Курсанти управляват Морско училище

Pan.bg 17 май 2024 | 22:17 views (890) commentaries(0)
img Росица Колева

Ден на курсантското управление се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. За шеста поредна година началникът на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, предаде сабята – символ на властта, на курсантите петокурсници, на които предстои да бъдат произведени в лейтенанти след три месеца.

Тази година дубльор-началник на Морско училище стана курсант мичман Димо Савов. Общо 29 курсанти от Випуск 2024 заеха ръководните длъжности във флотската Алма матер, за да усетят реалните ръководни, административни и академични дейности и отговорности във ВВМУ. Денят на курсантското управление е част от обучението на випускниците и има за цел да превърне бъдещите офицери в ефективни лидери, способни да поемат отговорност. Курсантското управление е част от историята на ВВМУ и датира от 1967 г. Възобновено е през 2019 г.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Денят на курсантското управление през тази година се проведе в контекста на 20-годишното членство на България в NATO. В церемонията участваха курсанти от държави партньори. Във военния ритуал се включиха курсанти и кадети от Азербайджан, Гърция, Нидерландия, Полша, Румъния, Северна Македония, Украйна.

Те, заедно с курсанти от Националния военен университет и Академията на МВР, бяха част и от първата по рода си Международна курсантска седмица, организирана от Морско училище и предшестваща Деня на курсантското управление. През тази седмица българските и чуждестранните курсанти обмениха опит и участваха в общи инициативи, сред които конференция, спортни състезания и културни прояви.

/www.naval-acad.bg/
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Курсанти управляват Морско училище

ПРЕДИШНА СНИМКА 4/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка