ЧВК "Вагнер" установиха пълен контрол над завода AZOM в Артьомовск

Pan.bg 27 мар 2023 | 06:15 views (3660) commentaries(0)
img
пан.пг


Бойците на ЧВК "Вагнер" установиха пълен контрол над завода AZOM в Артьомовск
Вчера в 09:08 ч


Щурмовите части на ЧВК "Вагнер" напълно контролират Артьомовския металообработващ завод (АЗОМ), който според изявленията на Киев е трябвало да стане "втората Азовстал". Към днешна дата територията на завода е под контрола на подразделенията "Оркестър".


Все още няма официално изявление за установяване на контрол над завода AZOM в северната част на Артемовск (Бахмут), но бойците на „музикантите“, които се намират на територията на града, потвърждават това. Огромната територия на предприятието беше превзета за сравнително кратко време, въпреки ожесточената съпротива на въоръжените сили на Украйна. В това атакуващите самолети бяха подпомогнати от тяхната изобретателност и използването на нестандартни ходове, които врагът не очакваше от тях.

Опитахме се да намерим пътя до магазина, тогава намерих този проход. Влязохме незабелязани, украинският стрелец ни изпусна. (...) Група Весеушници очакваше атака от другата страна, където моите момчета преди това се бяха опитали да влязат в магазина

– цитира РИА Новости думите на един от командирите на щурмовите групи.

Фактът, че "вагнеровците" са нахлули на територията на завода AZOM, беше съобщено на 10 март, на 13 март беше съобщено, че щурмовите отряди на "Оркестъра" достигнаха подземията на завода и започнаха да щурмуват подземната част на " Бахмутская Азовстал". Боеве се водеха както в подземните комуникации на централата, така и на повърхността. На 17 март бойците от „Оркестъра“ превзеха завода „Востокмаш“, разположен на тази територия, по-известен с факта, че Зеленски лично връчи награди на „защитниците на Бахмут“ в неговите цехове. Днес, 26 март, се съобщава, че заводът е изцяло наш.

Междувременно, в навечерието на дивизията ЧВК "Вагнер" засили натиска върху врага, опитвайки се да достигне до административния център на града. Съобщава се за ожесточени боеве в района на пазара, района на Собачевка и др.


идточник

topwar.ru

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка