Военнослужещи от Сухопътните войски участват в учението Scorpion Legacy -2023 в Румъния (СНИМКИ)

Pan.bg 30 май 2023 | 16:51 views (1956) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОНа учебен полигон „Смардан” в Румъния започна многонационалното учение Scorpion Legacy - 2023, което е част от поредица многонационални учения Defender - 2023.

В него от българска страна участва механизиран взвод от 35 военнослужещи, включен в състава на Многонационална бригада „Югоизток”, с 9 специализирани бойни машини. Взводът е от състава на 38-и механизиран батальон от 2-а Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора. Негов командир е капитан Николай Гарев.

В Scorpion Legacy - 2023 участват и военни формирования от Румъния, САЩ, Португалия, Белгия, Италия, Северна Македония и Полша. Темата на учението е „Провеждане на настъпателна операция в отговор на криза с висока интензивност“.

До 9 юни на учебни полигони „Смардан” и „Бордушани” в Румъния ще се проведат ротни тактически учения и тактически учения с бойна стрелба.

Многонационалните учения под общото наименование Defender - 2023 се провеждат под ръководството на Командването на СВ на САЩ в Европа и Африка. Целта е съвместната подготовка на военните формирования от държавите-членки на НАТО и страните-партньори да допринесе за развитието на бойните способности и да повиши оперативната съвместимост на въоръжените сили в системата за колективна отбрана.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещи от Сухопътните войски участват в учението Scorpion Legacy -2023 в Румъния (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка