Артилеристите от 4-и артилерийски полк от състава на Сухопътните войски започнаха полево обучение на Учебен полигон „Корен“

Pan.bg 18 мар 2024 | 21:15 views (358) commentaries(0)
img
Pan.bg

Артилерийски формирования от състава на 4-и артилерийски полк – Асеновград ще проведат тактическо учение с бойни стрелби на Учебен полигон „Корен“ в периода 18-29 март.

В подготовката участват над 300 военнослужещи с 86 бойни, специални и спомагателни машини.

Целта е да се повишат способностите на командирите за управление на действията на подчинените им формирования при организиране на бойните действия на местността, артилерийско разузнаване за засичане на цели в условията на намалена видимост, извършване на маньовър и изпълнение на огневи задачи от батареите и дивизионите в лоши метеорологични условия.

В полевото обучение ще участват и италиански военнослужещи с въоръжение и техника от състава на многонационалната батальонна бойна група, които заедно с военнослужещите от формированията на 4-ти артилерийски полк, ще изпълняват огневи задачи.

Началник на полевото обучение е командирът на полка полковник Красимир Ташев. Контролът на обучението ще се осъществява от началника на сектор „Подготовка на артилерийските формирования“ в командването на Сухопътните войски полковник Петър Кръстанов.

www.mod.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка