„Родопи 24“ - подготовка с Австрия и Хърватска. Страни от ЕС и НАТО сверяват часовниците в зимни планински условия Част 2 Оценките (СНЕЖНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 мар 2024 | 09:42 views (2511) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgimage
След като наблюдава демонстрациите на способности по време на съвместната подготовка „Родопи 24“ министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви: „Видяхме, че българските военнослужещите са добре подготвени, те действат самостоятелно и в съвместни екипи със колегите си от Хърватия и Австрия. Впечатляващо, че това което наблюдавахме днес е постигнатото само за 4 дни“. Той подчерта, че участващите в подготовката военнослужещи от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски разполагат с едни от най-модерните системи и оборудване и заяви, че предстои да се оборудват все по-добре.

image
След края на медийния ден на „Родопи 24“ зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Цанко Стойков от своя страна заяви: „Видяхте, че това е съвместна подготовка с международни партньори, при това страни със способности в действията в планински условия. Ето защо подготовка бе важна за нашите военнослужещи, за да видят докъде са стигнали в своите умения. По отношение на участието на вертолет AS532Al Cougar от ВВС - това не е рутинна задача за тях, но я изпълниха с необходимия професионализъм, в неспецифични условия. Това бе важна подготовка за екипажите от 24-а авиобаза, защото така подпомагат колегите си от 101-и алп и им дават увереност при действия в трудни планински терени“.

image
Командирът на 101-и алп полк. Стефан Димов сподели своите оценки от демонстрираните способности на участниците в „Родопи 24“: „Целта на подготовката е поддържане и повишаване на способностите за водене на бойни действия в планинско-гориста местност през зимата. П овреме на демонстрацията на способности във всеки един елемент и във всяка една група действаха съвместни екипи от български военнослужещи и партньорите ни от НАТО (Хърватска) и ЕС (Австрия). Само се убедихте, че взаимодействието е изключително добро и всеки елемент от показа бе изпълнен на много високо ниво. По отношение на оборудването и въоръжението - спецификата на нашето оборудване изисква постоянно следене на новостите и своевременно придобиване на ново оборудване. Щабът на СВ работи по въпроса и има вероятност голяма част от оборудването да бъде заменено с ново“.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


„Родопи 24“ - подготовка с Австрия и Хърватска. Страни от ЕС и НАТО сверяват часовниците в зимни планински условия Част 2 Оценките (СНЕЖНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 8/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка