Военнослужещи от Батальона за защита на силите на 2-а Тунджанска механизирана бригада на СВ унищожиха невзривени боеприпаси, открити в Казанлъшко

Pan.bg 06 юни 2023 | 18:01 views (1352) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Модулно формирование от Сухопътните войски изпълни задача по транспортиране и унищожаване на голямо количество невзривени боеприпаси, открити между селата Шейново и Ясеново, Община Казанлък.

Специализираният екип от батальона за защита на силите от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора бе задействан на 3 и 4 юни, съгласно заповед на командира на Сухопътните войски. Задачата бе да се извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на 85 броя 120 мм. невзривени бойни припаси, открити в частен имот между селата Шейново и Ясеново, Община Казанлък, Област Стара Загора.

В продължение на два дни, под ръководството на капитан Иван Панайотов, на УЦ „Тюлбе“ и на УЦ „Люляк“ военнослужещите унищожиха вчера 59 броя невзривени бойни припаси, а днес - останалите 26 броя. Всички действия бяха извършени при стриктно спазване на мерките за безопасност.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка