Военни моряци от пет държави успешно тренираха противоминни действия по време на учението „Тритон – 2024“

Pan.bg 22 юни 2024 | 07:39 views (553) commentaries(0)
img Pan.bg

По време на водолазното учение на българските Военноморски сили с международно участие „Тритон – 24“ успешно беше планирана и проведена съвместната подготовка на военнослужещите и бяха изпълнени професионално всички поставени задачи. Това беше отчетено на заключителния разбор на учението, проведен на 21 юни т.г. във Военноморска база – Варна.

В продължение на няколко дни екипите водолази от военноморските сили на България, Румъния, Турция, САЩ и Франция, които участваха в учението, тренираха съвместно изпълнението на специфични задачи за противодействие на минната опасност на море, както и дълбоководни водолазни дейности. За разлика от миналата година, когато поради лоши метеорологични условия не бяха изпълнени задачите, свързани с дълбоководни спускания от екипите, тази година всички поставени задачи бяха отработени, включително и използването на подводен дрон ,,Fusion”, с какъвто Военноморските сили вече разполагат.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Реалистичната обстановка и внимателно подбраните райони създадоха подходящи условия за усъвършенстване на знанията и уменията на водолазните екипи по прилагане на процедурите и стандартите на НАТО при провеждане на водолазна дейност и обезвреждане на боеприпаси под вода. Това допринесе и за повишаването на оперативната съвместимост на участниците по противодействие на минната заплаха на море.

Учението се проведе от 15 до 21 юни 2024 г. в района на Военноморска база Варна и териториалното море на Република България. Общ ръководител на учението беше командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, а тактическото управление на участващите сили и средства беше възложено на командира на дивизиона кораби със спомагателно назначение, дислоциран във Военноморска база Варна, капитан I ранг Калин Караколев.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военни моряци от пет държави успешно тренираха противоминни действия по време на учението „Тритон – 2024“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка