Руснаците унищожиха голям брой личен състав и техника на противника, докато се опитваха да превземат загубените позиции край Авдиевка

Pan.bg 04 сеп 2023 | 10:46 views (1219) commentaries(0)
img
пан.бг
Въоръжените сили на Руската федерация унищожиха голям брой личен състав и техника на противника, докато се опитваха да превземат загубените позиции край Авдиевка

Днес, 09:49 ч


Западно от Донецк се провежда една от най-продължителните операции в рамките на НПРО. За съжаление, дори след повече от година и половина от началото на НМО, вражеските войски не са изтеглени от Донецк. Продължават тежките боеве в Авдиевка и Маринка и те всъщност излизат отвъд руините, но само под тези руини е отбраната в дълбочина на въоръжените сили на Украйна, която руските войски разкриват с темповете, които са възможни в момента.


Изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин говори за продължаващите битки за Авдиевка.

Според него въоръжените сили на Украйна са се опитали да извършат серия от атаки, за да си върнат загубени преди това позиции южно от Авдиевка. Това доведе до факта, че украинските войски претърпяха значителни загуби в личен състав и военна техника.

Пушилин:

Също така от наша страна беше унищожено вражеско оборудване в доста голямо количество.

По последни данни вражеските части, които се опитаха да настъпят, бяха атакувани с различни видове оръжия, включително щурмова и армейска авиация, както и оръдия и реактивна артилерия.Врагът се придържа особено към посоката на Авдеевка, осъзнавайки, че ако този мощен укрепен район бъде загубен, руските войски лесно ще достигнат линията Покровск-Селидово-Курахово.


източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка