Курсант от Морско училище с високо признание в научната сфера

Pan.bg 08 апр 2024 | 17:37 views (721) commentaries(0)
img Георги Николов

В периода 2 – 4 април 2024 г. в гр. София се проведе научната конференция с международно участие – „20 години България в НАТО и НАТО в България“, организирана от Военна академия „Георги С. Раковски“.

Общо 52-ма души, сред които множество български и чуждестранни старши офицери от Въоръжените сили, професори, доценти и доктори, бяха изпратили предварително своите научни доклади за участие, като само на най-добрите 25 беше предоставена възможността да представят труда си под формата на презентация пред научната аудитория в Централния военен клуб.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Сред тях беше и випускникът на Морско училище – мичман Димо Савов, с доклада на тема „Актуалност и значение на концепцията за център на тежестта в съвременното планиране и провеждане на операции на НАТО“. Темата на курсанта, който все още се обучава за офицер на тактическо ниво, разглежда и анализира комплексни въпроси, свързани с оперативното ниво на командване и управление.

Въпреки огромното предизвикателство, отличното му представяне беше факт. Доказателство за това беше публичният поздрав към него и израз на удовлетвореност от страна на румънски полковник – участник в конференцията, а впоследствие лично и от 14 други български старши офицери и офицери от запаса и резерва, участници и гости на конференцията.

Още повече, докладът е сред десетте най-добри труда и беше публикуван в авторитетното издание на Военна академия – „Военен журнал“, едно от първите български научни списания, водещо в областта на научните изследвания и пример за коректност и откритост за критика, алтернативни идеи и иновативни подходи. Изданието с подбраните доклади беше тържествено подарено на множество гости на конференцията, сред които – чуждестранни представители, настоящи и бивши български държавници и политици, като о. р. ген.-лейт. Атанас Запрянов и проф. Огнян Герджиков.

Научноизследователският успех на мичман Димо Савов не е крайна точка на стремежа му към още достижения и победи, а напротив – поредните му трудове са в процес на изготвяне.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Курсант от Морско училище с високо признание в научната сфера

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка