Сухопътни войски се включват в отбелязването на Съединението

Pan.bg 05 сеп 2023 | 14:49 views (574) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: otbrana.com

Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, съобщава КСВ

Мероприятията ще започнат на 5 септември, в навечерието на празника от 14.30 ч. с поднасянето на венци и цветя пред Паметната плоча на Конушенската чета в село Конуш и от 16.30 ч. – пред паметника на поп Ангел Чолаков в село Новаково от военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград.

Вечерта, от 20.00 ч., ще бъде проведена тържествена заря – проверка на площад „Съединение“ пред общината в град Чирпан, в която ще участват военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и 1-ви разузнавателен батальон – Свобода.

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово ще проведат тържествена заря – проверка в град Съединение от 20.30 ч.

На 6 септември, от 09.30 ч., ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметната плоча на Пере Тошев, а от 10.30 ч. ще бъде издигнат националния флаг на площад „Академик Николай Хайтов“ в град Асеновград от военнослужещи от 4-ти артилерийски полк.

От 10.00 ч. военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - Горна Оряховица ще поднесат венци и цветя пред Мемориала на загиналите герои във воините за национално обединение в града.

Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от 10.30 ч., ще участват в ритуали по полагане на венци и цветя пред Паметника на „Защитниците на Стара Загора“ - в град Стара Загора, пред Паметника на героите, загинали за национално освобождение на България - в град Ямбол и пред паметника на Незнайния войн на площад „Съединение“ – в град Хасково.

Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен ще участват в ритуали по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци в град Сливен от 10.00 ч. и пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война в град Русе, от 11.00 ч.

Военнослужещи от 3-то Бригадно командване - Благоевград в знак на признателност ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните 1912-1918 г. от 10.00 ч. в град Враца, а от 11.00 ч. ще положат венци и цветя в градовете Благоевград и Сандански.

От 10.30 ч. ще бъде издигнато националното знаме и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на Съединението в Градската градина в град Чирпан от военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон – Свобода.

Военнослужещи от 5-то Бригадно командване - Плевен, ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на 4-ти пехотен Плевенски полк в града от 11.00 ч.

Военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене ще поднесат венци и цветя пред паметника на 33-ти Свищовски полк в град Свищов от 11.00 ч.

Военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево съвместно с Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на подпоручик Константин Цанков в град Радомир от 18.00 ч.

В град Пловдив представителни формирования от 110-ти логистичен полк – Пловдив и 55-ти инженерен полк – Белене ще участват в тържествена заря – проверка на площад „Съединение“ от 20.30 ч.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка