Форум „ Космос, Иновации, Стартъпи“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Pan.bg 22 юни 2024 | 23:00 views (314) commentaries(0)
img Яница Минкова

Морско училище бе домакин на форума „Космос, иновации, стартъпи“, организиран от Областна администрация – Варна, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Техническия университет – Варна, с подкрепата на Европейския съвет за иновации и Българския бизнес форум.

Събитието имаше за цел да стимулира иновативния потенциал на изследователи, спинаути, малки и средни предприятия и стартъпи от региона на област Варна, както и да насърчи участието им в програмите на Европейската комисия (ЕК), по-специално тези на Европейския съвет по иновациите (EIC).

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Презентации бяха изнесени от изпълнителния директор на EnduroSat – г-н Райчо Райчев, г-жа Стела Ткачова – програмен мениджър за космически системи в Европейския съвет по иновации, д-р Албена Куюмджиева – служител по политиките в Европейския съвет за иновации, г-жа Светослава Вангелова и г-жа Петя Пиперкова – от Дирекция „Политики и анализи“ към Министерство на иновациите и растежа, и г-жа Галина Момчева – от Института по математика и информатика към БАН.

В рамките на форума всички участници имаха възможността да посетят най-голямата космическа лаборатория в страната, която се намира в Морско училище.

Форумът „Космос, иновации, стартъпи“ бе отлична възможност за региона на Варна да се запознае с най-новите тенденции в областта на космическите технологии и иновации, да установи контакти с водещи експерти и да научи за възможностите за финансиране и подкрепа от Европейската комисия.

www.naval-acad.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Форум „ Космос, Иновации, Стартъпи“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка