Украински военни в Бахмут: За съжаление врагът пресече железопътната линия

Pan.bg 14 апр 2023 | 07:03 views (1537) commentaries(0)
img
пан.бг


Украински военни в Артьомовск: За съжаление врагът пресече железопътната линия


Боевете за Артьомовск продължават. Щурмови отряди на ЧВК "Вагнер" с флангова подкрепа от артилерия, включително ВДВ, продължават да притискат ВСУ в западна посока. В тази връзка вниманието привличат нови публикации на дислоцираните в Артьомовск украински военни. От една страна, те заявяват, че са „подпомогнати от артилерия, която удря врага (руските войски) извън града“, от друга страна, се признава успехът на ЧВК „Вагнер“.

От последния доклад на украинските военни в Артьомовск (Бахмут):

За железницата - нищо добро. За съжаление врагът пресича линията.

Става дума за железопътната линия, която разделя западната част на града от останалите му квартали - онези, които вече са попаднали под контрола на руските части по време на тази трудна и продължителна битка.Украинската армия публикува онлайн информация, че частите на Вагнер пресичат железопътните линии в района на улица Корсунски (преименувана на улица Некрасов), както и в района на улица Леваневски (северозападно от Бахмут-1). станция).

Ако частите на Вагнер успеят да развият успех в тези райони, тогава ще бъде възможно да атакуват врага в западната част на Артьомовск поне от две посоки, като му попречат да използва железопътната линия като една от линиите на отбрана.източник


военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка