Снимки: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза Деня на логистиката в Българската армия

Pan.bg 01 мар 2024 | 20:57 views (1323) commentaries(0)
img Яница Минкова

Водосвет на автомобилната техника и молитва за здраве и благополучие на личния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отслужи отец Живко Георгиев от Варненската и Великопреславска света Митрополия. Ритуалът се проведе на 1 март 2024 г. в района на Училището.

За празника началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, награди военни и цивилни служители от отдел „Логистика“ във ВВМУ, отличили се с високи професионални постижения и значим личен принос в службата.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В своята история Българската армия винаги е имала система за осигуряване на дейността си, но през 1997 г. в нея се създава единно логистично осигуряване, когато всички съединения, части и учреждения за специално-техническо, техническо и тилово осигуряване, както и отделите за координиране на всички дейности и транспортно осигуряване, се сливат в Управление „Материално-техническо осигуряване“.

До 2000 г. празникът се отбелязва на 21 ноември, като Ден на тиловите органи и служители. През 2000 г. Управлението се слива с медицинските органи във Въоръжените сили, и се създава Главно управление „Материално-техническо и медицинско осигуряне“.

Скоро след това, със заповед на министъра на отбраната от 23 януари 2001 г., датата 1 март е определена като Ден на логистиката на Българската армия.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза Деня на логистиката в Българската армия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка