Сухопътни войски проведоха експериментални стрелби с ПЗРК „Стрела-3“, ще го въвеждат на въоръжение (ГОЛЯМА ПОЛИГОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 28 сеп 2023 | 20:35 views (8062) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОНа 28 септември 2023 г. на зенитния полигон на ВВС „Шабла” се проведоха експериментални стрелби с ПЗРК „Стрела-3”. Те бяха наблюдавани от Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Целта на експерименталните стрелби бе да бъдат извършени изпитания на комплекса с оглед въвеждането му в експлоатация във формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сухопътните войски.

В провеждането на стрелбите и създаването на мишенната обстановка на полигона участваха военнослужещи и техника от 2-а механизирана бригада – Стара Загора. Стрелците-зенитчици демонстрираха добра подготовка и отлични пускове.

Експерименталните стрелби наблюдаваха също командирът на 2-а механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, директорът на дирекция „Стратегическо планиране“ бригаден генерал Здравко Пехливанов и представители от ВМЗ ЕАД-Сопот.

Резултатите от стрелбите показаха, че комплексът е надежден и въвеждането му в експлоатация ще допринесе за повишаване на способностите на формированията за ПВО от Сухопътните войски.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Сухопътни войски проведоха експериментални стрелби с ПЗРК „Стрела-3“, ще го въвеждат на въоръжение (ГОЛЯМА ПОЛИГОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка