В ДНР се формира нов доброволчески батальон от пленени военнослужещи от ВСУ

Pan.bg 27 фев 2023 | 11:17 views (1001) commentaries(0)
img
пан.бг
В ДНР скоро ще се появи нов доброволчески батальон, сформиран от бивши военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, попаднали в плен. В момента разделението е в начален стадий.


В ДНР се формира доброволчески батальон на името на Богдан Хмелницки, който включва бивши украински военнопленници, изявили желание да се борят с режима на Зеленски с оръжие в ръце. Към днешна дата частта се състои от около 70 души и почти всички бивши военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, които са били пленени.

Сега отговарям за новосъздадената бойна част на името на Богдан Хмелницки. (...) Имах възможността - както за мен, така и за моите другари, които ще бъдат с мен в тази част - да отдам почит

- каза за РИА Новости командирът на една от частите на батальона Андрей Тишченко.

Батальонът е доброволен, никой не принуждава никого да ходи на война, можете да продължите да седите в колонията и да чакате размяна. Всички бивши украински военнослужещи, които са изявили желание да сключат договор с руското министерство на отбраната, преминават съответните проверки за участие в различни престъпления. Тъй като всичко е официално, те получават руско гражданство, след което подписват договор с военното ведомство при общи условия и заминават за тренировъчен лагер за преквалификация.

В батальона момчетата са в бойно настроение, момчетата са готови, няма такива, които са се съгласили, а след това са променили мнението си, момчетата първоначално казаха да. И помислете всички момчета до края

- добави Тишченко.

Напоследък в републиките се забелязва тенденция за увеличаване на броя на така наречените „отказници“ от украинските военнопленници, които отказват да бъдат включени в списъците за размяна.


източник


военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка