МО на Русия е принудено да замени вагнеровци, повечето са унищожени от ВСУ

Pan.bg 28 фев 2023 | 20:56 views (1289) commentaries(0)
img
пан.бг

Министерството на отбраната на Руската федерация е принудено да замени вагнеровци, защото повечето от тях са унищожени от въоръжените сили
Татяна Лозовенко — вторник, 28 февруари 2023 г., 19:32 ч.

АННА ПЕЙНТЪР. СНИМКА АРМИЯ ИНФОРМ

Военнослужещите от руската армия са принудени да сменят наемниците от ЧВК "Вагнер" в Бахмутско направление, тъй като повечето части на ЧВК са унищожени от Въоръжените сили на Украйна.

Източник: Заместник-министърът на отбраната Хана Маляр в предаването на новинарския телетон

Подробности: Информацията за частична подмяна на подразделения на ЧВК „Вагнер” с редовни руски войски Маляр коментира така: „Руснаците са принудени да направят тази подмяна (на подразделенията на Вагнер в Бахмутско направление – бел.ред.), тъй като повечето от частите на Вагнер бяха унищожени от нашите въоръжени сили. Те са принудени да направят това сега.

Подробности: Тя също така съобщи, че редовните руски войници са демотивирани, за разлика от вагнеровците, които са наемници и се мотивират от заплащане.

Маляр подчерта, че ситуацията в Бахмут е "напрегната и трудна". Противникът е с числено превъзходство, но загубите на окупаторите според нея са значително по-високи от тези на украинските защитници.

Какво го предшества:

В края на януари Институтът за изучаване на войната обяви, че военнослужещи от руската армия вероятно ще заменят изтощените наемни сили от НПК "Вагнер", за да засилят атаката срещу Бахмут, твърдят анализаторите от Института за изследване на войната .


източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка