ВОЕННИ МОРЯЦИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ ТРЕНИРАХА СЪВМЕСТНО ПРОТИВОМИННИ ДЕЙСТВИЯ, УЧЕНИЕТО "ТРИТОН 2024" ЗАВЪРШИ (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 юни 2024 | 07:41 views (1240) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСНа 21 юни 2024 г. завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2024”.

Във Военноморска база – Варна бе проведен заключителният разбор. Отчетено беше успешното планиране и провеждане на учението, както и изпълнението на всички поставени цели.

В продължение на няколко дни екипите водолази от участващите държави тренираха съвместно изпълнението на специфични задачи. За разлика от миналата година, когато поради лоши метеорологични условия не бяха изпълнени задачите свързани с дълбоководни спускания от екипите, тази година всички поставени задачи бяха отработени, включително и използването на подводен дрон FUSION, с каквито Военноморските сили вече разполагат.

Реалистичната обстановка и внимателно подбраните райони създадоха подходящи условия за усъвършенстване на знанията и уменията на участващите водолазни екипи по прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, при провеждане на водолазна дейност и извършване на взривни дейности под вода. Това допринесе и за повишаването на оперативната съвместимост на участниците по противодействие на минната заплаха на море.

Набелязани бяха мероприятия за подобряване на процеса на планиране и провеждане на следващото учение през 2025 г.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВОЕННИ МОРЯЦИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ ТРЕНИРАХА СЪВМЕСТНО ПРОТИВОМИННИ ДЕЙСТВИЯ, УЧЕНИЕТО "ТРИТОН 2024" ЗАВЪРШИ (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка