Военнослужещите от България, Австрия и Хърватия демонстрираха способности по време на международна подготовка „Родопи – 24” в района на връх Перелик

Pan.bg 25 мар 2024 | 10:49 views (673) commentaries(0)
img Pan.bg

Военнослужещите от трите нации, участващи в съвместната подготовка в тясно сътрудничество, отлична координация и взаимодействие изпълниха тактически задачи по отбрана, настъпление, десантиране по способа „Бързо въже“ и евакуация на ранен.

По време на статичния показ беше демонстрирано оборудване, екипировка и съоръжения, използвани от алпийците.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше официално посрещнат в 101-ви алпийски полк. На последващият брифинг командирът на полка полковник Стефан Димов запозна официалните лица с темата, целите, задачите и организацията за провеждане на съвместната подготовка.

На събитието присъстваха министърът на отбраната Тодор Тагарев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, областният управител на град Смолян Захари Сираков, представители на общинската и местната власт.
Министърът на отбраната Тодор Тагарев даде висока оценка за военнослужeщите: „Днес те ни показват какво са научили, а следващата седмица ще имат нещо по-реално, по-мащабно, да им пожелаем времето отново да е хубаво, но те са длъжни да изпълняват своите задачи независимо дали вали сняг или дъжд, колко е студено. Те трябва винаги да изпълняват своите задачи и това е един елемент от тяхната подготовка”.

Съвместната подготовка „Родопи – 24” ще продължи до 28 март като в нея участват около 350 военнослужещи от Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк - Пловдив, Военномедицинска академия - София, 24-та Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия, както и наблюдатели от Центъра на НАТО за планинска подготовка от Република Словения.

Снимки Иван Иванов и 101 - алпийски полк

www.landforce.armf.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещите от България, Австрия и Хърватия демонстрираха способности по време на международна подготовка „Родопи – 24” в района на връх Перелик

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка