ВИДЕО: ГЕН.РАДЕВ - КАТО КОМАНДИР НА ВВС, А И КАТО БЪЛГАРИН НЕ ПРИЕМАМ ПРОМЕНИТЕ В ЗОВС И ДРУГ ДА ПАЗИ НЕБЕТО НИ!

Pan.bg 15 яну 2016 | 19:45 views (18954) commentaries(57)
img Генерал-майор Румен Радев, командир на ВВС на Република България, беше днес гост в студиото на “Още от деня”. Той заяви, че няма никаква опасност за сигурността на България, но има опасност за продължаването на функционирането на нашата изтребителна авиация. “Ние от командването на ВВС отдавна сме дали нашия вариант, който мислим, че е реален, съвсем балансиран и доказва и показва, че ние сме и лоялни съюзници, и членове на НАТО, и в същото време защитаваме и интересите за бъдещето развитие на нашите ВВС”, подчерта той и допълни, че липсата на дефиниция за това какво означава думата “съвместна” охрана на въздушното пространство, записана в закона, силно тревожи. “Така формулиран законът допуска ние да участваме съвместно с всички наземни компоненти, но самолетите и летците да бъдат от друга държава.” Ген. Радев беше категоричен, че в небето над България трябва да летят поне два български самолета. Той заяви, че от ВВС са предложили да се дефинира ясно водещата роля на българската изтребителна авиация, за да не допуснем един ден да останем само с наземните компоненти.


„Не приемам в този им вид промените в Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС) в частта им за съвместната охрана на въздушното ни пространство. От Командването на ВВС отдавна сме дали наше предложение за същите промени в закона, което смятам за балансирано и показващо, че сме добри съюзници в НАТО и в същото време защитава интереси за бъдещето развитие на нашата авиация".

„Не съм юрист, но знам, че един закон е добър, когато недопуска двусмислие. В този вид на промените в ЗОВС се допуска такова двусмислие. Там е записано „самостоятелно и съвместно” за охраната на въздушното ни пространство. Силно се тревожа от липса на дефиниция на думата „съвместно”. Мисията „ер полисинг” е много сложна и има различни подсистеми и компоненти – система за наблюдение, система за предаване на информацията, пунктове за командване и управление, система от летища и логистика и накрая острието – изтребителите и екипажите им. Така формулиран закона допуска съвместното ни участие да е с наземните компоненти, а изтребителите и летците да идват от друга държава.”, заяви командирът на ВВС.


image

„Няма опасност за сигурността на България от съвместната охрана на небето ни, но има опасност за продължаването на функционирането на нашата изтребителна авиация. Дали сме предложение да се дефинира ясно водещата роля на нашата изтребителна авиация и така законът да задължава нашите държавници да развиват ВВС”, продължи генерал Радев.

„Въпреки всичките гаранции вече трябваше да прекъснем носенето на бойно дежурство. Още в средата на миналата година ВВС са се нагърбили сами с огромния риск да се удължава техническия ресурс на двигатели, КСА, агрегати и други. Огромна подкрепа за нас са двата двигателя от Полша, но те са крайно недостатъчно. Още миналата година във вашето предаване казах, че договорът с полската страна не е панацея. Имаме нужда от много други неща”, обясни генерал Радев.

ЦЯЛОТО ВИДЕО:Относно полета на министър Ненчев:

„Прави чест на министъра на отбраната Николай Ненчев, че сподели с нас рисковете и трудностите на професията ни. Но давам следния пример, самолетът на който летя министъра след 10 дни трябва да го спрем от полети, защото изтича ресурса на колесника му”, разказа генерал Радев и каза, че и за в бъдеще ще се удължава ресурса на агрегати, защото иначе трябва да се спрат полетите.

Опасността:

„С или без двигателите от Полша, до средата на годината всички МиГ-29 остават на земята, но това няма да се случи, защото ще удължаваме техническия ресурс на двигатели, КСА и други отново сами. През 2016 г. няма да допуснем спиране на дежурството по „ер полисинг”, обеща ген. Радев.

Командирът на ВВС припомни, че още през миналата година ВВС са предложили на МО три стъпки за стабилизация на изтребителната авиация – спешни договори за доставка на части и консумативи по действащия тогава рамков договор с РСК МиГ, диверсификация на доставките на логистика за МиГ-29 и незабавно внасяне на инвестиционния проект за придобиване на нов изтребител. „От всичко това до момента се случи единствено частична диверсификация чрез договора за шест двигателя с Полша”, обясни накрая генералът.

Според командира на ВВС в момента се работи по нов междуправителствен договор с Полша за цялостна интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29, но той ще стане факт след средата на 2016 г. и части по него ще се доставят през 2017 г. „Министърът на отбраната вече обяви, че ще се пусне процедура по закона за обществените поръчки за доставка на части, паралелно с чакания договор от Полша. Трябва да се каже, че и Полша няма пълния капацитет да удовлетвори нашите искания”.
„Енергията, която се влага в промените в ЗОВС, в разработването на концепции за съвместен „ер полисинг” нека да се вложи в разрешаването на проблемите на нашата авиация. И то част по-скоро. Това е фундаментален принцип на НАТО – първо изграждай собствени бойни способности и след това помагай с тях на другите”, каза Радев.

Командирът на ВВС повтoри още веднъж, че инвестиционния проект за придобиването на нов изтребител още не е вмесен за разглеждане.

„Нека този проект се разгледа в Парламента преди второто четене на промените в ЗОВС”, каза в заключение Радев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 57

 1. #1
  ура другари! 15 яну 2016, 20:52
   
  32
   
  7

  Два двигателя... Виц на годината! :)

 2. #2
  гтр 15 яну 2016, 21:18
   
  15
   
  33

  Руmба,не си Дон ки Хот.от теб нищо не зависи.не го ли разбра вече.

 3. #3
  До ГТР 15 яну 2016, 21:27
   
  82
   
  12

  Ако всеки правеше всичко по силите си както Радев, нямаше да сме на това дередже. Да си войник значи да имаш топки да се бориш и срещу вятърни мелници щом трябва. ... Честта е тази невидима кост, която държи главата изправена, гръбнакът се гъне.

 4. #4
  OTAN 15 яну 2016, 21:36
   
  80
   
  11

  Майко мила, като го слушам тоя нещастник Димитър Цонев ме е срам, че съм българин. Този путьо вижте го как само говори с генерал Радев, половината му въпроси се задават с насмешка и подигравка! Това копеле е със сигурност подлога на властта и целенасочено унижава армията и ВВС. Чудя се как генерал Радев изтърпя въпросите на тази отрепка

 5. #5
  гтр 15 яну 2016, 21:46
   
  23
   
  4

  до 3. казаното от mен го разбирай,че колкото и да желае да свърши нещо ,,един войник с топки,, ,ония путки в парлаmента,хич не ги е еня за това Иначе с уважение къm Руmбата.

 6. #6
  OTAN 15 яну 2016, 22:20
   
  60
   
  6

  Заради ето такива малоумни подчовеци като този България е на това дередже. Слагачи, лизачи, измикяри, помияри, за едно канче ярма от огризките на Тиквата са готови да продадат не небето си, а майките си даже. Направо ме е гнус от това полу-животно Димитър Цонев. Слуга. Слуга на Ненчев, на Тиквата, на Педерлиев. Тръгнал да се гаври с последния генерал в тази разбита армия....Журналист ми било това...Пълна и завършена гнида и отрепка. Вместо да натика там пред камерите всеки един бивш министър и да го разстреля с въпроси защо сме повсеместно (защото не е само ВВС) на това дередже, тоя тръгнал да се гаври...Ама то това мекотело откъде да знае как излиза техника от гаражите, че дори и един документ на най-калпавия ЗИЛ да не е наред няма Командир дето да го пусне....а какво да говорим за изтребител МИГ 29, тръгнал тоя да се ебава....нещастник! Баща му беше част от НДСВ, от такива педали като Свинаров и сие...

 7. #7
  Ванката 15 яну 2016, 22:47
   
  66
   
  3

  За първи път гледах военен генерал да говори по същество бе притеснения и стандартните клишета които масово използват подобни, поздравления !!!! И това въпреки инфантилното поведение на арменеца-водещ

 8. #8
  Ъц 15 яну 2016, 22:53
   
  36
   
  6

  Проблемът на Република БГ се нарича - НПО!!!

  НПО е инструмента на САЩ, с който се подменя цялостната политика на дадена страна - вътрешна и външна - включително нейният политически елит и най-вече се нанася удар по националното самосъзнание на избраната от спец службите на САЩ жертвата.

  Спомнете си свалянето на Шаха в Иран, спомнете си свалянето на де Гол във Франция и продъжете по-нататък,та чак до наши дни - с Украина и така наречената "арабска пролет."

  За съжаление, ни предстоят трудни и тежки изпитания.

 9. #9
  цигумигу 15 яну 2016, 23:47
   
  4
   
  21

  Банките, които отпускат кредити на България, не си дават парите за изтребители и пишман пилоти.

 10. #10
  rado-raptor 16 яну 2016, 00:00
   
  37
   
  5

  Никакви F-15 и F-16!!! НИКАКВИ "турски", "португалски" или такива на САЩ!!!!!! НИКАКВИ "Rafal-и" или "Typhoon-и"!!! ПРЕДПОЧИТАМ СУВЕРЕНИТЕТ с Миг-21 и Миг-23, вместо ЗАРОБВАНЕ от "модерните" натовци.

 11. #11
  Teraflop 16 яну 2016, 06:09
   
  8
   
  0

  "военен генерал" Цивилни генерали няма.

 12. #12
  Пешеходец 16 яну 2016, 08:22
   
  45
   
  2

  Палячо ! Нагъл палячо е този Димитър Цонев. Насмешката с която задава въпросите вероятно щеше да ме кефи, ако ставаше въпрос за ВВС на друга държава. Ама когато срещу теб стои командващия на българските ВВС и да казва пред всички колко са дълбоки проблемите а ти да се хилиш като пача е абсолютна дебилщина !

 13. #13
  дядо Йоцо 16 яну 2016, 08:30
   
  37
   
  3

  Когато водещият започна да разказва, че е служил войник, генералът трябваше да го попита дали е служил в трудови войски...:)

 14. #14
  Томов Краси 16 яну 2016, 10:37
   
  45
   
  9

  Руба,градски, за състоянието на ВВС си прав,но подобно е положението в цялата армия...(нека и другите Командири те подкрепят)!
  НИЩО НЕ казваш Руба за порочната Шуробаджинащина,за Двойните стандарти,за Бизнес-кадровиците във бардака ВВС-ООД...!
  Стига с тези Калинки и братче,наши хора,чичовото и вуйчовото и т.н.!
  С индианци авиация Не се прави,а скоро по в.ф. ще си отидем последните мохикани (знаещи и можещи) и ще останете само вождовете от 7-мия етаж и парашутистите протежета (индианци)!
  Кой ще обслужва тъй желани нови самолети,струващи стотици милиони?! КОЙ ?
  Живкова и Гиздева ли? КОЙ?

 15. #15
  някой си 16 яну 2016, 12:44
   
  10
   
  34

  До №14 (Томов Краси)
  Йовов, нито си последен мохикан, нито си можещ и знаещ по това, което си учил. Единственото, което напоследък се вижда е, че можеш да обиждаш и плюеш колегите си!!! На някои от тия дето си споменал в поста си не можеш да стъпиш на малкия пръст. По добре спри да пишеш глупости и не се излагай.

 16. #16
  nomer 16 16 яну 2016, 12:59
   
  19
   
  33

  Относно коментара на Томов Краси: не Ви познавам, но не съм такава, каквато ме описвате. Може да сте се сблъсквал с "чичовото и вуйчовото" и други, но аз не съм от тях.
  Но съм била и старши техник, и началник на група за обслужване на МиГ-29 и тези, които ме познават, познават и способностите, и знанията ми.
  Относно статията: поздравления!
  Живкова

 17. #17
  мяу 16 яну 2016, 15:01
   
  7
   
  39

  Красенцето иска да бъде Живкова или Гиздева! Ела бе Красенце, ще те правим да минеш под дъгата. Ще акаш после много лесно и няма да се пънеш по форумите неразбран. Знам една сладкарничка на "цар Симеон", има много нови момчета от тия шоколадовите, торта гараш ще станеш, сладуранко.

 18. #18
  дядо Йоцо 16 яну 2016, 16:05
   
  9
   
  1

  Всъщност не е късно и е напълно възможно между двете четения на законопроекта да се внесат изменения в него, като се вземат предвид предложените текстове от ВВС, за които говори генерал Радев.
  За да стане това трябва само един народен представител да събере смелост и да предложи тези поправки. Интересно ми е защо Михов не е този смелчага...
  След като веднъж се предложат поправките е необходимо мнозинството да узрее за тяхното приемане.. А дано...

 19. #19
  Маршал Жуков 16 яну 2016, 17:02
   
  7
   
  10

  Ей ребята, вие всичките дето сте писали май сте от една рота. ... А небето ще го пазите ... с картонените самолетчета

 20. #20
  дядо Йоцо 16 яну 2016, 17:59
   
  12
   
  1

  до19
  Жуков, а ти от коя армия си? Какво пазиш и с какво?

 21. #21
  Томов Краси 16 яну 2016, 18:55
   
  33
   
  8

  Връзкарчетата се размрънкаха,Живкова не е чичовото,а само Вуйчовото.., колко години си била Калинке в "Графа" старши техник и НГ ...,кога завърши, кога отиде в щаба на ВВС-ООД,че и братчето ти ....?
  Комсомолци от всички страни съединявайте се,батко ви Румен ще ви поведе нагоре към голямото светлото бъдеще(Нато)!

 22. #22
  Томов Краси 16 яну 2016, 19:00
   
  29
   
  8

  До #15някой си ,ти познаващ ли ме изобщо,а какво съм учил,работел и т.н. наясно ли си...?
  Кръстев,вуйчовото, скрий се квазимодо...!

 23. #23
  Томов Краси 16 яну 2016, 19:05
   
  30
   
  6

  До # 17мяу : " готин",много странни сладкарнички знаеш, да не си Геят на ВВС-ООД,как беше луканков ли,саламков ли...,само за дълги парчета мечтаеш!?

 24. #24
  ОХР 16 яну 2016, 19:11
   
  9
   
  34

  Томов, чичовото. Всъщност к-н Николай Йовов.
  "Репресираният" от всички командващи супер специалист. Суперинженер! Незаменим!
  Я кажи сега на всички колко години служба имаш? Колко самолета си обслужвал. От сичките ти "дълги" години във ВВС колко са навън. Съкратен винаги първи, гонен отвсякъде поради некадърност. И сега кво? Тма където ти е местенцето, в ОХРенце-то. Ама и тука те знаем как нищо не вършиш, как сплетничиш и интригантстваш и как скоро ще да изядеш дръвцето.

 25. #25
  някой си 16 яну 2016, 19:12
   
  6
   
  32

  Сигурно съм те виждал някъде.и знам това онова. Просто спри да плюеш колегите си!!? Ако ще коментираш нещо съществено пиши, ако ли не просто чети без да пишеш!!!

 26. #26
  Томов Краси 16 яну 2016, 19:27
   
  34
   
  6

  До #24 и #25 :Неудачници,поне се къпете по често,
  защото от свирките ,които правите на командира много ,ама много воните!
  Заради мижитурки като вас синовете и внуците на червените шапкари командват остатъците от БА,която те разбиха! Приятни ви свирки!

 27. #27
  MOLON LAVE 16 яну 2016, 19:59
   
  9
   
  6

  Браво на Генерал Радев. Не доумявам защо преди месеци, когато подаде оставка толкова много хора го плюха и обвиняваха. Дано повече такива генерали има в българската армия за да могат да пречупят продажната и покупна политическа краста... Тези хора на всичко гледат в проценти и лобизъм и задушават и тровят всичко под тях.. Гледайте Аньовци, Запряновци, Самандовци, Миховци, Симеоновци и вся осталная сволач... до тука ни докарахте ВИЕ и само ВИЕ... с раболепието си и с страх за заплатка и звездичка... Така трябваше да се държите преди 15 ина години, когато сложиха началото на края на Българската Армия... дано вие и семето ви горите в пъкала...

 28. #28
  до MOLON LAVE 16 яну 2016, 20:52
   
  3
   
  1

  Момче, "реформите" в БА започнаха преди повече от 15 години. Иначе за другото си прав.

 29. #29
  мяу 16 яну 2016, 21:47
   
  4
   
  25

  Красенце, ти си латентен хомосексуалист бе душко! Колекционирам ти мислите, снимам екрана преди да ги е изтрил цензурът, защото като те грабне хипофизата пишеш бисери - от мерак да те трамбоват до садо-мазо и некрофилия, направо си уникален. Особено обсесията ти да си жена-офицер и драйва ти към генерали и полковници. Признай си - гониш четирийсетака, нямаш деца, жена и простатата те побърква. Ами що не се ожени на двсйсе и нещо, нямаше да изпедерастееш толкоз. А защо нито една жена не те избра?.....

 30. #30
  исмаил 17 яну 2016, 01:36
   
  11
   
  1

  Цонев е много зле - абсолютен пъпеш - #кой го пуска да води предаване в прайм-тайма...

 31. #31
  исмаил 17 яну 2016, 01:56
   
  15
   
  1

  С какво могат да допринесат ВВС на РБ за националната сигурност на РБ?
  Наблюдение на въздушното пространство над територията на РБ? - Да! : )
  Контрол на режима на полетите във въздушното пространство на РБ? - Аха... : |
  ...
  Друго? - ... : (

 32. #32
  Радев,Иоцка и другите пол 17 яну 2016, 05:33
   
  30
   
  3

  И мен ме боли когато отида на българските ГРОБИЩА да "видя" баща си....само млади хора лежат там, с хиляди, бях с мой близък човек от Канада ....никога през живота си този човек не беше виждал ПЪЛНО ГРОБИЩЕ С МЛАДИ ХОРА В МОЯ РОДЕН БУРГАС, А СИГУРНО И ПО ЦЯЛАТА МИ РОДИНА....Нещастници горки, без микаква омраза ви го казвам и със срам - нямате представа.КОЛКО НЕЩАСТНО ИЗГЛЕЖДАТЕ ОТВЪН...НЕ МОЖЕХ ДА ГО ПОВЯРВАМ, мислех дни и месеци ....години ..вие сте умираща нация и тук един кариерист седнал да ми говори за това къв българин бил...Я кажи беше ли отличник на випуска бре Радев, ми като си отличник на випуск 87 на Долна Митроплия, кога стана член на БКП по твое желание, за да растеш , шото аз знам....ти като отличник трябва да си взел изпитите по общественни науки на "отлично" нали .....искаш ли да изпитам по формите и съдържанията в марксизма, а ...или ти учеше англииски, ...апък и не само ти ...партиини секретари, нагаждачи и кви ли не ....или ти не си отговорен за много поругани кариери и съдби, ти дори пред Бай Добри си виновен, шото и там се уливше с твоя утопизъм...Не си лош чевек знам, обаче те гони кариеризъм и самолюбие, сега си закачил с теа от АБВ , и Михов и другите ....помниш лиоколението на Михов и другите - прости селендури издигнати от калта на селата си ...се превърнаха в зловещи кариристи комплексари ...Бабите ми в Русия се песни ми пееха , за чнаци и победи ....а иначе беха командири на бригади военнопленници от Германия и понякога рядко ми разказваха ...знаеш ли какви ръце имаха те ...не знаеш ...и знаеш ли, германските военноленици м целуваха ръцете в края на войната, за добротата ...нищо не знаеш ...и тези хора ви пратиха за 45 години 2000 летателни апарата .....а те бяха гладни ...вие да имате ...боклуци ....2000 самолета, а те живееха в нищета .....и разни бъхливи полковници крещчха в забрава ...къде е резервния самолет ....да врътнат още една задачка на ветъра ..за няма нищо ....не ги беше срам...!!!..Само да не ми кажеш, че сте могли да платите нещо ....шо не платите сега ,,..а?...Не вие срам...дори.....гледате си само кариерите и гъзовете ....и искате, искате ...измря народа български ....2 000 000 души измреха ...Горката България.....!!!..Дано намери сили и да възкръсне ...но никога с вас ....!!

 33. #33
  боевой 17 яну 2016, 06:55
   
  2
   
  28

  Ало, комплексния завистлив от 32, Комунистическата Партия на Съветскиа Съюз даде на Комунистическата Партия на България 2000 самолета, за да има кой да пази буферната зона около Москва. Ти за колко продаде на Американците дълбочината на стратегическия ядрен ешелон? Няма ли да кажеш на българите, че руските ти баби планираха да превърнат България в лунен пейзаж, за да отрежат настъплението на многомилионната турска армия към Европа, където е плячката, че фашистките стругове и машини бяха се износили, ама на - неочаквано за тях загубиха Студената война без да могат да започнат Трета Световна.

 34. #34
  Umen 17 яну 2016, 09:07
   
  6
   
  25

  Ген. Радев е изключителен професионалист и много смел, не само като пилот, а и като човек
  На фона на останалата помия и безразличието към съдбата на България, той е като Левски
  И всички патриоти и военни професионалисти го обичат и се гордеят с него!

 35. #35
  Томов Краси 17 яну 2016, 10:04
   
  25
   
  2

  До #34 maloUmen :
  Напълно съм съгласен с написаното от #32 ( живял съм като дете 5 г. в СССР) и на бялото Не мога да кажа черно!
  Ккато знам какво представлява моят градски шоумена -"генерал" Радев(от личен горчив опит,заради .утка става .утка),то Ви Моля всички в този червен сайт и не само тука , да Не сте посмели да го сравнявате с Иконата Васил Левски,това е Кощунство!

 36. #36
  Томов Краси 17 яну 2016, 10:12
   
  22
   
  6

  #29 мяу :Отново не позна бейби...,
  семеен съм с две хубави и умни деца,навършил съм съм 46г. и нямам проблеми с простата....
  Заради комсомолци като теб и другаря Радев не ми се иска децата ми един ден да имат моята съдба и съдбата на 90% от Българите-да ги командват децата на червените калъфи и мутри,а България да си остане червено село!
  СМЪРТ НА КОМУНИЗМА ,БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ! РЕВОЛЮЦИЯ! КАЛИНКИТЕ ВЪН!

 37. #37
  Томов Краси 17 яну 2016, 10:17
   
  19
   
  4

  И НЕ СЪМ ОБИЖДАЛ КОЛЕГИТЕ СИ,тези "Обидените", НЕ ги признавам за колеги,с тях и с техните Радев и Попов служим в две различни армии!
  Бог да пази България!

 38. #38
  някой си 17 яну 2016, 10:49
   
  4
   
  19

  До Томов Краси
  Йовов, не си дорасъл до нивото на колегите си авиационни инженери за да им даваш оценки. Нивото на генералите никога няма да стигнеш. Ще си останеш една мижитурка, която мисли основно за собственото его. Не си научил основни неща от военното училище. Айде марш от тук и спри да ни занимаваш с комплексарските си коментари.

 39. #39
  Томов Краси 17 яну 2016, 14:50
   
  21
   
  3

  #38 някой си : Митко,я по-кротко...,Не ми заповядай в нета..,
  и кои са тези "инженери", на които съм давал оценка,
  да не са двете сливите от 7-мия етаж?
  Не са ми колеги,те са ваши колежки!
  До нивото на педералите Никога няма да падна!

 40. #40
  БГ 17 яну 2016, 15:04
   
  16
   
  1

  Ти генерал ли си бе ? Какво усукваш "не приемем" .
  Ей така и ти се превърна в съучастник в унищожението на БА. Ако си генерал си хвърляш оставката и се показваш по телевизията и казваш как се унищожава армията и защо се прави . Ама ви видяхме вас " генералите " как уж напускате и като ви се обадят размислили били , а имаше един и рева друг пък в дпс отиде.
  Слаби душички,мънкащи,продажни - позор за армията и за държавата сте. А е имало истински Българи борили се и дори загивали за тая държава и то обикновенни хора - те са истинските генерали а не вие.

 41. #41
  Томов Краси 17 яну 2016, 15:12
   
  18
   
  4

  През изминалата седмица в Понеделник и Вторник военният милиционер(случайно потомствен военен)
  разпитвал колегите ми в това число и подчинените в поделението (в.ф.) дали съм конфликтна личност и т.н...
  С две думи наистина ли съм "Врага на Народа"...,
  май е останал доста изненадан,Аз колегите си ги цена и уважавам,а тези от армията на Радев Не са ми колеги!
  Митко,Митко,каква я мислихме ,а каква стана-Комунягите станаха първи Натовци ,а армията се управлява от пенсионери и сливи!

 42. #42
  Мигарата 17 яну 2016, 15:26
   
  13
   
  2

  Руменчооо, като не приемаш бъди мъж а не ..... като предния път - рапорта и чаооо. Айде де, ама нямаш дупце за навън. Къде къде е по лесно да се праскаме по шоута и симпозиуми.

 43. #43
  някой си 17 яну 2016, 16:24
   
  2
   
  16

  До Томов Краси:
  Ей толкова си изкукал, че милиционери почнаха да ти се привиждат!!! Явно живееш в собствен свят. Не си интересен за мен.Явно модератора ти търпи постовете за да става сеир.

 44. #44
  мяу 17 яну 2016, 16:33
   
  1
   
  14

  Красенце, ти си педерасче уникат. Децата ти знаят ли, кой е татако им?

 45. #45
  син пролетарски 17 яну 2016, 17:46
   
  0
   
  1

  Докато е подчинен на марионетното буржоазно правителство, той може да бъде само марионетка!

 46. #46
  Томов Краси 17 яну 2016, 19:36
   
  14
   
  2

  #43 някой си :Митко,последно когато те видях на живо ми направи впечетление ,че някаква олигрофения те е
  е обзела,заприлича ми по нещо много силно на прецедента Роско...,даже и други страшни нюанси забелязъх..,времето ще покаже...,ама народа е казал: много хубаво не е за хубаво...!
  Прегледай се "колега",please!

 47. #47
  Томов Краси 17 яну 2016, 19:39
   
  14
   
  2

  До #44мяу : луканков, "колега", педерасче ще викаш на баща си...,добре,че е съседа,че и тебе нямаше да те има(дебел,лигав и мазен)!

 48. #48
  някой си 17 яну 2016, 20:14
   
  1
   
  13

  До Краси Томов, не съм този за който ме мислиш. Но понеже си с посредствени възможности в областта на мисловната дейност, плюеш без да се замисляш. Явно те гони някаква параноя за преследване.

 49. #49
  Томов Краси 17 яну 2016, 20:23
   
  14
   
  0

  До #48 НИкой си :и над какво трябва да се замисля Умнико !?

 50. #50
  Аллах 17 яну 2016, 21:10
   
  2
   
  7

  Ген. Радев е Супермен
  Не трябва да си тръгва, защото всички пилоти и мъже ще си тръгнат същия ден
  Само така Румене, само истината...

 51. #51
  румен стоянов 18 яну 2016, 00:26
   
  3
   
  0

  Спи ли Главният ни Прокурор, а Опозицията…? Нарушава се Конституцията…!
  (…или , май, си броят тридесетте грантови сребърника-алтъна…)

  Алоооо, Гл. Прокурор, един петел кукурига. Ку-ку-ригу-у-у-у…! - “Май, е време да се арестува Правителството на Боко, по текста за “Организирана престъпна група…” извършваща Национална измяна…”, а май и Президента не е за “изпускане”…

  Конституцията е погазена…
  “Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.
  (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

  Чл. 9. (1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. “
  А…, и Чл.3 от Договора за НАТО задължава всяка страна да гарантира живота на гражданите си и целостта на територията си…!

  - “Е, ДА, АМА – НЕ…!”

  Щом се предлага армия на друга държава, да… ”…гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост…”, то Конституцията е погазена и е налице НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО…!!!

  - КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ… Някой да въведе чужда данъчна администрация ли…??? Да отмени Конституцията и въведе чужд официален език ли…???

  Време е да се ОПОМНИМ…! За това ли мряха Левски, Ботев и хилядите обикновени българи…

  Правителството на ГЕРБ докара страната до фалит и пълна загуба на национален суверенитет..., чрез довеждане на органите защитаващи суверенитета ни (МО и МВР) до пълна дезорганизация…! Правителството наруши свои основни Конституционни задължения, лишавайки от финансови средства основните системи за национална сигурност…:
  Нали Конституцията има пряко действие…:
  Чл. 9. (1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост.
  Чл. 105. (2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.

  Единственият разумен ход за Правителството е…:
  – ОСТАВКА, ПОРАДИ ДОКАЗАНА НЕКАДЪРНОСТ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА…!!! Болната Демокрация се лекува САМО С ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ…!!!

  Ако няма оставка - съд…, преди народа да въведе уличната “демокрация” в действие и суверена започне “свръх-демократична” саморазправа…!

  ХА-ХА-ХА...

  Преживяхме Юда Искариотски и три империи, ще преживеем и искариотския внук и Господарите му от последната империя...
  Великият Български Народ е казал...:

  - "Господ забавя, но не забравя...!"
  .

 52. #52
  Христо Хар. Христов 18 яну 2016, 12:58
   
  5
   
  0

  Ало, авиаторите! Чета и не мога да възприема, че това е истина, което пишете! Откъде започнахте и накъде отидохте!? Не съм анонимен - казвам се Христо Хар. Христов, ОЗ полковник. Участвал съм в подготовката на хиляди Зенитчици- Ракетчици (едно време бяхме под една шапка ПВО и ВВС).
  Но да си дойда на думата. Започнахте така хубаво дискусията и я изкилиферчихте. Не мога да си представя, че вие сте летяли "рамо до рамо и крило до крило", с други думи, на "една ръка разстояние" (обобщавам летателен и технически състав), и сега така се отнасяте един към друг. Въпреки анонимността , оставам с впечатление, че вие се познавате добре един с друг. Нима между вас се е натрупала такава "вековна" омраза един към друг! Не мога да повярвам? Аз и мойте колеги винаги сме се отнасяли с преклонение (не е демагогия) към вашата служба и майсторство. И сега се спираме и вдигаме глави към небето, когато чуем шума на двигателите.Всеки един от нас е имал и продължава да има приятели от авиацията и затова, аз лично, не мога да възприема таково отношение. Съгласен съм, че животът ни удари много жестоко, всички нас, но ние трябва да си останем мъже! Не ме приемайте за ментор и демагог, или морализатор. Никога не съм бил такъв, но ме боли за вас! Зная, че в София (вярвам, че и на други места) имате прекрасен клуб на запасните летци и съм присъствал на няколко сбирки. Отидете там и си кажете "очи в очи" кой каквото има. Защо трябва да се криете зад анонимността!? Вие сте авиатори! Няма по-силни характери от вас. Извинете ме, ако смятате, че се намесвам във ваши вътрешни работи!

 53. #53
  Stefan Tsonev 22 яну 2016, 17:29
   
  1
   
  2

  G-n General,do 1993g.vsi4ki sasedni dargavi im trepereha ga6tite ot BNA,no politici/putjvci/predadoha BALGARIJ,Njma da ima mar6a VELIK E NA6IJt VOJNIK,samo po protokol.Galna ni majka.S uvagenie za patriotizma,kojto imate i pazite 4esta na pagona.ml.sergant Tsonev,nabor 1958.

 54. #54
  Stefan Tsonev 22 яну 2016, 17:37
   
  0
   
  3

  G-n General,do 1993g.vsi4ki sasedni dargavi im trepereha ga6tite ot BNA,no politici/putjvci/predadoha BALGARIJ,Njma da ima mar6a VELIK E NA6IJt VOJNIK,samo po protokol.Galna ni majka.S uvagenie za patriotizma,kojto imate i pazite 4esta na pagona.ml.sergant Tsonev,nabor 1958.

 55. #55
  Най - добрият 14 фев 2016, 17:47
   
  1
   
  0

  Един открит урок по сервилничество и анти-българщина от страна на продажния боклук Димитър Цонев ! Аплодисменти за ген. Радев , който за пореден път доказа , че е достоен българин !

 56. #56
  Ime 14 фев 2016, 22:42
   
  0
   
  0

  Военни няма. Има палячовци в униформа.

 57. #57
  krass 15 фев 2016, 07:01
   
  1
   
  0

  Аз не мога да разбера как може да се говори за защита на българското небе с 2 (два) самолета? Първо, от кого се защитаваме? От Турция ли, която има 370 изстребителя, от Гърция ли, която има 270 изстребителя, или от Русия, която не знам колко има. Ако сравним икономиките на тези държави, Турция има близо 800 милиарда БВП, Гърция има 235 милиарда, а България 56 милиарда БВП. Пропорционално ако изчислим с тези показатели, ние би трябвало да имаме пари да поддържаме поне една пета от гръцката бройка, или поне 54 изстребителя, или поне 26 , ако се сравняваме с турците.Да ама не, ние имаме 2 самолета с последни сили. Това означава че правителствата на България тотално са зарязали армията и авиацията в частност и парите които се полагат за армията са отклонени или откраднати. Колко самолета сме имали, когато сме защитавали небето над София от американските бомбардировки ? Не са били два, нали така? Или трябва да имаме армия като хората, или да си кажем като Коста Рика да речем, че нямаме врагове и няма да поддържаме армия. Два самолета...! Mи то по-зле от оня виц за танковете бе, дето Албания искала да помогне на Китай, и се чудели един танк, или два танка, или да им дадат и трите.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка