"Арминформ" показа как са подредени двуметрови окопи в Донецка област

Pan.bg 04 мар 2024 | 17:46 views (29248) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
"Арминформ" показа как са подредени двуметрови окопи в Донецка област
Евгений Кизилов — понеделник, 4 март 2024 г., 16:37 ч.

Снимки: "Армияинформ"

Изданието на Министерството на отбраната "Армияинформ" разказа как Украйна изгражда взводна база на границата на отбраната на оперативната зона на една от оперативно-тактическите групи.

Източник: сайт "Армияинформ".

Буквално: „Тук работят само военните – твърде близо е до линията на съприкосновение, а именно военните разбират по-добре изискванията и спецификата на бойната работа. Затова такива опорни пунктове се изграждат от инженерни части“.

Подробности: В публикацията се казва, че като се вземат предвид естеството и реалностите на съвременната война, окопите са направени по-широки и по-високи, така че да е възможно удобно да тичате с оборудване и да носите ранените на носилка.

Обяснявайки как са се променили нормите за изграждане на такива укрепления, инженер Леонид казва:

„Ако по време на Втората световна война имаше стандарти за дълбочина и ширина на окопите — 1,5 метра на 80 сантиметра, сега ги правим 2 метра дълбочина и около 1 метър ширина. И отгоре се излива още половин метър парапет. В същото време е невъзможно да ги направим по-широки, защото окопите ще станат по-уязвими на обстрел. В строителството използваме геотекстил, мрежи, дъски и греди."
Поради факта, че изкопът е зигзагообразен, ъглите са подсилени с допълнителни колони и подпори. Пожарните клетки са облицовани с дървена дъска.

Изходи с плавни преходи във височина също са оборудвани, за да се избегнат наранявания по време на бързи движения.Височината на покритата площ е приблизително 2 метра 30 сантиметра. Има мощна рамка, напречни надлъжни греди, таван - две ролки: една ролка - половин метър пръст, втората ролка - същото.


Всичко това е маскирано. В случай на обстрел можете бързо да се придвижите до такива зони от клетки за стрелба. На всеки вход-изход се изкопава кладенец за събиране на водата, за да не изтича в запушеното място.Пряката реч на военните инженери: „Плюсът на работата с дърво е скоростта, минусът е краткотраен (изисква ремонт след 2 години - бел. ред.). Над свободната част отдолу и отгоре правим дистанционери за здравина на конструкцията и инсталирането на защита срещу дронове. В нашия подход взехме предвид съветите на бойните командири на пехотата".източник

Українська правда

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


"Арминформ" показа как са подредени двуметрови окопи в Донецка област

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка