БТА: Представител на градската управа на Мар дел Плата посети кораба "Св. св. Кирил и Методий"

Pan.bg 23 фев 2024 | 11:21 views (1559) commentaries(0)
img Двустранна среща между началника на Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" (ВВМУ) – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и командването на научноизследователския кораб "Св. св. Кирил и Методий" (НИК 421) с Флоренция Ранелуци – съветник по въпросите за международните отношения на кмета на Мар дел Плата Гилермо Moнтенегро, се състоя на борда на плавателния съд на 22 февруари, съобщиха от ВВМУ.

Той акостира в аржентинския град на 21 февруари.

По време на срещата флотилен адмирал Медникаров изрази искрената си благодарност за възможността НИК 421 да посещава Мар дел Плата ежегодно и посочи възможностите за установяване на контакти между аржентинския крайбрежен град и Варна.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

С цел развиване на взаимоотношения и задълбочаване на сътрудничеството между Мар дел Плата и морската ни столица, началникът на ВВМУ връчи на г-жа Ранелуци официална покана от името на кмета на Община Варна Благомир Коцев към г-н Монтенегро за посещение в града, отбелязват от ВВМУ.

От своя страна Флоренция Ранелуци изрази радостта си, че за четвърти пореден път НИК 421 посещава Мар дел Плата. Тя изрази увереност, че взаимоотношенията между двете населени места имат голям потенциал за развитие, като дори потвърди готовност с екипа й да участват активно в процеса на побратимяването им.

Мар дел Плата, намиращ се на 400 километра на юг от столицата Буенос Айрес, е петият по население град на Аржентина с близо 700 000 жители. Населеното място е важен туристически, пристанищен и риболовен център на страната.

Преди да се отправи на 23 февруари през Атлантическия океан към Варна, "Св. св. Кирил и Методий" ще спре в бразилското пристанище Рио Гранде за официално посещение по повод 90 години от установяването на дипломатически отношения между България и Бразилия.

Очаква се НИК 421 да се завърне в България от втората си антарктическа мисия в началото на април, отбелязват от ВВМУ.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/623506-predstavitel-na-gradskata-uprava-na-mar-del-plata-poseti-koraba-sv-sv-kiril-i

Снимки: ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"/БТА (БТ)Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БТА: Представител на градската управа на Мар дел Плата посети кораба "Св. св. Кирил и Методий"

ПРЕДИШНА СНИМКА 4/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка