaries(0)
img Емил Граничаров

Военният научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) се завърна на българската антарктическа база на остров Ливингстън. Екипажът на НИК 421 отплава от остров Медиа луна, където българските учени работиха по научните си проекти.

На о. Медиа луна, намиращ се източно от о. Ливингстън, българският екип достави провизии за базата на аржентинските военноморски сили.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Геологът Калин Найденов и алпинистите Дойчин Боянов и Кирил Досков взеха геоложки проби от острова, една от които е на гранит (гранодионит).

Ихтиологът и хидробиолог проф. Елиза Узунова взе проби за изследване за наличието на микропластмаса от района около о. Медиа луна с помощта на специална мрежа.

На фона на залязващото слънце НИК 421 застана на котва в залива на о. Ливингстън, готов да помага на българските учени на изследователската база „Св. Климент Охридски“.

На о. Медиа луна е разположена научноизследователската станция на Аржентина.

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/606820-voenniyat-nauchnoizsledovatelski-korab-sv-sv-kiril-i-metodiy-se-zavarna-na-oНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БТА: След успешна работа по научни проекти на о-в Медиа луна НИК 421 се завърна на о-в Ливингстън

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка