БЪЛГАРИН ОБУЧАВА УКРАИНСКАТА НАЦИОНАЛНА ГВАРДИЯ!

Pan.bg 03 дек 2014 | 14:13 views (11249) commentaries(133)
img Нашенец учи на бой украинската национална гвардия
Калин Димитров получил лична покана от Арсен Аваков
БЛИЦ

От април досега българинът Калин Димитров четири пъти пътува до размирна Украйна. Първия път - от любопитство, а след това с конкретни идеи за подготовката на украинската национална гвардия - аналог на нашата жандармерия. Крайната цел на съвместната работа с украинците е изграждане на съвременен център за обучение на специалисти, както и на доброволци, които не са минали през местната казарма, съобщава „24 часа”.Калин е 39-годишен, от 20 години се занимава с оръжия и боеприпаси. Завършил е Школа за запасни офицери, но макар че не е професионален военен, си е извоювал
авторитет на ходеща оръжейна енциклопедия.


„За щастие успях да превърна хобито си в професия”, коментира Димитров. Покрай работата си участва в доста военни тренировки и курсове, а някои води сам. Минава през инструктор, военен супервайзър и главен (мастър) инструктор за България на тренировките с маркиращи боеприпаси. Освен от оръжейни системи започва да се интересува и от съвременна тактика и модерни методики за обучение на бойците. Все пак оръжието е само част от системата и ако човек не познава съвременната тактика, всичките знания по материалната част са безсмислени.

А контактът с Киев станал съвсем случайно в интернет. След събитията на Майдана в началото на годината Калин започнал редовно да следи по-големите украински сайтове. Така се запознал с Юрий Бутусов, главен редактор на един от най-влиятелните украински сайтове - Цензор.НЕТ. След като разбрал от какво имат нужда, им пратил събирани от него с години методически указания и наставления за военно обучение и тактика.

Бутусов бил във възторг и веднага го поканил на място да се запознае с обстановката. Калин изобщо не се колебал и в края на април взел първия самолет за Киев. Платил си билета сам, а като пристигнал, обяснил на домакините си, че няма да откаже тяхното гостоприемство, но пари няма да приеме дори да му предлагат.

Бутусов предложил да отидат до Днепропетровск, който по това време практически представлявал предната линия на проукраинските сили. Там българинът станал свидетел на сформирането на един от първите доброволчески батальони - "Днепър", наблюдавал и подбора на кадри за останалите батальони от териториалната самоотбрана. Хаосът бил невероятен. От 1200-2000 доброволци едва 80-100 притежавали военна подготовка. Другите или не били служили в армията, или като студенти били минали само през т.нар. военни катедри. Снабдяването с оръжие било оставено на въображението на хората - някои си носели свое лично, повечето нямали нищо.

Липсвали и единни униформи - всеки се обличал както намери. При първото пътуване Калин се запознал с Генадий Корбан, Борис Филатов и Светослав Олейник- хората, които в Украйна движат нещата от името на украинския милиардер Игор Коломойски. Богаташът патриот живее в Швейцария и от време на време прелита с частния си самолет до родината. Той регулярно отпускал пари за екипировка и снаряжение, но за обучението на хората били нужни инструктори.

Първото пътуване на Калин траяло десетина дни. В края на май получил официална покана за второ пътуване лично от министъра на вътрешните работи Арсен Аваков. Не се колебал и веднага пуснал нова молба за отпуск. Завели го директно в Центъра за обучение на националната гвардия "Новые Петровци" край Киев. Там видял с очите си колко неефективно е обучението на доброволците. Дал препоръки, но разбрал, че и това пътуване няма да е последно.

Освен с вътрешния министър и неговите съветници Димитров се запознал и със Семьон Семьонченко - командир на батальон "Донбас", който вече е депутат. Запознат е и с повечето батальони, като "Азов" - единствения, който приема в своите редове и чужденци, както и с отрядите на ДУК (Доброволчески украински корпус) на т.нар Правый (Десен) сектор. Калин с усмивка споделя, че обикновено тръгва за Украйна с пълен сак и се връща почти без багаж.

Всеки път раздава голяма част от екипировката си - дрехи, тактически очила и ръкавици, както и багажни системи. Това са все неща, които мъчно се намират в Украйна. За него не е проблем да си ги поръча по интернет или купи в българските магазини, докато за приятелите му от Киев и Днепропетровск това било практически невъзможно.
image
Третото пътуване - през август, организирал почти сам, като мислел да пообиколи Украйна като турист. Но кацнал в Днепропетровск и там си и останал - вместо на екскурзия се оказал наблюдател на драмата в Иловайск и обграждането на батальон "Донбас". По време на третото му посещение интересът вече бил директен - от страна на националната гвардия и МВР на Украйна го попитали може ли да доведе със себе си още български инструктори и с тях да изградят програма за обучение. Настоявали за българи първо, защото се убедили в техния професионализъм, и второ, заради липсата на езикова бариера. Българите от по-старото поколение владеят руски, а голяма част от тях - и английски.

Само след месец - през втората половина на септември, Калин Димитров пристигнал отново в Украйна за пилотен курс в Националната академия на гвардията в Харков.
На базата на видяното в Украйна Димитров убедено твърди, че качествените български военни инструктори не са един или двама и са истинско национално богатство.

Според него у нас има уникални кадри, но, за съжаление, малцина от тях използват знанията и уменията си по предназначение. Едни пътуват по чужди кораби, вербувани от международни фирми за борба с пиратството, а други изкарват по някой месец в горещи точки на света, наети от охранителни компании. Като военни инструктори обаче работели малцина.

Трите седмици на четвъртото посещение минали в Харков. Там директно бистрили концепцията за изграждане на съвременен център за подготовка на националната гвардия на Украйна, в който да работят и български инструктори.

Веднъж приятел от махалата го попитал дали помага на украинците, защото мрази руснаците. Калин реагирал, че само глупак може да мрази цели народи, още повече когато е израснал с произведенията на титани като Пушкин и Лермонтов, Некрасов и Достоевски. Ако нещо не му се нрави - това не е руската нация, а имперската политика на Путин.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 133

 1. #1
  ukrainec (Lviv) 03 дек 2014, 14:24
   
  5
   
  12

  Браво на момчето.Да е жив и здрав и да помага на братския украински народ в борбата му срещу агресора!

 2. #2
  brawo 03 дек 2014, 14:36
   
  3
   
  8

  Нещ много умно: Веднъж приятел от махалата го попитал дали помага на украинците, защото мрази руснаците. Калин реагирал, че само глупак може да мрази цели народи, още повече когато е израснал с произведенията на титани като Пушкин и Лермонтов, Некрасов и Достоевски. Ако нещо не му се нрави - това не е руската нация, а имперската политика на Путин.

 3. #3
  Кофи Бабоне 03 дек 2014, 14:47
   
  8
   
  2

  Tози не пишеше ли във форума с ник Mad Dog? Това звучи много "авторитетно":

  "главен (мастър) инструктор за България на тренировките с маркиращи боеприпаси."

  маркиращи боеприпаси, т.е. Paintball. Уф, чИ страшно!

 4. #4
  Preslav 03 дек 2014, 14:52
   
  3
   
  1

  Маринекор е във форума на Ер Груп.
  Мак Дог е по другите форуми.
  Да, той е.
  Готин човек.

 5. #5
  Незнайко 03 дек 2014, 15:02
   
  11
   
  3

  Браво разбира се, ама е избрал погрешната страна. Оттук директно към трибунала в Хага, така и така познава военнопрестъпниците от първа ръка.

 6. #6
  dogan 03 дек 2014, 15:08
   
  6
   
  2

  Господи събери си вересиите! Тези хора съвсем са се побъркали....тактиката на пейнтбола е за чичковци с офис шкембенца и радостта като нацелиш по задника някой е най-великото нещо:-)

 7. #7
  ukrainec (Lviv) 03 дек 2014, 15:11
   
  2
   
  7

  Погрешната страна е тази на тираните,агресорите и подтисниците тоест тези срещу които той работи.
  Така ше не го мисли него.А в Хага отиват такива като Милошевич,Радко Младич и Кадафито(само че той не стигна)

 8. #8
  10 топчета 03 дек 2014, 15:18
   
  1
   
  0

  Mad Dog:

  --- Цитат на: tredalx в септември 10, 2007, 22:14:55 pm ---Mad Dog не знам какъв опит имаш с истенско оръжие, но като чета твоя коментар сигорно опита та ти се свежда до упражнение №1 което се изпълнява с 9 патрона в казармата, ако въобще си ходил. Съгласен съм че разликата е голяма но това да стреляш със снайпер си остава най-голямото предизвикателство. Абсолютно съм сигурен че стреляш на редове от поне 10 топчета а може и повече като на сватба. Това че не можеш да избереш позиция, да се скриеш и оцелеш нормално за това се си избрал и такова оръжие. А колкото за спора дали съм уцелил с един изтрел няма да има такъв, просто изтрела на място което няма начин да не усетиш.
  Пожелавам ти успех в бъдещите игри и дано не попаднеш на кадърен снайперист.


  --- Край на цитат ---


  Мамин златен понеже си от Пловдив - отиваш на портала на Под. 32 990 - намира се на ул Ген Р. Димитриев в началото иму се вика и 68 Бригада Специални Сили. Питаш за сержант Момчил Костов - случайно се явявя главният инструктор по снайперна подготовка. Като ти го извикат щото теб за разлика от мен вътре няма да те пуснат го попитай дали Калин Димитров от София може да стреля.... и после ми кажи, какво ти е казал Мони Облото....

 9. #9
  KOREKTOR 03 дек 2014, 15:27
   
  6
   
  2

  До #4 Пуснато от Preslav

  И кое му е "Готин"-ото на Mad Dog-а.

  Нали му чета поне от 6-7 години глупостите в OFFNEWS.BG

  Въздухар до безобразие. Въздухар и безумен ФУКЛЬО. Нищо от това , което е писал в неговите коментари-прогнози не е станало.

  Като оставим това, че според него свалянето на Жан 97-ма едвва ли не не било негово дело. Кой го знае къде се е крил тогава според думите на други коментиращи, които нямат спомени да са го виждали тогава.

  Ами за събитията в Украйна. Няма да коментирам как се възхищаваше когато бандеровци проливаха кръвта на БЕРКУТИТЕ тогава и за другите зверства.

  Ами "дълбокосмислените" и "дълбококомпететнтните му" анализи в началото на бойните действия в юго-изтока.

  По Калинчовите "експертни" мнения за това, че украинците само за десетина, максимум 15-тина дена и ще смачкат Стрелков и групата му и всичко в Украйна ще утихне. Е каква стана тя. Не само , че не смачкаха Стрелков, ами от Славянск и Краматорск се разпали огъня в цял Донбас.

  Преславе, сякаш не знаете какви са "експертните" качества на този смешник и не знаете мнението на хора които го познават от онзи форум.

  Пази Боже ХОХЛИТЕ щом ще ги обучава мастер Калин Димитров чийто майсторлък се основава от игрите на "Стражари и апаши" на които си играе през уикендите в игрите на еърсофт и пейнтбол.

  А знанията му за оръжията са от рекламните дипляни от "БЕРЕТА трейдинг" където работи.

  Един историк завършил СУ-то, който си играе на Рамбо.

 10. #10
  чичко Сталин 03 дек 2014, 15:36
   
  7
   
  3

  Аз не съм снайперист,и инструктор не съм....ако може някакво контактче с въпросния наемник....че при Иловайск сме се разминали,явно ! А пак ще пътувам тия дни натам,та ако иска да ми демонстрира на какво ги е учил посерковците от Донбас,щото не можах да ги настигна да им се извиня!А на мен само Гиви ми е показвал туй-онуй,ама кой е пък той....някакъв смешен опълченец,като мен. Друго си е някой Рамбо да ти демонстрира класа.Таааа....до 1 седмица,ако някой има контактче....ще съм много признателен и ще почерпя !

 11. #11
  Хм 03 дек 2014, 15:43
   
  3
   
  3

  Хм, щом топ-снайперистът на 68-ма бригада Мони би свидетелствал за Калин, може и да е добър в стрелбата. Вероятно има и познания, и умения, но да се гневи на Путин идва малко прекалено. Освен това, позата на защитник на демокрацията по света някак фалшивее.

 12. #12
  Ник 03 дек 2014, 16:11
   
  6
   
  2

  Ето защо украинската армия яде толкова много бой. :D

 13. #13
  Так 03 дек 2014, 16:19
   
  3
   
  6

  Респект към Калин и това, че освен да си чеше езикът както мнозина, наистина помага с каквото е по силите му на Украйна! До колко е наистина добър в това което прави реално не мога да кажа, но в симулации в които сме участвали, прави отлично впечатление, пък и дългите години на работното му място, показват че явно е професионалист :) Успех и дано усилията му спомогнат за победа над агресивната инвазия от изток :)

 14. #14
  войник 03 дек 2014, 16:20
   
  6
   
  1

  А бре хора вие наистина ли ги вярвате тези неща за Калин или просто си правите "базик". Аз съ военнослужещ в 68 и със 100 процента сигурност мога да кажа че това недоразумение Калин може и да е добродушен човечец (готин тип за лаф)но е НАЙ ГОЛЯМАТА ПАРОДИЯ на военен инструктор който някога сме виждали (а ние сме виждали много).Горко на украинците с такива инструктори.

 15. #15
  Не ходете там! 03 дек 2014, 16:21
   
  0
   
  0

  Не ходете в Украйна, а в Белгия, където дават по 2000 евро на калпак за адаптация, при това, без да се налага да се биете или пък да ви убиват. Трябва само да се преквалифицираме на роми, а после - здравей животе!


  "За ромско нашествие в Белгия алармира градската управа на Гент. От общината търсят помощ от България, тъй като нашите им стрували прекалено много. Като техен пратеник пристигна у нас зам.-кметът на Белгия Ресул Такмаз, за който се разбра пък, че е от турски произход. Имиграция винаги е имало и ще продължава да има, коментира той. Такмаз разказа, че преди години е имало инвазия от турци, но сега, след разширението на Изток, в Европа е възникнал проблем за услугите, които белгийците предлагат като кметство.

  По думите на зам.-кмета на Гент проблемите са свързани със социалната система. „Тези хора също трябва да бъдат защитени, да бъдат допуснати на пазара на труда, да бъдат защитени“, подчерта Ресул Такмаз. Проблемът се състои в тази взривообразна експанзия и ние не можем да поемем този огромен брой емигранти. Защото това не е само проблем на местната община, обясни Такмаз. Трябва да убедим тези хора, че бъдещето им не е някъде по света, а тук, в България, и те са проблем на ЕС, той трябва да инвестира, подчерта заместник-градоначалникът на Гент.

  По 10-20 автобуса пристигат на ден в Гент, а Ресул Такмаз е у нас, за да каже на наши кметове, че има възможност да работят съвместно. „Не е толкова розово положението в Гент. Не е така, че като дойдеш и застанеш на опашката, да ти дадат 2000 евро“, заключи заместник-кметът на белгийското градче.

 16. #16
  Въпросител 03 дек 2014, 16:33
   
  3
   
  1

  "Аз съ военнослужещ в 68 и със 100 процента сигурност мога да кажа че това недоразумение Калин може и да е добродушен човечец (готин тип за лаф)но е НАЙ ГОЛЯМАТА ПАРОДИЯ на военен инструктор който някога сме виждали (а ние сме виждали много)"


  Кой и защо е пускал "добродушният човечец" Калин зад портала на 68-ма бригада? И там ли е бил инструктор? Ако е така, то значи работата е далеч по-дебела, отколкото подозираме...

  И още един въпрос, нима ордите щатски и западни инструктори не достигат или не са достатъчно компетентни, че да опрат до услугите на нашия непрофесионал? Тук много намирисва на пропаганда или на личен PR.

 17. #17
  ukrainec 03 дек 2014, 16:51
   
  0
   
  3

  "нима ордите щатски и западни инструктори не достигаt"
  Наистина ли си толкова глупав да мислиш,че в Украина има Американски инструктури? Америка не се меси нито официално или неофициално в този конфликт.Пазете се от путиновата зомбираща пропаганда !

 18. #18
  Андрей 03 дек 2014, 16:57
   
  3
   
  3

  № 3, Кофи БабУне, недей плю по Калин Димитров!!!
  Нито си ми на постиженията, нито на социалният статус!!
  А Калин е инструктор, не по Пейнтбол бе, а по употребата на SIMUNITION ...Това са едни боеприпаси вместо с проектил от олово и томбак, от капсула с боя и се употребяват при ТСП на всички западни полицейски и военни спецподразделения...В бължария за първи път навлязоха 2004-2005г...
  Изобщо не е Пейнтбол..Престани да пишеш глупости...

 19. #19
  бравос 03 дек 2014, 17:03
   
  4
   
  1

  Укра, много си прав, ама много! САЩ хич не се месят, ама хич. Украинските братя са едни отдавна самоосъзнали се демократични братя. То им личи.

 20. #20
  свдимитър 03 дек 2014, 17:14
   
  2
   
  2

  Каквото се случи в Одеса същото да се случи и на роднините на този специалист.А той да се върне в насипно състояние.

 21. #21
  King Кофи I Татко 03 дек 2014, 17:18
   
  3
   
  1

  "Нито си мU на постиженията, нито на социалният статус!!"

  И къф му е социалния статус, бе номбър 18? Голем баровец да не е??? Или пъц с гадже поп-фолк певица??? И футболист, доколкото се вижда не е???
  А постиженията му в инструктажа какви са? Да не би "ходеща оръжейна енциклопедия" да е научно звание вече?

  Не може да му се отрече, обаче едно, че е екземпляр, доказал се в "лютите" битки из много форуми, т.е. той е истински форумен лъв!

 22. #22
  специалист 03 дек 2014, 17:41
   
  5
   
  1

  Ха ха браво наистина много ме разсмя тази статия за наш Калинчо. Добре че лично го познавам от около 10 години вече иначе можеше и аз да се стресна колко голяям инструктор е станал.Пък може и да се е променил някакси . Защото аз досега го познавах като един пухкав и добродушен чичко продавач който така ни разсмива с НЕУМЕНИЯТА си че е станал нарицателно име в армията.
  А на въпроса КОЙ го е пуснал в 68 ми то ние и цялата държава се пита КОЙ ама отговор няма,така че изводите всеки сам да си прави за мен лично най вероятно Калин си е платил или сам си е написал статията за да си направи реклама.

 23. #23
  МиГ 03 дек 2014, 17:45
   
  2
   
  2

  Не познавам този човек но ще кажа само, че парите са разковничето... Надявам се поне вечер да заспива спокойно след като знае, че обучените от него изнасилват и екзекутират мирни жители. Аз имам съвест и не бих могъл да заспя с такава вина.

 24. #24
  KOREKTOR 03 дек 2014, 18:08
   
  3
   
  1

  До #18 Пуснато от Андрей

  Чакай сега да се разберем какъв пециалист и експерт е този ВЪЗДУХАР изпомпен.

  Първо, откога аджеба историческият факултет на СУ "Свети Климент Охридски" започна да бълва експерти по воени въпроси.

  И второ. Този Калинчо в кояобласте "експерт".

  Военна тактика и спец операции както се възхвалява той и статиите посветени на ннего или е "експерт" в полицейските истории както ни го възхвалява твоя светлост.

  Защото аз доколкото знам между впеннатадейност и полицейската има съществена разлика.

  Та къде е "спец" Mad Dog-ът.

  Май, май е спец в лакардиите.

  Един служител в "БЕРЕТА трейдинг" - паразитираща оръжейна фирма добре известна с взривовете на Петолъчката преди години. Експлоатирайки работниците в известна степен и задоволявайки Калинчовите детски потребности.

 25. #25
  KOREKTOR 03 дек 2014, 18:15
   
  2
   
  0

  До #20 Пуснато от свдимитър

  свдимитър,

  Няма как да стане.

  Да не мислиш, че този ПЛУЖЕК е припарвал до предните линии. Виж че се крие по Харков и Днепропетровск.

  Сега май в момента е в България, защото гледам вчера пак се е изокал в във форума на OFFNEWS.BG и го приветстват с добре дошъл.

  Иначе от месеци не беше се появявал ЛЕКЕТО ДОЛНО. То застудя по ХОХЪЛСКО та сигурно е решил да се прибере и да си харчи парите.

  Дано да се затъкне дано ЛЕКЕТО ДОЛНО

 26. #26
  Иванн 03 дек 2014, 19:41
   
  0
   
  1

  Правилно на Незнайко,напълно си прав братле,момчето е избрало погрешна страна,както българските комунисти преди ВСВойна избраха още по-погрешно да служат и живеят в Съветския Съюз.

  Половината бяха избити от съветските комунисти,почто всички останали бяха изпратени в концентрационни лагери,някои загинаха на фронта в Германо-Съветската война,после малка част се завърна след 1956г.и така люто строиха комунизма и помагаха на Съветския Съюз в "световната борба за мир",че нито комунизма построиха,нито мира,нито помогнаха на Съветския Съюз да оцелее-всичко е в небето и под земята.

  Най-добре е никой да не се занимава нито с Украйна,нито с Русия,а да си пие топла ракия и ако е ловец да ходи на пусия.Онези там,братските народи ще се поизбиват по братски.Всичко братско се оказа кърваво,затова никой от Запада не се занимава с братства.

 27. #27
  IPSC 03 дек 2014, 19:49
   
  3
   
  0

  Калинчо не е стрелец,лично съм се убедил.Твърде НЕТОЧЕН,но бърз.Вдига шум обаче:)
  За маса не е зле-става за лакърдий.
  И добре,че е Десо Делев за да го пускат тук-там по мероприятия.За съжаление отрицателните мнения за него са повече от положителните такива.Не би трябвало да му се обръща внимание,още повече,че руските шпиони в БГ не спят и може да пострада,не дай си Боже.

 28. #28
  мурджо 03 дек 2014, 19:50
   
  0
   
  1

  Тъпанар и фукливо конте!

 29. #29
  aldebaranng 03 дек 2014, 20:23
   
  0
   
  1

  Не забелязахте най-важното....Тук пише откъде идват парите и кой ги дава....Някога дядо Цицерон задаваше въпроса ,, Qui bono? " , което означава ,,Кому е изгодно?" и за това беше екзекутиран. А цената я плащат тези обикновени нещастни руснаци и украинци - мъже , жени , деца и старци - до един хора като нас. Плащат я със здравето, кръвта и живота си ... Кой и за какво кого и как принуждава - разбирате сами .... Кому е изгодно - пак го разбирате.... Не е необходимо да си завърщил ГЩФ на ВА като мен , за да го разбереш ...И да разбереш кога и как утре може и ние да бъдем натикани в касапницата.... Мен на негово място би ме било срам..
  Моя дядо казваше, че Пушечното месо е онзи , който е натикан в месомелачката.Войн е този, който избира каузата си и скача за да защитава невинните хора. А който отива за изгода е презрян слуга убиец и нищожество и не заслужава да живее на тази земя ....
  За останалото - решавайте сами!

 30. #30
  Чичо Чандо 03 дек 2014, 20:50
   
  0
   
  1

  "Не би трябвало да му се обръща внимание,още повече,че руските шпиони в БГ не спят и може да пострада,не дай си Боже."

  И аз се притесних, че неминуемо ще влезе в нечие полезрение и вероятно ще пострада заради едното си самохвалство. Ясен е на когото трябва като какъв спец е, но със сигурност ще влезе в рекламна употреба на една пропагандна машина, а това вече може да му изяде главата.

 31. #31
  Тръна 03 дек 2014, 20:58
   
  1
   
  2

  Ukrainec,Продажна сган фашистка.Отивай си в Бандеровския Лвов и не цапай Българските форуми.Време е да почнеш да пишеш и на латинеца,нали Вашите там ще махат кирилицата по поръчка на католическите ви идоли!
  Да живее Православна България.Смърт за нацизма!

 32. #32
  white power 03 дек 2014, 21:07
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  KOREKTOR 03 дек 2014, 21:45
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 34. #34
  Веспасиан Вениаминов 03 дек 2014, 21:45
   
  2
   
  1

  Укра, много нерелевантно го даваш! То бива заслепение, ама чак толкоз не бива! Русите и украинците не са по-далеко един от друг, отколкото шопите от македонците.

  Прочее, ако тук чете шейсетиосмак, нека каже как така Калинчо влиза и излиза във формированието, сякаш е у дома си? Чий чичов или владиков син е той? И що чини той при вас? Инструктаж ли провежда? Безплатни вицове ли ви разказва? Или май е рекламен агент на чуждо нам оръжие и чужда екипировка? Зарибява ли ви много с хай-тек джаджи и плюкала? А?

 35. #35
  Circus Busch 03 дек 2014, 22:04
   
  1
   
  1

  Тук Калин изглежда много фешън и тактикъл:
  http://www.extremecentrepoint.com/wp-content/uploads/2014/07/original1.jpg

  Май че чупи стойки в двора на бившия Щаб на Втора армия? Отзад май се виждат тополите покрай Марица?

 36. #36
  За Админа 03 дек 2014, 22:15
   
  0
   
  0

  На уеб страницата, където е хоствана тактикъл снимката с маринекора (лудото куче), вижте какви любопитни статийки се поместват:


  България е европейския Троянски кон в Русия или как Москва през 2014 година беше разгромена на българска земя и с решаващо българско участие


  by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 2 December, 2014 · 0 comments

  in България, Русия

  24e5641cfb8fb1056993698328f85e461404243278

  С прекъсването на антиукраинския геополитически проект Южен поток, путинова Русия претърпя съкрушително поражение. Разгромът е още по-тежък в очите на московците защото той стана на българска земя с пряко българско участие. България, която руските политици не уважават и смятаха до скоро, че могат да разиграват като марионетка, им изнесе урок по политика, а след това им шибна и два шамара.

  В крайна сметка зад един Троянски кон, може да се крие друг Троянски кон!

  В случая България беше Троянския кон на Европейския съюз в Москва, а не обратното. Руската икономическа агресия беше спряна с помощта на малка България, на нейна територия.

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/15656#more-15656

 37. #37
  МиГ 03 дек 2014, 23:01
   
  1
   
  1

  #36
  Само дето аз не виждам никакъв разгром и поражение, както пишат нашите платени драскачи. Напротив - виждам, че проекта ще го бъде с друго име и по друго трасе, ВЪПРЕКИ българските политици и ВЪПРЕКИ ЕС. В лицето на Турция, руснаците намериха надежден партньор за разлика от нас. Е да, гроздето е кисело, особено пък когато го вземе съседа и после ти го продаде, но с тези нашите политици - толкова. А медиите могат да си пишат каквото си поискат - фактите са много по-различни.

 38. #38
  ukrainec (Lviv) 04 дек 2014, 08:32
   
  1
   
  1

  Do #23 Пуснато от МиГ
  Въоръжени групи продължават да тероризират населението в контролираните от тях територии, прибягвайки до мъчения, грубо отношение, отвличания (до 30-50 души на денонощие), убийства и други нарушения на човешките права, включително правото на собственост. Цитира се шокиращият случай на отвличане и убийство на Почетния консул на Литва в Луганск. Самопровъзгласилата се власт на так наречената ДНР въведе на територията собствен «Наказателен кодекс», който се базира на НК на РФ и по-конкретно предвижда създаването на военни трибунали и прилагането на смъртно наказание.

 39. #39
  KOREKTOR 04 дек 2014, 09:01
   
  0
   
  1

  До #38 Пуснато от ukrainka (Lviv)

  ukrainkata (Lviv),

  А ма ГЪСКО ПРОСКУБАНА ТЪПА хохло-българска,

  точно ти ли взе да ривтуниш за зверства, мародерства, убийства и нам кво си ма ТЪПАНАРКО ПРОСТА,

  Я си погледни какво вършат ЛЮБИМИТЕ ти УКРОБАНДЕРЮГИ и БАТАЛЬОНИТЕ НА СМЪРТТА на Коломйской ма КОКОШКО ТЪПА.

 40. #40
  МиГ 04 дек 2014, 09:34
   
  0
   
  1

  #38
  А да добре, че ме допълни. Украинската армия отвлича мирни жители и после ги разменя все едно са опълченци!

 41. #41
  Реза Пахлави 04 дек 2014, 09:51
   
  0
   
  1

  Този тактикъл пехливан от снимката е просто един скучаещ търговец на смърт. Малко (само) реклама няма да навреди на търговийката, нали? :)

 42. #42
  германска баба милионерка 04 дек 2014, 10:13
   
  0
   
  1

  Коментар: "Въпросната германка е баба на Катрин съпругата на Делев." :)))

  Германска пенсионерка на 75 години тихомълком е станала собственик на скандалната фирма „Берета Трейдинг“. Именно в нейните складове край Петолъчката на 5 юни 2012 година станаха адските взривове, при които загинаха трима работници, а други 18 бяха ранени. След година и половина разследването най-сетне приключи и първото заседание по делото ще бъде гледано днес от Ямболския районен съд.

  Обвиненията са срещу собственика на фирмата Десислав Делев, която стопанисваше базата, и изпълнителния й директор Иван Пеев. Според прокуратурата те не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества, което е причинило смъртта на трима работници и телесни повреди на 18 човека.

  Освен съдебната отговорност дни след жестокия инцидент държавата обяви, че ще търси и огромна компенсация. По информация на „България Днес“ става дума за над 3 милиона лева, които е поискало Министерството на отбраната. Това са пари, с които държавата трябваше да бъде обезщетена за претърпени вреди по договора за унищожаване на боеприпаси. Според него стотици хиляди ракети и снаряди трябваше да бъдат разглобени, а гилзите и взривните вещества предадени обратно на армията. При инцидента край Петолъчката боеприпасите бяха унищожени и държавата загуби милиони.

  Министерството на отбраната не може да се надява на компенсация, тъй като фирмата е била продадена и след това обявена във фалит. Сложната схема започва малко повече от месец след взривовете. Тогава собствениците на „Берета Трейдинг“ Десислав Велев и Валентина Лазарова продават фирмата на германската пенсионерка Хенриете Берта Алис Стефани Божилов. Сделката е парафирана за 5000 лв., макар дружеството в този момент да е с капитал 300 000 лв. Репортерската ни проверка установи, че баба Хенриете е родена в провинция Саксония-Анхалт, град Гарделеген. Неясно защо, но преди няколко години решава да се премести в България и оттогава диша смятания за лечебен въздух в китното село Искрец край Своге.

  Малко след като германската пенсионерка купува „Берета Трейдинг“, е задвижена процедурата по фалит. Несъстоятелност е обявена по искане на една от най-мощните оръжейни фирми у нас – „Сейдж консултантс“. Дружеството предявява претенции за 30 млн. лв. щети от взрива, като „Сейдж консултантс“ искат „Берета Трейдинг“ да бъде обявена и в несъстоятелност, за да изплати щетите, причинени от взривовете в складовете. „Сейдж консултантс“ е държала там военна продукция за милиони, която е напълно унищожена.

  Заради пропуски в закона и след хитра врътка голяма част от кредиторите няма да получат и лев. Схемата е възможна заради игри с датата за изпълнение на фалит. Макар решението за несъстоятелност на Софийския градски съд да е от 10 май тази година, предприятието е обявено за фалирало още на 26 юли 2012 г. Така сумите, взети за последната една година, които са за над 5 милиона лева, юридически няма от кого да бъдат върнати и кредиторите ще трябва да пият по една студена вода, подобно на държавата в лицето на военното ведомство.

  От поканените да обявят вземанията си след обявяване на процедурата по несъстоятелност се оказва, че ще си получат парите едва 4 фирми, на които „Берета Трейдинг“ дължи 1,6 млн. лева. Не е ясно обаче дали и те ще получат нещо, тъй като реално фирмата вече няма никакви активи.

  62 милиона лева щети Ако започващото дело завърши с успех за прокуратурата, обвиняемите може да получат от 3 до 10 години затвор, тъй като става въпрос за особено тежък случай. Нанесени са имуществени вреди на складове за боеприпаси, на жилищни и стопански сгради и на насаждения за около 62 милиона лева, е посочено още в обвинителния акт. По делото са разпитани около 200 свидетели, извършени са три ДНК експертизи, три съдебномедицински експертизи и комплексна технологична експертиза.

  Близък на загиналите: Осъдени едва ли ще има

  Енчо Кремъков, Николай Гочев и Станимир Киров са тримата мъже, които загинаха при адските взривове. Преди началото на делото „България Днес“ потърси техни близки за очакванията им по процеса, но те отказаха да говорят с мотив, че искат да мине поне първото заседание. По-словоохотлив се оказа само братовчедът на Енчо – Атанас Кремъков. Според него обаче едва ли ще бъде намерен виновен: „Най-после ще почне, но нещата ще се потулят и всичко ще си остане безнаказано. Добре ще е да получим справедливост, защото най-тежкото е, когато се загуби човешки живот по нечия вина. Много е болезнено. Но не искам да казвам нищо повече, защото е страшно да се говори“, каза мъжът, без да уточни от кого се притеснява.

 43. #43
  11 04 дек 2014, 10:47
   
  0
   
  1

  Мърша

 44. #44
  аааааа 04 дек 2014, 11:09
   
  0
   
  1

  https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/01/20041-052221/

 45. #45
  Инструктор 04 дек 2014, 11:19
   
  0
   
  2

  Пух,пух Пухкавел.За три деня ще му стопя За три деня ще му стопя пръжките на половина.

 46. #46
  към бабата германка 04 дек 2014, 11:23
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 47. #47
  МиГ 04 дек 2014, 11:23
   
  0
   
  0

  #44
  Това го четох във Фейсбук преди няколко дни. Много тъжно ми стана!

 48. #48
  KOREKTOR 04 дек 2014, 12:33
   
  1
   
  0

  Нашият герой е тука.

  Сега събира или се готви да събира овации и ръкоплескания в OFFNEWS.BG

 49. #49
  Без значение 04 дек 2014, 13:14
   
  7
   
  2

  Аз съм от повече от 10 години в 68 бригада, снайперист съм. Снайперистите, които сме в бригадата, получихме и получаваме своите знания от наши офицери. Не е нужно да се пишат имената. Който е в строя, знае за кои говоря. Сланин НИКОГА не ни е учил в това направление по простата причина, че той самият е едно кюфте и толкова. Курсовете, които води по FX са пълна пародия. Вижте го каква торба с лайна е първо! Няма как да очаквате от него рефлекси и перфектна стрелба. FX подготовката, която водим, е напълно наша. Просто вместо стрелба с халосни патрони, използваме симюнишън. Сценариите, които тази свиня показваше, са за полицаи и са супер скапани и нагласени. За ниво ученици 6 клас.Сланин е един дървен философ и псевдопатриот. Фактът, че воюва на страната на реални убийци и фашисти, е достатъчно красноречив. Аз не познавам достоен и уважаван военнослужещ от 68 бригада, който да има добро мнение за него. Сланин сам си копае гроба. Това е сигурно. Няма да го спаси даже и шефчето му.

 50. #50
  имперци 04 дек 2014, 13:19
   
  2
   
  2

  "Ако нещо не му се нрави - това не е руската нация, а имперската политика на Путин."

  Ако политиката на Путин е имперска, то как би нарекъл политиката на САЩ? Може би не му харесва щото е много "леко имперска" в сравнение с някой други, действително имперски настроения, а?

 51. #51
  Хала 04 дек 2014, 13:22
   
  4
   
  2

  Този боклук е тотален русофоб. Путин още не беше дошъл на власт, когато познавах тази измет. Още тогава мразеше руснаците. Защо не го питате дали е православен? НЕ Е! Този същият има материали, в които отрича турското робство, отрича Левски и всичките революционери. По турско сме си били живели супер. Четете му страницата! Не мога да ви кажа кой съм, защото съм сред "приятелите" му. Просто събирам скрийншотове, защото му идва времето. Русите ще го трепат у нас или там. Вече е набелязан. Той е привърженик на Хитлер и на нацизма като идеология. Руснаците за него са всичко негативно и назадничаво. Той е луд по америка. Това е истината. Познавам го по-добре от самия него си!

 52. #52
  Tak 04 дек 2014, 13:53
   
  2
   
  1

  Гледм дорде Калински си работи, да е жив и здрав, тук една пасмина го поплюва, верно от удобството на дома, и достига нивото на кенефни писачи. 'Що се излагате бе хора? :D

 53. #53
  Меринджей от Меричлери 04 дек 2014, 14:03
   
  0
   
  1

  ******************

  E, факт е, че такива като Десо Делев ФАКТОРИ в задкулисието и им се чува думата където и гокато трябва. Затуй сме на текущото дередже, затуй сме и 'малоумници'... Между другото, колкото и да е голяма 'мазната пишка', 3/4 от нея потъва в голямото мазно шкембе, т.е. няма реален шанс да е истински голяма!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 54. #54
  Брей... 04 дек 2014, 14:10
   
  2
   
  0

  Само аз ли прочетох, че човека ходи там за собствена сметка? Веднага се намесва теорията на конспирацията, фирми , кръгове и сфери. Интересно като има ембарго какво точно ще им "продаде" на украинците.

 55. #55
  СИРМА 04 дек 2014, 14:13
   
  1
   
  2

  ОСВЕН С ЖЕНСКИ КАЛИНКИ, СЕГА БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОСЛАВЯ И С МЪЖКИ КАЛИНКИ! БРАВОС!

 56. #56
  Вальо Топлото 04 дек 2014, 14:30
   
  1
   
  1

  За тези, които едва сега откриват "топлата вода", ще открехнем малко червеното кранче на мивката! Прочетете отново и внимателно следния пасаж от статията, това не са думи, уж казани между другото и съвсем истимаро:

  " Калин с усмивка споделя, че обикновено тръгва за Украйна с пълен сак и се връща почти без багаж.

  Всеки път раздава голяма част от екипировката си - дрехи, тактически очила и ръкавици, както и багажни системи. Това са все неща, които мъчно се намират в Украйна. "


  Топло, топло, горещо, горещо, пари, пари (ама в смисъл на ПАРИ, денги!).

  Това е тактиката на американския търговски пътник, носи едни сакове със "стока", чука на вратите на хората и раздава едни мостри, ей тъй, от великодушие и любоФ към човечеството. Сиреч, обичайна практика е навсякъде по света, където се разпалват въоръжени конфликти, търгашите на смърт да изпращат своите търговски агенти (истински ходещи на два крака "оръжейни енциклопедии") да предлагат на правилната страна, правилните "стоки". Та в такъв дискурс не би било трудно да се заподозре, че при разходките си Калинчо е бил натоварен и с една тайна корпоративна мисия, която обаче е съвсем меркантилна - правене на бързи пари от нещастието на украинските хора. Това става с раздаване на мостри, захвалването им по време на демонстрацията, така нареченият "професионален инструктаж" и прочие комерс. Хвала на такЪви модерни "инструктури"!

 57. #57
  Хмм..... 04 дек 2014, 14:37
   
  3
   
  0

  Чета и се чудя- ние като държава в НАТО и ЕС на чия страна трябва да сме? А така или иначе ще поддържаме Украйна във военно отношение. Тези дни изтече, че България ще управлява един или два от тръст фондовете на НАТО за Украйна например.

 58. #58
  Чудак 04 дек 2014, 14:46
   
  1
   
  2

  "Чета и се чудя- ние като държава в НАТО и ЕС на чия страна трябва да сме?"

  г-н Хмм....., какво има да се чудиш толкова!? Ако си разумен, честен и добродетелен човек, ще избереш да застанеш зад хората (държавите) бранещи истината, справедливостта, свободата за всички и хуманността? Виж, когато се правят тънки сметки и се слугува на много господари, тогава наистина е трудно да се вземе решение... :)

 59. #59
  до Чудак 04 дек 2014, 14:52
   
  3
   
  0

  А... Вие явно знаете пълната истина. Т.е. украинците в нито една ситуация не може бранят истината справедливостта, свободата на всички и хуманноста? Защото някак всички медии на запад от Белград са на друго мнение.

 60. #60
  Филонъ Философъ 04 дек 2014, 15:12
   
  0
   
  2

  "А... Вие явно знаете пълната истина."

  г-н #59, никой смъртен не е в състояние да знае или възприеме "пълната истина", но пък всички сме длъжни да търсим истината и дори да я живеем, ерго - казано е: "Аз съм пътят, истината и живота..." (Йоан 14:6). Обаче твърде философска и дори мистична ще стане дискусията, започнем ли търсим истината, което ще е контрапродуктивно и спамиращо, спрямо зачекнатата вече тема.

  Какво имам предвид, прочетете, осмислете и прочувствайте с душата си цитирания по-долу пасаж, от една публикация из нета. Мисълта ще въздейства по коренно противоположен начин на различните съзнания, за едните ще е грозна, лесно различима лъжа, а за другите ще чиста истина, при това, много лесно доказуема:

  "Иногда я думаю, что Путин – сатана. Он профессионально умеет взывать к человеческим порокам. Он заставляет вас проявлять свои темные стороны, умело будит в вас мразь, превращает вас в озверевших скотов, жаждущих крови."

 61. #61
  KOREKTOR 04 дек 2014, 15:27
   
  1
   
  3

  До #59 Пуснато от до Чудак

  до Чудак,

  И как според теб украинците:

  "бранят истината справедливостта, свободата на всички и хуманноста?"

  Особено "хуманноста"

  Като обстрелват градове и села и мирни хора с РСЗО Град, Смерч и Ураган, балестични ракети Точка, касетъчни зряди, фосфорни заряди. Стрелят по мирни граждани по площадите с НУРС-ове от самолети. Свалят граждански самолети. Горят живи хора в Одеса. Отвличат, разстрелват, изнасилват и издевтелстват над жени, млади момияета и деца. Като обсипват със снаряди и мини болници и училища ли?

  Да продължавам ли с още подобни въпроси от този род?

  Знаеш ли колко трябва да пиша още, ако продължа.

  Знаеш ли?

  *********************

  Ще ми говори за УКРОПИТЕКИ и хуманност!!!

  И тези медии на запад от Белград с "другото мнение" вземи си ги намахай отзад да ти държи влага мнението им.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 62. #62
  ukrainec (Lviv) 04 дек 2014, 15:32
   
  3
   
  0

  Do #51 Пуснато от Хала
  Ne го познавам това момче горе на снимката,но като ти прочетох коментара разбрах че е направо герой.Дано да има повече такива БГ офицери с абсолютно правилна преценка за събитията в света и БГ днес и в миналото.
  Да живее USA !Хай живе вилна Украина !

 63. #63
  Наивен въпрос 04 дек 2014, 15:33
   
  0
   
  1

  "Само аз ли прочетох, че човека ходи там за собствена сметка? Веднага се намесва теорията на конспирацията, фирми , кръгове и сфери. Интересно като има ембарго какво точно ще им "продаде" на украинците."

  г-н #54 (Брей...) не че не може да ходи там за собствена сметка (и удоволствие), ама според класическата теория за вероятностите, по-скоро попада в сферата на "невероятностите".

  Наистина, не е напълно невъзможно събитие, каквито по дефиниция са падането на зар върху стена със 7 точки или при падане върху хоризонтална равнина една монета да застине вертикално, но все пак вероятността си остава пренебрежимо малка...

  Р(Вk)А = Р(Вk)Р(А)Вk/ Р(В1).Р(А) В1 + ...... + Р(Вn)Р(А)Вn

 64. #64
  до Кorector 04 дек 2014, 15:37
   
  0
   
  1

  Много интересно- бихте ли ми дали линк за излаганите от Вас факти от уважавана западна медия - например CNN, FOX, Ройтер? Нека приемем, че и руските и украинските медии не са достоверни. Нека да се доверим на сериозните световни информационни агенции.
  А защо ли си мисля че и двете страни се гърмят едни други с РСЗО... В и извън градовете.

 65. #65
  Вилен Виленов 04 дек 2014, 15:41
   
  0
   
  1

  "Да живее USA !Хай живе вилна Украина !"

  До ukrainec (Lviv)

  Няма лошо - нека "да живее и USA", "да живе и вилна Украина", но нека не живеят да са "вилни" само те! Давай го малко по-великодушно, остави малко място под Слънцето и за другите народи, и едва тогава ще се сдобиеш с повечко идейни съмишленици навсякъде по света. :)

 66. #66
  ukrainec (Lviv) 04 дек 2014, 16:02
   
  1
   
  0

  Той,поетът го е казал :
  Я скажу тебе, Русь,
  Все зовут тебя Русью Московской.
  Ты не бойся, не трусь
  Да избавься от банды кремлёвской!
  Ну не будешь же ты
  Год питаться китайской лапшою!
  Перестань содержать
  Тот бордель, что зовётся Москвою!

  Посмотри на себя.
  Твои сёла – бедны и убоги.
  И, как прежде, твои
  Две беды – дураки да дороги.
  Разгони дураков,
  Что сидят за кремлёвской стеною!
  Чуть поменьше воруй -
  И пролягут дороги страною!

  Я прошу тебя, Русь!
  Русь Толстого, Есенина, Блока!
  Отзови своих псов
  С украинского Юго-Востока!
  Ты у самой черты,
  Ты у края над пропастью стала!
  Если сделаешь шаг,
  То тебе не покажется мало!

  Не мешай нам в семью
  Европейских народов вливаться.
  А сама, хрен с тобой,
  Можешь Азией ты оставаться!

 67. #67
  Интересно... 04 дек 2014, 16:14
   
  1
   
  0

  Българите в Украйна са против Новорусия

  http://worldtodaybg.com/2014/12/02/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81/

 68. #68
  ukrainec (Lviv) 04 дек 2014, 16:21
   
  1
   
  0

  • Антон Киссе изрази дълбокото си безпокойство във връзка с разпространението на непотвърдената информация за участието на представители на българската диаспора в Украйна в сепаратисткото движение в Новорусия.
  • „Българите в Украйна винаги са били достойни граждани на нашата държава и тяхната позиция е следната: те са за териториалната цялост и суверенитет на Украйна“, – отбеляза народният представител от български произход.
  • Източник: Официален сайт на Народният депутат от Украйна Антон Киссе

 69. #69
  МиГ 04 дек 2014, 16:51
   
  1
   
  1

  #67
  Ако питаш българите в циганската махала на Пазарджик, те са против България. Не разбрахте, че не може 1 човек да говори от името на някаква група в обществото. Направете допитване, пък тогава да се види кой е за Новорусия, кой е за Украйна. В момента това са приказки за наивници, с които за съжаление е пълно.

 70. #70
  Вальо Топлото 04 дек 2014, 17:19
   
  2
   
  0

  Видимо е, че в Украйна "топлата вода" се продава като "топъл хляб"! Юруш на маслините!

  ukrainec, не виждаш ли, че запада ви ползва като боксова круша? Вие ядете пердах и от свои, и от чужди!? Докога??? Същите сме и ние, само че в икономическо отношение, за идеален пример ни служи "Южен поток" и прочие. И двете страни ядем як пердах, който както може ни сритва замита с боклука под "килима". Някъде имаше качено пропагандно филмче (преди злополучните събития на майдана), в което руски диктор казваше - народе украински, виж какво се случи с България, след като я приеха в ЕС, същото ще се случи и с вас, не бъдете наивни! И после пускаха кадри и интервюта в които се виждаше "цветущото" ни дередже - пълна стопанска деградация, скоростна деиндустриализация и депопулация, духовна нищета и безкрайна бедност.

  Сега, за наше съжаление идва ред на нас да ни 'прожектират" същото филмче, но втора серия, а посланието на диктора ще е в духа на следното - българи, гледайте какво се случи с украинците, които изгубиха подкрепата на братята си по дух и кръв, русите, скоро и при вас същото, поради същите причини, чакайте териториална дезинтеграция и гражданска война, подобни на украинските...

  Изгледайте това: "Жизнь Болгарии после вступления в ЕС!!! Урок Украине!!!"

  Дано не гледаме втората серия: "Жизнь Болгарии после дезинтеграции!!! Урок Болгарии!!!"

 71. #71
  грекокатолик 04 дек 2014, 17:43
   
  0
   
  0

  ukrainec послушай що дума един друг украинец:  Для сведения, до Революции украинцами называли себя только те, кто отрёкся от православной веры и перешел в грекокатолики (униаты). Слово "украинец" было не национальность, а принадлежность к религии.

 72. #72
  KOREKTOR 04 дек 2014, 17:46
   
  0
   
  0

  До #64 Пуснато от до Кorector

  до Кorector,

  Съжалявам много но "уважавана западна медия - например CNN, FOX, Ройтер" такива факти не излага. За тях такива факти просто не съществуват.

  И от кого са уважавани тези медии. Аз например не ги уважавам. Предполагам, че не съм единствения на този свят който не ги уважава.

  А линкове към фото и видеомартериали показващи и доказващи гореказаното от мен колкото щеш и още толкова.

  Снимки и видео клипове с разкъсани тела на жени, деца, изобщо на мирни хора, разрушени села и квартали, домове, болници и училища колкото щеш и още толкова. Това не е театър и е много, много трудно да се инсценира. Това е действителност.

  Снимки и видео клипове с обстрел с РСЗО, с балистични ракети Точка, с фосфорни и касетъчни боеприпаси колкото щеш и още толкова. А площада в Луганск лятото с разкъсаните от НУРС-овете тела. Това не е театър и е много, много трудно да се инсценира. Това е действителност.

  Снимки и видео клипове с незадействани ракети от РСЗО паднали до и в жилищни сгради, болници и училища колкото щеш и още толкова. Снимки и видео клипове с з агинали и поразени хорица от фосфорно оръжие. Това не е театър и е много, много трудно да се инсценира. Това е действителност.

  Да продължавам ли до Кorectorе още?

  Всичко има. Всичко има документирано колкото щеш и още толкова.

  Всичко има, само, че такива ИЗРОДИ като теб се правят на разсеяни и ударени с парцал по простите си тикви.

  И на въпросът ти:

  "А защо ли си мисля че и двете страни се гърмят едни други с РСЗО... В и извън градовете."

  А сега сам си отговори кой, къде и по какво стреля.

 73. #73
  ukrainec (Lviv) 04 дек 2014, 18:20
   
  1
   
  0

  #70 Пуснато от Вальо Топлото "стопанска деградация, скоростна деиндустриализация и депопулация, духовна нищета и безкрайна бедноct"
  Хубаво изреждаш,почти си близо до истината.
  Един въпрос: Защо БГ се срина след влизането и в ЕС,а Швеция,която влезе по същото време процъвтява?
  Съгласен съм-въпросът е труден,затова ще отговоря аз:Ами много ясно-в Швеция не е имало комунизъм.
  Може ли един човек,който вчера е паднал от петия етаж и е останал жив да се съзтезава на 100 метра бягане с човек,който никога не е падал?

 74. #74
  Андрей 04 дек 2014, 18:52
   
  1
   
  0

  До № 21 и до № 24-КОРЕКТОР

  Калин Димитров, освен че е директор ,,Продажби" в ,,Берета Трейдинг" е бил в СВ, излязъл е с чин капитан...Нито сте му на доходите, нито сте му на курсовете и квалификацията дето я има..
  Стига сте плюли по човека...Нито го познавате, нито Ви е обидил с нещо...
  Това че Калин Димитров е избрал да обучава Националната гвардия на Украйна / половината от нея са откровено криминални типове, фашизоиди, расисти и некадърни паупери /, си е лична работа на Калин.-...Аз също не го одобрявам, но не съм съгласен да плюете по човека, още повече, че не го и познавате...
  А на тебе Коректор, да те питам, нещо АБЕ ПИЧАГО, ТИ БЕЗРАБОТЕН ЛИ СИ ИЛИ КАКВО?? как имаш време да пишеш и коментираш абсолютно всяка статия на ПАН.бГ...Само ти следя простотиите..
  На теб, на Украинеца и на Костов...настоявам Преслав да Ви банне, че дразните дето сте на Всяка манджа мерудия..

  За Украйна съм на страната на Донецката и Луганската републики...Просто тия в Киев са ненормални фашизоиди....Най-ми е гадно, че в тая гражданска война, практически съсипаха живото на милиони хора от Луганска и Донецка области..Останали без дом, без близки, без поминък...С жестока съдба на бежанци..
  Путин, обаче разкри истинското си лице!!! Ако беше толкова кадърен, щеш да направи мироналагаща и впоследствие мироопазваща операция, лакализирана в границите на Донецка и Луганска области...А той остави укрите, практически безнаказано да съсипят промишления Изток....В момента а и в близките 20-30 години, там нормална икономика и поминък няма да има...

 75. #75
  KOREKTOR 04 дек 2014, 18:54
   
  0
   
  1

  До #64 Пуснато от до Кorector

  до Кorector,

  Ето още нещичко като за теб специално:

  "Human Right Watch: Имаме доказателства, че украинските военни хвърлят касетъчни бомби
  Не може правителството в Киев да обстрелва гражданите, а да иска от тях лоялност и симпатии


  Украинските военни продължават да обстрелват със забранените касетъчни боеприпаси жилищни райони в контролираните от опълченците територии в Донбас. Това обяви правозащитната организация Human Right Watch като подчерта, че това не е първият подобен случай, предаде Газета.ру.
  Украйна може да загуби съчувствието, което проявява към нея светът, ако не се придържа към нормите на морала и положенията, залегнали в Женевските конвенции, заяви на брифинг в Киев изпълнителният директор на правозащитната организация Хюмън райтс уоч Кенет Рот. Той напомни, че използването на този вид боеприпаси в жилищни райони е забранено, поради тяхната неточност.

  Ако правителството иска лоялност от страна на жителите на Донбас, обстрелването на техните жилища очевидно не способства за симпатии към Киев, посочи Рот. "ХРУ разполага с доказателства, че украинската армия е използвала в източната част на страната касетъчни боеприпаси. Съгласно наши разследвания има ясни факти за вина на украинската страна. Ние можем да потвърдим това", обясни ръководителят на ХРУ. Той добави, че организацията е обезпокоена от решението на украинските власти да прекратят социалните плащания на жителите от източната част на страната.

  Предишния път, когато Human Right Watch оповести подобна информация беше през октомври тази година."

 76. #76
  Андрей 04 дек 2014, 18:58
   
  1
   
  0

  До Хала:
  Хала написа, цитирам:
  Хала(нерегистриран) на 04 дек 2014, 13:22

  Този боклук е тотален русофоб. Путин още не беше дошъл на власт, когато познавах тази измет. Още тогава мразеше руснаците. Защо не го питате дали е православен? НЕ Е! Този същият има материали, в които отрича турското робство, отрича Левски и всичките революционери. По турско сме си били живели супер. Четете му страницата! Не мога да ви кажа кой съм, защото съм сред "приятелите" му. Просто събирам скрийншотове, защото му идва времето. Русите ще го трепат у нас или там. Вече е набелязан. Той е привърженик на Хитлер и на нацизма като идеология. Руснаците за него са всичко негативно и назадничаво. Той е луд по америка. Това е истината. Познавам го по-добре от самия него си!

  Хала, с това което написа против К. Димитров, ти показа същността си:

  Ти си един елементарен, прост боклук, от който нищо не става...това ли ти е ежедневието бе тупан???Да кисне в нечий блог??? Калин никога и никъде не е отричал Васил Левски...

  Да ме прощават модераторите, ама хала си го заслужи....

 77. #77
  Иванн 04 дек 2014, 19:28
   
  0
   
  1

  Автор: Евгений Понасенков 4 Декември 2014 12:19:38
  Два реваншизма на одну больную биографию  Ну, что, товарищи, любители «особого пути»? Вам мало нынешнего позорного падения рубля, закрытия больниц и международной изоляции? Вы хотите довести до полного краха? Вы где теперь остановитесь? На уровне 1991-го или доведете до бункера? На что вы надеетесь? На т.н. «чудотворные» иконы, на победу коммунизЬма или на нажатие заветной кнопки, от которой будет плохо всем – но, главное, что и «им»? Неужели непонятно, что или вы будете жить по законам всех цивилизованных стран мира – или не будете жить вообще?

  Реваншизм – опаснейшее существо, однажды оно уже привело к миллионным жертвам. «Империя зла» - СССР существовал на фиктивной экономике, на монструозной идеологии, на постоянных репрессиях – и по всем этим причинам он сгнил и распался. У той части населения, которую устраивал весь этот мрак, осталось ощущение ущербности, злобы, реваншизма – и вот теперь она забрызгала всеми этими прелестями окружающих. Но в нынешнем контексте, при современном уровне развития информационных технологий, рынка товаров и услуг, технических инноваций и т.д. тоталитарная система нежизнеспособна, а ее агрессивность может быть остановлена даже экономическими методами. Что и происходит на наших глазах. В итоге теперь у злобных адептов тоталитаризма, «особого пути» есть целых два реваншизма на одну шизонутую биографию – от двух исторических поражений. И они стали гораздо злее. Я еще в мае-июне писал – предупреждал, что самое печальное начнется, когда эйфория реваншистов потерпит провал: они будут мстить тем, кто пытался уберечь страну от сползания в пропасть – и я оказался прав.

 78. #78
  KOREKTOR 04 дек 2014, 19:38
   
  1
   
  1

  До #74 Пуснато от Андрей

  [Андрей,

  А бе ТЪПАНАР СМОТАН,

  Къде е бил този ШИБЕК бе ГЛУПАКО.

  Завърщил бил ШЗО и бил в СВ. Е па голЕм праз като бил бил в СВ запасен офицер и то капитан.

  А бе ТЪПЧО ОТВОРЕН, това СВ да не би да означава Строителни Войски?

  Малей голЕм авторитет. Ужас значи.

  Ама какво да се чудим, той министърът на Отбраната е кадър на Строителни Войски та на Калинчо Кюфтето няма да се възхищаваме.

  И аз съм завършил НШЗО и то по-реномирано от неговото плевенското. И съм служил в ПВО и съм с чин майор. Е и.

  Нещо да кажеш по този въпрос. Ще си ги мерим ли сега.

  Е не съм завършил историческия факултет на СУ и сега да се правя на страхотен експерт по воените дела.

  Разбра ли бе отворко всезнаен. Ама ГЛУПАК а-а-а-а-а-а си.

  ТЪПАКО ПРОСТ, Калинчо просто няма как да е излязъл от казармата като капитан. За твое сведение НЕКАДЪРНИКО БЕЗПРОСВЕТЕН фазаните на края на втората година се уволняваха като ОЗ Младши лейтенант.

  Не мога да си представя дори Калинчо да е вършил чудеса от героизъм в родната казарма, че да се е уволнил произведен чак пък капитан.

  За твое сведение НЕГРАМОТНИКО ТЪП ОЗ бивши фазани са произавеждани от един чин в друг след определен брой години като се водят на отчет във ВОБ (Воено отчетно бюро) и ги уведомяват.

  Ама така ги уведомяваха, че аз например от мл. лейтенант ме записаха като капитан направо след да не казвам колко години. После ме извикаха и ме писаха Майор. И това е върхът за бившите фазани. Край.

  Както казваше Големанов:

  "По-нагоре няма. Небе."

  И да тепитам СЕРСЕМИНО ТЪП нещо. А бе какво му е толкова аджеба на доходите на ТОВА ДОЛНО ЛЕКЕ твоят Калинчо бе ТИКВИНИКО СМОТАН?

  Кървави доходи от "Берета Трейдинг" и сега със сигурност още по-кървави от "ЕКСПЕРТНИТЕ МИСИИ" в ХОХЪЛИЯТА.

  Б@си и ТЪПАКА си [Андрей-чо. Курсове бил бил карал. Ами да си ги завре отзад тези курсове ГЛУПАКО.

  Ай па да не е карал само твоя Клинчо курсове.

  Това неща за гордост ли са бе ТЪПАКО. С това ли възнасяш твоето кюфте Калинчо.

  И знаеш ли с какво се фукаше днес в във форума на OFFNEWS.BG.

  Да ти кажа ли?

  Ами с това се фукаше и с това се гордееше, че бил на ТИ и с Коломойской, и Турчинов, и с Аценюк, и с Аваков, и с още много от ВЪРХУШКАТА на ХУНТАТА ФАШИСТКА, и с всички командири на "ДОБРОВОЛЧЕСКИТЕ" батальони, че даже О-о-о-о-о-о гордост велика даже с онзи голият по пишка с лъкът ДЕБИЛ ОЛИГОФРЕН Семен Семенчинко.

  Страхотия ша знаш.

  И сега каво? Метани ли д му сторваме на твоя идол Калинчо Кюфтето?

 79. #79
  До KOREKTOR 04 дек 2014, 21:55
   
  0
   
  0

  Незлобливо ага! Дай си състояние на детска незлобивост.

  "... по всичко друго останал в състояние на детска незлобивост.

  Но обадиха му един ден, че се захваща направата на железницата из устието. Селяните се наемаха за работници и слазяха долу при Искъра.

  Удиви се старецът.

  - Види се, намериха се някъде още по-учудени инженери - свят голям... Френци ли са пак?

  Казаха му, че са българи.

  Смая се старецът.

  - Как, наши? Български инженери! Дето паши и учени френци казваха, че не може! Та сме имали по-учени хора ние?... Ами милионите у хилядите милиони дето казваше чорбаджи Мано?...

  - И милионите си имаме... Който си има брада, има си и гребен!...

  Изпълни се душата на дяда Йоца с възхищение. И войска, и паши, и топове, и княз, и учени хора, и милиони, и чудосии над чудосиите!

  Сега "българското" му се предствави нещо велико, могъществено, необятно... Неговият убоги умне можеше да побере всичкото това величие. Досега символите на "българското" се изразяваха за него само в еполетите на околийския началник и в сабята на войника, които бе попипал и целувал; сега то го поразяваше, смайваше със силата си и пълнеше с гордост душата му, българска ръка сечеше планините, българският ум измисляше работи, да се чуди и мае човек!

  Де сега Мана чорбаджи, да видим какво ще каже?

  Когато чу първите пукоти на канарите, които се строполяваха долу от мините, той си отри с ръкав очите, защото се просълзиха."


  http://www.slovo.bg/old/vazov/videno/dedoyoco.htm

 80. #80
  KOREKTOR 04 дек 2014, 23:01
   
  0
   
  1

  До #81 Пуснато от Бочко-лудото

  Бочко,

  Да си кажа аз, па после и Admin-а ще си каже думата.

  Не, не са.

  Но не са нецензурни, за разлика от други.

  А ти проследи ли дискусията придизвикала това?

  А ти проследи ли менторския надменен псевдоинтелектуален и страшно назидателен и не търпящ възражения тон на онзи индивид Андрей недопускащ крив за него изказ за неговия приятел лъжеексперта Калинчо?

  Хайде много ти здраве.


 81. #81
  Мазен Которак депутатин 04 дек 2014, 23:05
   
  0
   
  1

  Стига сте плакали на ревера на гусин Админа! И на него вече му е писнало от кавги и разправии, ама какво да прави, като вази обикновен човек е, дори не е Соломона. Вижте туй:

  "Една от притчите за цар Соломон разказва как придворният му мъдрец му подарил пръстен с надпис „Всичко отминава”. „Когато си много нещастен, много разгневен или много щастлив, погледни надписа и той ще те отрезви”, обяснил мъдрецът.

  Един ден Соломон се ядосал за нещо, и свалил пръстена, за да го хвърли далече, но тогава видял от вътрешната му страна надпис: „И това ще отмине”.

  Сред известните притчи за цар Соломон са тези, в които той проявявал своята мъдрост, когато взимал правилното решение при съдебни спорове."

 82. #82
  Българин 05 дек 2014, 13:28
   
  2
   
  1

  Военните пишещи в този сайт, които са русофили и така яростно защитават Русия трябва да ги изправят на съд за измяна на държавата. Вие служите на НАТО.

 83. #83
  Плашилото 05 дек 2014, 13:45
   
  1
   
  1

  Те служат на другаря Путкин от тъпота, кой интелигентен човек в наши дни би избрал пропаднала нация от бедни алкохолици и единици свръх богати олигарси ?

 84. #84
  Грга 05 дек 2014, 13:57
   
  1
   
  0

  В България имало снайперисти?!?!!?!

 85. #85
  KOREKTOR 05 дек 2014, 15:09
   
  0
   
  1

  Е как сега конкретно в момента по отношение на #82 и #83 да не се произнеса, че това не са едни АБСОЛЮТНИ ИДИОТИ И ДЕБИЛИ.

  Ето на правя го.

  Ал-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-у-у-у-у-у-у-у-у,

  Вие двамцата, ти #82 и ти #83 Плашилото сте едни АБСОЛЮТНИ, ПРОПАДНАЛИ ИДИОТИ И ДЕБИЛИ.

 86. #86
  XLII 05 дек 2014, 15:34
   
  1
   
  0

  добре де, аз всъщност не мога да разбера, защо има хора, които толкова не Путин?!

 87. #87
  Грга 05 дек 2014, 15:46
   
  0
   
  0

  \ Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 88. #88
  Българин 05 дек 2014, 15:49
   
  0
   
  0

  KOREKTOR, как разбра?

 89. #89
  *** 05 дек 2014, 15:57
   
  0
   
  0

  ***

 90. #90
  Хубенджи Гьорге 05 дек 2014, 16:24
   
  0
   
  0

  Оставете чиляка бе, какво сте го захапали? По-добре чуйте една забавна песен за Катил Георги и се разтушете! :)

 91. #91
  ушев 05 дек 2014, 16:30
   
  0
   
  1

  Към Българин - ми то е очевадно, освен това сте сбрЪкани.

 92. #92
  KOREKTOR 05 дек 2014, 16:37
   
  0
   
  1

  До #89 Пуснато от Българин

  По ИДИОТИЗМИТЕ които пишеш. Елементарно.

 93. #93
  *** 05 дек 2014, 16:41
   
  0
   
  0

  ***

 94. #94
  Българин 05 дек 2014, 16:42
   
  0
   
  1

  KOREKTOR, защо? Не можеш ли да се обосновеш?

 95. #95
  Грга 05 дек 2014, 16:44
   
  0
   
  1

  До #92 Пуснато от KOREKTOR

  e то по тая логика, като ти чета писаниците навсякъде из сайта ти си КОЛОС

  И като цяло ако нещо не е руско тука за нищо не става. Браво. Ползвайте руски интернет бе, на руски компютри!

 96. #96
  KOREKTOR 05 дек 2014, 16:45
   
  0
   
  0

  До #87 Пуснато от Грга

  Гарго проскубана,

  ПРОСТОТИЯТА и ПРОСТАЩИНАТА на едни екземпляри тука.

 97. #97
  Ухо 05 дек 2014, 16:47
   
  0
   
  0

  Безаналогова простащина, бих казал.

 98. #98
  Грга 05 дек 2014, 16:49
   
  0
   
  0

  Па си и кьорва освен смотан, пиша се Грга...
  Ма кво да ти обяснявам, това е име на сръбски циганин, не на руснак!

 99. #99
  KOREKTOR 05 дек 2014, 16:54
   
  0
   
  0

  До #94 Пуснато от Българин

  А ти защо си мислиш, че даден човек като е военен, то тогава не трябва да мисли и да разсъждава ли?

  Браво бе!!!

  Умник.

  По твоята логика защо не осъдиш и сегашните РЕНЕГАТИ ЖАЛКИ "Иванн" и "полковника" и много други.

  И те сега се пишат големи ЗАПАДНЯЦИ и ЕВРОАТЛАНТИЦИ и противници на всичко руско, ама са бивши офицери от БНА и Варшавския договор. Даже и комунисти са били. Поне "Иванн" със сигурност.

  Нещо да ми кажеш?

 100. #100
  KOREKTOR 05 дек 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 101. #101
  KOREKTOR 05 дек 2014, 17:06
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 102. #102
  Грга 05 дек 2014, 17:09
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 103. #103
  Ухо 05 дек 2014, 17:12
   
  1
   
  0

  - А сегодня у нас на передаче "О, счастливчик!" Владимир Путин. И я задаю вопрос: "Когда Украина рассчитается за газ?" Есть 4 варианта ответа: "А" - в первом квартале, "Б" - во втором квартале, "В" - в третьем квартале, и "Г" - в четвертом квартале.
  - А можно звонок другу?
  - Пожалуйста...
  - Алло, Петро? Олекси?йович, когда вы рассчитаетесь за газ?
  - Ну, розумиiете...
  - Нет, Петро? Олекси?йович, мне нужен правильный ответ.
  - А якi с варiанти?
  - Буду краток: "А", "Б", "В", "Г".
  - А "Х" там немае?

 104. #104
  KOREKTOR 05 дек 2014, 17:28
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 105. #105
  Българин 05 дек 2014, 17:32
   
  0
   
  1

  KOREKTOR, нищо не ти се разбира.

 106. #106
  Ухо 05 дек 2014, 17:33
   
  0
   
  1

  До #104 Пуснато от KOREKTOR

  Трябвало е да станеш поет!
  Бий по сганта!

 107. #107
  Грга 05 дек 2014, 17:34
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 108. #108
  KOREKTOR 05 дек 2014, 17:46
   
  0
   
  0

  До #105 Пуснато от Българин

  Българин,

  Щом имаш нещо против сегашните венни от НАТО-вската БА изразяващи мнение което не е русомразко и путиномразко и ти желаеш да ги съдиш затова, то тогава какво ти е мнението към бившите офицери комунисти интернационалисти от БНА съюзници на СССР по ВД и противници на НАТО и сегашни ЖАЛКИ и ДОЛНИ РЕНЕГАТИ РУСОНЕНАВИСТНИЦИ и джавкащи и зъбещи се на всичко РУСКО и блюдолизци и дупелизци и членосмукачи на ЕВРОАТЛАНТИЗМА и ЕВРОГЕЙЗМА.

  Тях защо не желаеш да ги съдиш за миналото им, че даже и за настоящето им?

  Сега стана ли ясно?

 109. #109
  KOREKTOR 05 дек 2014, 17:51
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 110. #110
  Ехчо Въздишков 05 дек 2014, 18:15
   
  0
   
  0

  Ех, ех, на чат го обърнахте тука> кажете някои нови новинички около Калинчо? Добре ли е, върнал ли се е вече, ще даде ли интервю за ПАН и прочие по-интересни неща. Спрете със спама бе!

 111. #111
  KOREKTOR 05 дек 2014, 18:40
   
  0
   
  0

  Да, много си прав.

  Отново благорарение на някои ЕКЗЕМПЛЯРИ се осра "хубавата Калинчова" тема.

  Днес четох в OFFNEWS.BG , че ще отваря тема в тамошния форум за експертното му мнение за техническата част от събитията в Украйна.

  И изобщо последните два -три дена е много активен. А преди беше изчезнал за сума месеци. Явно, че пише само когато е в България. Поне аз така смятам де. Мое мнение.

 112. #112
  Ехчо Въздишков 05 дек 2014, 19:03
   
  0
   
  0

  ''Днес четох в OFFNEWS.BG , че ще отваря тема в тамошния форум за експертното му мнение за техническата част от събитията в Украйна. ''

  KOREKTOR, дай некой линк като отвори темата, да се посмеем заедно. Остави ги заяжачите, не им давай леш на лешоядите.

 113. #113
  Позивна: Лудо псе 05 дек 2014, 19:16
   
  1
   
  0

  Re: Представете се

  New postby MadDog on Wed 03 Jun, 2009 1:45 pm
  Име: Калин Димитров
  Позивна: Мед Дог , Лудо псе, Куче, Добси.
  Чин: В момента - Директор доставки за МО и МВР в "небезизвестната" Берета Трейдинг ООД knth
  Образование: Висше - магистър по история СУ. Отделно инструктор по специална тактика и носител на куп международни сертификати.
  Неженен със сериозна връзка от о боже.... цели три години.
  Неосъждан.
  Успешно съчетавам хобито и професията.... smkk

  Ей ме тука с агент Гоце.

 114. #114
  KOREKTOR 05 дек 2014, 19:38
   
  0
   
  1

  До #112 Пуснато от Ехчо Въздишков

  Ехчо Въздишков,

  Ако мога да си позволя един съвет.

  Ако имаш време намини към OFFNEWS.BG. В новинарската част има и интересни тем. Независимо, че лато цяло политиката на сайта не ми допада има и интересни неща. А отделни раздели от форума ги следя вече може да се каже да не е силно можеби 8 години минимум, а може и повечко. Само чета и никога не съм влизал да си давам мнение.

  Интерестни са коментарите и за политика, и за общество, и за оръжие, и за автомобили и друга всяка техника.

  Калинчовата тема, ако я открие ще е ч раздела за оръжията. Сега пише в темата "Конфликта в Украйна, техническа страна на въпроса" в раздела за оръжията. Нещо ткова беше по памет. Никнейма му е Mad dog и на снимката се е направил на страшен като Рамбо. Детска радост бАнбонки. Преди пишеше и по другите теми. Можеш да го срещнеш навсякъде. Както казаха и други "ходеща енциклопедия". Че е начетен, начетен е. Не може да му се отрече.

 115. #115
  Иванн 05 дек 2014, 21:11
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 116. #116
  KOREKTOR 05 дек 2014, 21:34
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 117. #117
  Май... 05 дек 2014, 22:32
   
  1
   
  0

  ... не е лошо момчето!

  Аватара на Mad Dog
  Mad Dog
  Mad Dog е онлайн Старши участник


  "Аз за това съм готов за запас.... Може и без оръжие - имам си. Така или иначе ще се излиза партизани ако стане нещо по баято - поне да знам че и играчките и оборудването са си мои и проверени."


  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140084&page=13
  Сега да не бъда разбиран погрешно.... Нямам намерени да създавам паравоенно формирование.

 118. #118
  XLII 05 дек 2014, 23:45
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 119. #119
  Грга 05 дек 2014, 23:51
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 120. #120
  XLII 06 дек 2014, 00:05
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 121. #121
  Грга 06 дек 2014, 00:14
   
  0
   
  0

  И само си виж омразното поведение, няма дори един момент в който да съм ползвал обидни думи. А ти "човеко" си мразител. Вредно е да се мрази, ако ти е нужен урок за това - питай!

 122. #122
  Абе 06 дек 2014, 00:45
   
  0
   
  0

  Имам един въпрос - колко от вас са имали топки поне да отидат до там? То щото да се словоблудства по форумите може много.

 123. #123
  До Стефан/ Коректор 06 дек 2014, 04:16
   
  1
   
  0

  Абе Стефане кога стана майор от ПВО? Ти не беше ли по спомените от бутане на трудовашка количка? И не прекалявай- майори от запаса има само такива които са доктори на военните науки - като наш Калин в близко бъдеще. ти кога си станал доктор на военните науки, че не си почерпил? Калин винаги си е казвал, че е старши лейтенант и капитан в перспектива - ама от ефрейтор до майор...

 124. #124
  Иванн 06 дек 2014, 06:15
   
  1
   
  0

  Кой където иска там нека се бие и да обучава войници и офицери.Ето да вземем Преслав и Коректора,те стават за всичко-знаят и могат.Ако искат заедно да тръгнат,единия за Украйна,другия за Русия,после да се сменят за да отдадат по-пълноценно знанията и уменията сии на двете държави и воюващи старни.Важното е чекистите от Москва и Хунтата от Киев да им пълнят джобовете.Но с пустите шибани долари,рублите не са много качествени в момента,но аз бих приел и рубли,не съм държал рубли много години,не мога да гледам тези скапани долари.Преславе,купил съм ти водка Белуга само за 138$,Кажи на кой адрес да я пращам,не се шегувам,блокираш ли ме,или не ме блокираш,аз без твоя сайта не мога да живея.Жената ми дърпа ушите всеки ден,но аз не мога да се откажа,ето сега и телевизия не гледам,но в сайта гледам.Звънях на двата телефона,никой не отговаря,кажи поне адреса и за Коледа водката е на вратата на офиса ви.Повтарям-не се бъзикам.И прекрасно знам ,че и ти ме уважаваш.И противници може да се уважават,защо не?

  Нещо да греша?

 125. #125
  KOREKTOR 06 дек 2014, 07:20
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 126. #126
  KOREKTOR 06 дек 2014, 07:30
   
  0
   
  1

  До #123 Пуснато от До Стефан/ Коректор

  До Стефан/ Коректор,

  Какъв Стефан те гони бе ПАПУНЯК СМОТАН какви 5 лева бе ТЪПАКО.

  Ей ГЛАМАК ПРОСТ, я се заинтерисувай как се предстая и предлага Кюфтака у нас и в чужбина. Предлага се като долна проститутка като ОЗ КАПИТАН.

  Чети бе НЕПРОКОПСАНИКО НЕГРАМОТЕН НЕКАДЪРЕН.

  А като много се интерисуваш ела да ти покажа военната книжка с МАЙОРА и да тия избабаня по ПРАЗНАТА ти ПРОСТА кратуна.

 127. #127
  KOREKTOR 06 дек 2014, 07:37
   
  1
   
  1

  До #122 Пуснато от Абе

  Абе,

  Че какво му е на топките н Калинчо.

  Ти да не би да си помислил, че той води атаките фашагите.

  Не прочете ли, ч е се мотае по Киев, по Харков, по Днепропетровск.

  А Илопвайск сигурно само на кино го е гледал.

  И ми се струва, че и Харков вече ще го заобикаля. Там партизаните са се разшавали нещо, та кой знае нашия храбрец дали ще има топки.

  Това не е като да си играеш на "Стражари и апаши" по еърсофтовете и пейнтболите.

 128. #128
  KOREKTOR 06 дек 2014, 10:53
   
  0
   
  1

  Калинчовият апотеоз във форума на OFFNEWS.BG

  "Кризата в Украина през погледа на един българин"

  Темата се намира в раздела за оръжията.

  Прочетох първите отговори на зададените му въпроси и ми се доповръща. Опитва се за пред хората да се пише обективен, но под тази маска на лъже обективност изобщо не може да скрие профашистките си и прохунтовски любови.

  Само няколко думи преразказ.

  УКРОПИТЕКИТЕ са миловидни и кротки, миролюбиви и не желаят да обиват, но лошите СЕПАРАТИСТИ ТЕРОРИСТИ ги пронуждават.

  И да знаете, че СЕПАРАТИСТИ ТЕРОРИСТИ не са никакви опълченци, а са боклука на кримиконтингента от Донецка и Луганск в допълненние също такива непрокопсаници от Русия.

  На въпроса за Бойнга, разбира се че Кюфтанчо всичко знаел, но нямало да каже, защото било класифицирана УКРОПСКА информация, но не били украинците.

  Е, и кои остават тогава?

  Който иска да си губи времето и има желание да чете лакардии, моля да заповяда във форума на OFFNEWS.BG военен и оръжеен радел в темата "Кризата в Украина през погледа на един българин".

  Аз лично повече не смятам да си губя времето.

 129. #129
  Хвалипръцко Самозахвалник 06 дек 2014, 12:27
   
  0
   
  0

  Аватара на Mad Dog
  Mad Dog
  Mad Dog е онлайн Старши участник

  За начало -малко уточнения- както вече е известно на широката общественост от Април до Декември имам доста време изкарано в Украйна.
  ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
  През цялото време съм бил там за своя сметка и/или за сметка на любезните домакини. И не - няма нищо общо с работата ми (т.е. търговски интерес) въпреки , че лично за себе си считам че съм защитил националният интерес и съм направил за имиджа на България в Украйна повече отколкото цялото ни МВнР на куп. Както и имам идеи за бъдеща съвместна дейност в Украйна. Факт. Предварително благодаря на псуващите ме- не няма да ви върже. Не- не мразя руснаците. Не- не считам че не съм прав.
  Сега си задавайте въпросите.
  Познавам лично голяма част от основните действащи фигури в новата украинска действителност.
  Питайте и ще се постарая да дам пълен и конкретен отговор на вашите въпроси.
  Допълнение към написаното: Съгласно писмо за въздържание от ЕС в момента в Украйна от ЕС (вкл. и България) не може да се достави и един пирон ако той е с възможна двойна употреба. Тъжно но факт.
  На обвиняващите ме във всички смъртни грехове- браво - колко от вас имат топки да застанат зад нещо- каквото и да е било нещо? Да пишеш от диванчето е много готино - да си занесеш задника до там и да видиш какво реално се случва е значително по- трудно. Реалния "кантар" за всеки човек за мен е дали е готов за застане зад убежденията си.

  Последно редактиран от Mad Dog ; Днес в 00:53

  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=191382

 130. #130
  KOREKTOR 06 дек 2014, 12:45
   
  0
   
  1

  И изобщо каква обективност да търсиш у едно келешче за което Степка Бандера и зверовете и убийците от УПА и УНА са най-големите герои на ХОХАЛИЯТА, а наркотизираните и зомбирани сополиви пубери от "Правий сектор" са най-големите герои на НАМАЙНАДАНА.

  Това са пререазказани думи на Кюфтанчо от началото на годината свързани с героическа ПОКРАЙНА.

  Даже май беше казал, че е готов и живота си да даде за милата му ХОХАЛИЯ.

  Експертно мнение та дрънка да го еВеш.

 131. #131
  Фалшив герой 06 дек 2014, 17:57
   
  0
   
  1

  Поздрав към Мед Дог с "Фалшив герой" на великия Т. Колев.

  --------------------------
  Фалшив герой

  Там, дето поисках бях,
  взех колкото пожелах.
  Днес питаш ме ти
  аз не съм ли бил
  фалшив герой.

  Видях красиви и умни жени,
  чух толкова много лъжи -
  и ти, питаш ме ти
  какъв, какъв съм бил -
  е как - фалшив герой.

  Но мойте стъпки стоят по пясъка
  и чувам още море под себе си,
  танцувам с тебе - не свършва празника
  и аз оставам, и си оставам, такъв оставам -
  твърде късно е вече за нещо по-друго -
  какъв - фалшив герой.

  Знам - всичко си има край,
  ад ли чака ни или рай?
  Назад не обръщам глава -
  така, по-добре така -
  фалшив герой.

  Но мойте стъпки стоят по пясъка
  и чувам още море под себе си,
  танцувам с тебе - не свършва празника
  и аз оставам, така оставам, такъв оставам -
  ха ха ха ооо -
  фалшив герой.

  Но мойте стъпки стоят по пясъка
  и чувам още море под себе си,
  танцувам с тебе - не свършва празника
  и аз оставам, и си оставам, такъв оставам -
  твърде късно е за друго -
  фалшив герой,
  ха ха ха ха - фалшив герой.

 132. #132
  Влад Цепеш 09 дек 2014, 19:37
   
  0
   
  0

  панчалиев някакви координати на това момче например телефон за връзка

 133. #133
  baj_hoi 10 фев 2015, 16:21
   
  2
   
  2

  гордеете ли се с този, който учи военни да убиват жени и деца?!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка