Иво Инджев: ДИКТАТОРЪТ ПУТИН Е САМ И УМИРА! НО МОЖЕ ДА ХАПЕ СМЪРТОНОСНО!

Pan.bg 22 дек 2014 | 23:28 views (6502) commentaries(86)
img faktor.bg
На БСП последната им опорна точка остава любовта към Русия
Руският президент се е обявил за съвършен, но не осъзнава, че е свършен.
Българите и русофилите трябва да знаят, че император Александър Трети Българофоб подстрекава през 1886 г. турския султан да си вземе Източна Румелия
Интервю на Стойко Стоянов


image

- Г-н Инджев, БСП поиска вчера България да стане инициатор ЕС и САЩ да прекратят санкциите срещу Русия, случайна ли е тази загриженост?

- Това искане показва, че петата колона у нас не само, че не се крие, ами се демонстрира. Просто им е натиснато копчето от Москва. На Путин не му останаха съюзници в света и явно България е нарочена да бъде не просто троянският им кон в Европа, а слабото звено в Западния съюз, на който Путин днес демонстративно се зъби от Москва.

- Реалистична ли е изобщо тази идея?

- Не, не е реалистична, но това няма значение за тези, които демонстрират своето верноподаническо отношение към Москва. Причините за това са две – от една страна, Куба вече се помирява със САЩ, Венецуела, която беше тръгнала по светлия път на комунизма е изпаднала в крайна криза, а светлината я няма. В момента Путин е почти изоставен от целия свят, дори и от старите си партньори. На него дори и всяка малка песъчинка, каквато е българската пета колона му е от полза. От друга страна, БСП много добре си дава сметка, че по този начин сплотява електората си. На тях последната им опорна точка остава любовта към Русия. И понеже им е трудно да употребят съветския период на окупацията и колонизацията в България като еднозначно събитие, обикновено се връщат и по-назад – към Руско-Турската война. Сега са се вкопчили в руската карта. Разчитат на първосигналната реакция на българина, който е възпитаван и мозъкът му е промиван поколения наред в тази посока. Така БСП си укрепват първо тила вътре в България, а от друга страна - се подлагат на Путин.

- През последните години на петата руска колона у нас бяха нанесени сериозни удари – спряха „Белене“, сега „Южен поток“, големият шлем на Първанов се оказа измама, трябва ли червените барони отново да се доказват пред Кремъл?

- Трябва и те за това ги сменят от време на време. Смениха Станишев с Орешарски, Първанов…Сега има ново правителство, което, забележете, е против санкциите, наложени на Русия. Тук винаги има „А“ отбор и „Б“ отбор. Но хубавата новина е, че покрай украинските събития този факт стана най-после международно известен и изплува на повърхността. Включително и големи световни медии прозряха най-накрая какъв е големият проблем в България – руската връзка.

- Защо нашите русофили скочиха срещу френския посланик, който показа "гнилите ябълки в съдебната система", а замълчаха гузно, когато руският му колега Исаков ни руга за „Южен поток“.

- Това нелогично поведение е факт, но да не забравяме, че Исаков ни посъветва да проявяваме воля и че трябвало да се показват зъби. Аз питам - къде са зъбите на българската воля да се разкара съветската символика в България, която няма нищо общо със съветската символика никъде другаде в Европа. Тук не са се водили боеве. СССР обявява война на България, която по време на цялата война запазва с тях дипломатическите си отношения. Съветската символика у нас е издигната 10 години след Втората световна война и няма нищо общо с нея. Тя има единствено общо с утвърждаването на комунистическия режим през 1954 г., защото масово е построена тогава, по заповед на пост сталинисткия съветски режим. Тогава започва издигането и на паметника на съветската армия в центъра на София, а той е построен, за да символизира не друго, а победата на тогавашния режим над най-жилавото съпротивително движение в Европа – Горянското. Но това за съжаление малко българи го знаят. В своите исторически трудове проф. Диньо Шарланов посочва, че в две държави на Европа е имало най-ожесточена съпротива срещу комунизма – това са Украйна и България.

- Но на поколенията българи манипулативно се втълпяваше, че сме били най-покорните и единствени в социалистическия лагер не сме надигнали глава? Искаха да се чувстваме унижени от този измислен факт.

- Така е, защото за този период никога не се говори в България. У нас реално комунистите претърпяват най-големия разгром чрез избори. В първите години изборният резултат на комунистите е няколко пъти по-малък от този на опозицията. И съветският паметник в Борисовата градина е издигнат в чест на окончателното съкрушаване на най-продължителната в Европа съпротива срещу комунистическия режим – Движението на горяните. То наистина е било народно. Оръжието са хванали и са отишли в гората, хора с отнетата принудително собственост, несъгласни с новия режим демократи, но и включително и хора с леви убеждения. Един много важен и любопитен исторически факт – на второ място след земеделците, в групите на горяните са комунисти и ремсисти. Те са получили истински шок, когато си видели, че им налагат съветски комунизъм, който е нямал нищо общо с идеалите им.

- Защо Путин вчера отново нападна България, предупреждавайки, че газовата тръба ще мине през Гърция и Македония, и пак ще ни заобиколи?

- Това трябва да го чуят българските русофили, защото такива заплахи в историята систематично се повтарят. Това предупреждение е в някакъв мек вариант политиката на Александър Трети Българофоб. Този руски император подстрекава през 1886 г. турския султан да си вземе Източна Румелия. Червени агитатори се опитват да внушават, че това било само слух – глупости на търкалета. Германски кореспондент в България, прекарал цялата епопея по окопите на Българо-Сръбската война почти рамо до рамо с княз Батенберг, описва подробно как точно стоят нещата – истината е, че Русия наистина кара султана да си вземат Източна Румелия като наказание, че България се е съединила без тяхно разрешение. Руските кораби и оръдия са били насочени към българския бряг и само заради масовото брожение в Европа се оттеглят. Тогава всъщност Европа спасява България от руска окупация, защото тя реално е била подготвена. България можеше да има съдбата на Финландия, ако Русия не бе принудена да отстъпи от българския Черноморски бряг от Англия и останалите европейски сили. Тогава в Европа е имало масови протести, дори и малки народи са се вдигнали в защита на българския народ от Русия, и най-активни са били в тези протести социалистите, дано това да го разберат русофилите. Тогава в лицето на Русия те са виждали така наречената "тюрма на народите". И това сега се повтаря в историята . Путин подстрекава съседите ни – Турция, Гърция и Македония, както през Междусъюзническата война - 1913 г. руската дипломация обединява съседите на България срещу нея. И това се повтаря отново, отново и отново. При всяка криза, при която България дори и малко проявява непослушание към Москва, тя се опитва да я накаже дори и чрез ръцете на нейните съседи. Това прави Русия в момента. И да не забравяме – в казуса с „Южен поток“ Европа отново спаси България от Русия, защото искаха да ни направят двойно по-зависими. Но се оказа, че има и европейска солидарност и номерът на руснаците да вбият клин се провали.

- Вчера Путин също показа зъби на пресконференция, отговаряйки на въпроси на 1259 журналисти по теми от кваса до ракетите, какъв комплекс се крие зад тази пиар акция?

- Путин просто е поставен в ъгъла. Той е супермен, да не забравяме, че от години оглавява западните класации за най-влиятелния човек на планетата. Руснаците ужасно му се кефят и го боготворят за това. А всъщност това са подигравателни класации, защото да си автократ, диктатор, да си шеф на режим, въоръжен с ядрено оръжие, само по себе си те прави влиятелен. Само че никой друг подобен в света не е съсредоточил толкова влияние в ръцете си. Путин може да разиграва света. Това показа вчера и на пресконференцията – шоуто на Путин. Прави го всяка година и тъй като се е обкръжил с блюдолизци – медии, телевизии - шоуто е пълно.

- Хлябът в Русия през последните месеци става скъп, тоест компенсират със зрелища?

- Да така е, Кремъл се бори за пропагандна победа. Но истинските победи се осъществяват на борсата, там където е капитализацията на фирмите. В момента капитализацията на руските фирми е паднала под стойността на капитализацията на миниатюрната Белгия или Дания. Но за всичко това са си виновни те – лакомо помпат ресурса, който има в недрата им и се опитват да го използват за влияние. Но Западът се оказа също лаком за суровини и затова тази битка се води десетилетия.

- Ако това е краят на диктатора Путин, може ли да ухапе смъртоносно?

- Това е големият въпрос. С такъв човек насреща, който е притиснат в ъгъла, докарал се до там, че няма полезен ход, опасните варианти не са изключени. Путин се е обявил за съвършен, но не осъзнава, че е свършен. Има голяма разлика между съвършен и свършен, и това се вижда от сметката, която му се представи, и това е сметката за Крим. Сега той плаща цялата сметка за целия си режим. Проблемът е, че в Русия няма опозиция, медиите са смачкани и може да прави каквото си поиска. Такъв модел се направи опит да бъде прокаран и в България. Путин раздаде парите на Русия, за да подкупва руското население, вдигайки му уж стандарта – за заплати, за чиновници и т.н. Така живяха щастливи години наред. Той утвърди Русия още повече като една монокултурна държава, която зависи единствено от природните си богатства. Това е огромно престъпление срещу поколенията в Русия. Затова има основание да се притесняваме, че такъв диктатор, умирайки може и да хапе смъртоносно. Една от опасностите е, че след него може да дойде още по-лош диктатор. В Русия в момента настъпват брожения от икономическата и финансовата криза. Някои кръгове казват, че президентът е мек, има хора, за които жизнено важно сега е да запазят авоарите си на Запад. При Путин много хора забогатяха и сега се виждат в една абсурдна ситуация, че не могат да харчат това, което заграбиха, затова са в паника.

- Къде се скри великата руска интелигенция, мълчат творците им, защо приемат този режим и го оставиха да се изроди до граници опасни за човечеството?

- Шовинизмът смачка руските творци. Путин им задейства механизма на така наречената гордост от военните постижения. Путин знаеше какво постига, когато тръгна вероломно да завзема Крим, знаеше, че ще налее вода в тази мелница. И да се обадиш в тази посока в днешно време – веднага си закован на стената на позора. Но и много руски интелектуалци въстанаха, макар че наистина онези 80% руснаци, с които диктаторът много се гордее, мълчат. Но когато чуя за тези 80% подкрепа за Путин - винаги се сещам за още по-голямата подкрепа за Хитлер.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 86

 1. #1
  B-52 22 дек 2014, 23:55
   
  0
   
  1

  На Путлер просто трябва да му се забрани да стъпва в Европа така както на Жириновски и да си ходи у Северна Корея при кимовете...

 2. #2
  2 22 дек 2014, 23:58
   
  0
   
  0

  Тъпан.

 3. #3
  Wladi 23 дек 2014, 00:04
   
  1
   
  0

  Еххх все трибуна за хора , които не са направили реално нищо за своята Родина , но все пак оплюва неща като Русия,СССР дори и Путин , но видиш ли през комунизма е целувал руснаците и ръководителите на БКП . Е на мен ми писна да ги слушам тея 25 гд и накрая всички се оказват изключителни специалисти получили своето образование в СССР и верни членове на ДС и БКП нито дума ,а само мазнене към Тошката и накрая идва 10 и изведнъж всички са били за демокрация и ДОЛУ ДИКТАТОРИТЕ САМО USA !!!
  Е господа аз за Рождество Христово след здраве и дълголетие за целия български народ си пожелавам някой ден "диктатор" като Путин !

 4. #4
  oligarh_MH17 23 дек 2014, 00:05
   
  0
   
  0

  това май O-krainec го е писал. ха-ха...

  как може такъв дебил да го публикуват? Тоя е напълно болен. Но явно добре припечелва от болета си. Някой добре го отхранва.

 5. #5
  oligarh_MH17 23 дек 2014, 00:19
   
  0
   
  0

  Пета колона ли? Продажник нещастен:


  http://www.osf.bg/downloads/1575380443/Annual_Report_2011_EN.pdf

  Competition "Pluralism against Populism " financed by Open Socity Institute Emergancy
  Fund


  Page 21:

  Ivo Indzhev
  Independent Journalism: Mission
  Possible
  6 720 €

  Ако извадя другите му хонорари от това лайняно "общество"няма да стигне да се покрие пътя от София до Фашингтон през Катар.

 6. #6
  oligarh_MH17 23 дек 2014, 00:25
   
  0
   
  0

  Хора, трябва дa изгоним Шорош от България и всички негови подлоги ще изчезнат заедно с него, щото ще им секне кърмата дето им я подава оня мастит евреин - мошеник.

 7. #7
  приходящ 23 дек 2014, 01:21
   
  0
   
  0

  До #5: "Ако извадя другите му хонорари от това лайняно "общество"" - ами извадете ги бе, другарю, няма да се прекъсате от работа. Годишните им отчети за разходваните средства са публично достъпни, за разлика от едни други "разходвани средства". Би ми било интересно някой да извади на показ финансирането на Сандето Симов, г-на Гиндева и ред други знайни и незнайни "рицари на червеното перо". За сайтове като infobalkani, rusiadnes и още куп други проводници на руската политика, списъкът е дълъг и вероятно непълен - няма смисъл да се коментира. Интересно е все пак да се отбележи, че в някои от тях, било поради гузна съвест, страх, конюктура или просто поради все пак останало някакво достойнство, се промъкват и мнения, различни от "Априлската линия". Всъщност, като се замисля, има голяма вероятност тези "отклонения" да се публикуват с перверзната идея да бъдат публично оплюти и охулени - нещо, което е лесно постижимо, имайки впредвид спецификата на посещаващите тези сайтове аудитория.
  Все пак, надеждата ни е, че със секването на потока от петродолари (да, да - долари, а не рубли) към мАссква, ще секне и кранчето на тези видни "публицисти". И - о чудо - може пък някои от тях да се ориентират към истинската независима журналистика. За целта е необходимо единствено да прочетат изследването "Independent Journalism: Mission Possible" на Иво Инджев :).

 8. #8
  DIV 23 дек 2014, 02:12
   
  0
   
  0

  Проследете този зададен отговор...
  "- Защо Путин вчера отново нападна България, предупреждавайки, че газовата тръба ще мине през Гърция и Македония, и пак ще ни заобиколи?

  - Това трябва да го чуят българските русофили, защото такива заплахи в историята систематично се повтарят. Това предупреждение е в някакъв мек вариант политиката на Александър Трети Българофоб."

  Има една приказка "мотай го баджанак..."

  Много народ се притеснява, че пак ще изпадне в сянката на посредственото си безхаберие, както всички други. А всички други са способни поне, колкото тях само,че не са се слагали по новото време и затова сега са силните за деня. Та точно тези се притесняват, че "вчера" ще бъде техния силен ден, защото "новия ред" няма да се случи според техните платжоспособни "оператори на биологични единици".
  Весело посрещане на Рождество Христово и новата 2015 г.
  Дори и на българофобите, живеещи в България.

 9. #9
  Буден 23 дек 2014, 02:26
   
  0
   
  0

  Иво Инджев, това ти ли си бе, пиле? Ми пиши си името. От какво се срамуваш? Да не кажат че ходиш по сайтовте да проверяваш отзивите за себе си? Разбирам те... Не ти е лесно. С такава съвест не е лесно.

  Твоя журнализъм е толкоз независим, колкото и задника ти от лайна. По времето на Живков възпяваше Априлската линия, по времето на Сорос - я осираш. И сереш върху всичко за което ти платят, подлога продажна.

  Колкото до сайтовете които са руски на бг език - има ги и са платени от Русия както САЩ, Англия и Германия плащат за техните Дойче Веле, ББС, БТВ( на Мърдок , ако не ти е известно, да ти пратя списъка с всички медии които притежава Мърдок в БГ? Или на Карл-Хабсбург и Тисен- известен австрийски фашизоид, поддържал цялата военна машина на Хитлер? ) и тям подобни. В България са останали много малко истински бг сайтове с новини, защото държавата ни се разори,с помощта на такива като теб. Сега всеки служи на някого. Иво Инджев не само че не пише всичко,ако изобщо има 1 истина в това което казва, той лъже по най-позорен начин от пиедестала на Соросовската си кърмилка.

  А колкото до рублата, че ще се срине, с нея ще се сринат и долара и еврото и няа съвсем да има пари за журнализъм. Тогава ще дойде часът на такива като тебе - най-обикновени лешояди, фашизоиди и интелектуални пигмейчета със средновековно съзнание, не по-скоро маймунско.

  Логиката ти е повърхностна колкото на една маймуна.

  А Гиндев, за разлика от това мършаво журналистче e :
  Професор Гиндев , роден e в София. Завършил е три военни училища и Военната академия "Г.С.Раковски", инженер, полковник. Бил е заместник директор и директор на институт към БАН. Има над 150 научни трудове.

 10. #10
  Matrix 23 дек 2014, 03:33
   
  0
   
  0

  Много важна задача на мозъчните тръстове е информационният монопол. Контролирането на „демократичното“ общество не се изчерпва с контролирането на правителствените решения и законодателството. Необходимо е да се контролира и общественото мнение, за да има пълна сигурност, че отдолу, от народа, така, както се очаква да възниква в демократично гражданско общество, няма да възникне неконтролирана идея. Затова експертите от мозъчните тръстове непрекъснато се появяват в медиите. Медийната изява е една от целите им, която се отчита пред финансовите донори, пример са отчетите на ИПИ. Симбиозата между медии и мозъчни тръстове е доста тясна. Почти няма голям сериозен ежедневник, в който експертите да не публикуват. Изданията на Икономедия (Иво Прокопиев), „Дневник” и „Капитал”, са нещо като трибуна на мозъчните тръстове. Предавания като „Неделя 150” на БНР и „Панорама” на БНТ, а и доста дрпуги, са превзети от „експертите”, а предаване като „Големият избор” по БНТ с жури от Николай Младенов и Мартин Димитров, беше тотален, напълно режисиран в естетиката на едновремешното приемане в комсомола медиен фарс. Сред популярните журналисти са Явор Дачков (гл. редактор на в.„Гласове“, една от „най-сините“ фигури в българската журналистика), Кирил Вълчев (Дарик Радио, про СДС), Николай Михайлов (психиатър, НБУ), Калин Манолов (издател и преподавател в НБУ), Лилия Колова (координатор на програми, ЦСП), Иво Инджев (журналист и блогър), Светлана Ломева (изп. дир. на Политическата академия за Югоизточна Европа), кметът на Кирково, Петър Живков (МБМД, социолог) и почти всички агенции за проучване общественото мнение. Тук не е възможно да не бъде споменато името на наглия и неграмотен икономист от екипа на НДСВ Владимир Каролев, откровен пропагандатор на неолибералните идеи и полилитически манипулатор.

  След като към 2000-та година Джордж Сорос официално изнася дейността си вън от България през първото десетилетие на новия век присъствието и значението му за политико-икономическия живот се увеличава изключително много при идването на власт на Бойко Борисов. Това става чрез политически маркетинг с преки извършители медиите и с най-активна намеса и подкрепа на САЩ и мълчаливото съгласие на ЕС. През 2002 г. е учредено сдружението „Глобална България”, своеобразен заговор, в основата на който са голямата банкерка и съжителка на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова, свързана с „Отворено общество” чрез неговия шеф Георги Прохаски, който е председател на УС на нейната СИбанк, чрез личния ? съветник и партньор в банката Светослав Божилов, бивш член на УС на „Отворено общество”. Освен това чрез присъединяването на финансистите Левон Хампарцумян, шеф на Булбанк и активист на „синята” идея, Франк Бауер, шеф на Българо-американския инвестиционен фонд и директор на Българо-американската кредитна банка, после станала собственост на Цветелина Бориславова, на популярните неолиберални лобисти Иван Кръстев, Красен Станчен и Огнян Шентов и четирима представители на най-едрия бизнес Валентин Златев, Сашо Дончев, Красимир Гергов, Иво Прокопиев (заради стратегическите им лични бизнес-интереси) и накрая на актуалния шеф на „Отворено общество” – Стефан Попов. Следващият етап е регистрирането в края на 2005 г. на фондация „Типинг пойнт” с учредители част от участниците в „Глобална България”, а именно, Цветелина Бориславова, Светослав Божилов, Иван Кръстев и вече покойният Александър Божков, връзките на когото с „Отворено общество” са обществена тайна и който е член на настоятелството на НБУ, креатура на „Отворено общество” и на Сорос. През 2008 г. се създава и тв канал, функционирал за кратко време с цел парламентарните избори през 2009г., когато властта с мнозинство е спечелена от хората на Сорос. През 2011 г. Фондация „Отворено общество“ и Сорос са наградени с 46 милиона лева субсидии от държавния бюджет. Каналът,впоследствие ( след "успешните "избори ), е затворен, а журналистите - съкратени и отпратени в безработица/

 11. #11
  KOREKTOR 23 дек 2014, 07:43
   
  0
   
  0

  *******

  Знаеш ли колко му пука на Жириновски, че били му забранили да ходи в ПЕДЕРАСКАТА ЕВРОГЕЯ?

  Ще ги проточи два реда сълзи и три реда сополи заради тебе.

  А бе ТЪПАНАРУНО ЗОМБИРАН, ти вместо да се отвратиш от един доказан ДОНОСНИК на ДС, ДОНОСНИК, а не сътрудник, ДОНОСНИК почернил десетки животи и съдби човешки, един **************, ти си го въздигнал едва ли не в твой Бог.

  ***************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 12. #12
  KOREKTOR 23 дек 2014, 07:50
   
  0
   
  0

  В тъмното съм пооцвъкал тук, таме "И" с "У" и "О" с "И" , но клавишите са съседни.

  То се разбира какво казвам.

 13. #13
  О х 23 дек 2014, 08:19
   
  0
   
  0

  Тоя дебил защо го публикувате? Той си беше и е доносник.Вижте му физиономията, той е болен и на челото му е изписано че е угодник.Тук вече сбърка Априлската линия.

 14. #14
  Levski 23 дек 2014, 08:51
   
  0
   
  0

  Иво,Иво,колкото и да плюеш по руснаците,никой няма да ти повярва на глупостите.Запомни едно:Българите и Русите са едно семейство,роднини,братушки,и никой ,ама никой няма да успее да ни раздели,колкото и да ви плащат да пишете глупости.Ние сме братски народи с русите ,а краварите какви са ни???

 15. #15
  Георги Димитров 23 дек 2014, 09:01
   
  1
   
  0

  Инджев,инджев,в какво възпитаваш децата си..?(а имаш 5),,едно време когато харчеше "червените" долари като партиен член и доносник на ДС,,,ти беше добре-нали,ама то било "кафяво петно в живота ми",,,,сега пак ги храниш (децата ти) със същите долари,само че от друга ръка дадени ,,,все недостойни пари,та се питам защо , но нямам отговор и се срамувам че си ми сънародник,но продажен!

 16. #16
  Контрол 23 дек 2014, 09:12
   
  0
   
  0

  Има ли още някой да се съмнява, какво правят разните "богаташи" от ФАЩ с техните фондации и медии по света?
  Целта им е тоталното ПОРОБВАНЕ! ФАЩ са специализирани, не само физически да изтребват масите, ами и психически да ги побъркат. Вече милиони хора са зомбирани от фалшиви идеи и напълно убедени че: "бялото"е "черно" а черното бяло....

  Естествено при такава зомбирана публика спокойно казваш: "....Путин е диктатор а Русия терористична държава... ФАЩ като борец за свобода, демокрация, независимост и вичките други лъжи и категории... е принуден да ги спре. ФАЩ трябва даже ако е необходимо и с ядрена война да унищожи "диктатора"и "държавата му"...

  И разните платени от Сорос и подобните, ще писнат в един глас, ДА ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕОБОДИМО....
  Но това е абсолютно самоубийство! А може би и всичките тези, зомбураните вече отдавна да са се самоубили?

  Когато ДОПУСКАШ други да ти ПРЕПРОГРОМИРАТ МОЗЪКА, ТО ВЕЧЕ СИ ЗАГУБЕН!

  А фашистите днес са банкери и понеже всичко е подкупно и такива инджовци са навсякъде вече, то най-късно следващото поколение ще са абсолютни и послушни РОБИ! Ох, Матрица, Матрица - няма измъкване !!!!

 17. #17
  Камат 23 дек 2014, 09:50
   
  0
   
  0

  "Стискайте палци президент Путин да остане в Кремъл, че иначе ще има набиване на НПО-шното ви канче.
  Нещата отиват към оттегляне на руския президент в края на 2015 г по "здравословни причини" и поемане власта в Кремъл от тов. акад. Глазев и Рогозин при акомпанамент на тов. Стрелов и ко., за което предупреждават и на Запад.
  Тогава - лошо."

 18. #18
  Инджо Ивов 23 дек 2014, 09:55
   
  0
   
  0

  Сталин и эмиграция
  Александр Елисеев
  21 декабря 2014 0
  http://zavtra.ru/content/view/stalin-i-emigratsiya/Политика

  Сталинская формула победы: коммунистическая справедливость, русско-интернациональное и конфессиональное братство
  Автор Дмитрий Красноухов
  Первоисточник http://www.nakanune.ru/articles/19848/

  Архитектор мировой долларовой системы был... секретным агентом Кремля
  КАТАСОНОВ Валентин
  20.12.2014 - 14:22
  http://rusvesna.su/recent_opinions/1419074544
  Читайте также
  СССР была объявлена «холодная война» сразу после отказа Сталина от ведущей роли доллара

 19. #19
  МиГ 23 дек 2014, 10:04
   
  0
   
  0

  Айде да не казвам Иво Инджев какви далавери вартеше с имоти на ул. Шейново... но това е друга тема. Не може толкова омърсен с далавери човек да плюе по някого.
  Относно изказването му - всеки човек се ражда сам и от деня на раждането си той отива към умиране.

 20. #20
  Мърморкото 23 дек 2014, 10:51
   
  0
   
  0

  И Иво Инджев е сам. И трябва по-скоро да го разбере и да престане да пише глупости, сътворени в остатъците от мозъка му.

 21. #21
  ,,, 23 дек 2014, 11:12
   
  0
   
  1

  Много правилен и безпристрастен поглед на нещата!
  Петата колона-русофилите, никога не са заставали зад каузите на България и винаги са саботирали и дискредитирали България в интерес на Русия!
  Няма държава в света, като Царска Русия-СССР-Русия, която така явно и безкомпромистно да се бърка в политиката на България и претенциите и за влияние, като се започне от техния княз Светослав в заговор с Византия, та до наши дни, които много добре знаете и не можете да скриете!
  Русия си има интереси и ВЪОБЩЕ не я е грижа за България от каквато и гледна точка да погледне човек, от икономическа ли, от политическа ли, от социална ли, от каква?!
  Това го е правила Англия, това го е правила Франция, това го е правила Германия, това го прави и САЩ в момента, използва съюзи с държави , за да си прокарва собствените интереси.
  Единствения сантимент на българите, трябва да е заради Руско-турската война, която все пак е довела до освобождение на България, заради имперските ползи на Царска Русия тогава и с неистови усилия за нас в последстие сме се обединили!Разбира се , пак сме попаднали в свери на влияние , та до ден днешен...

 22. #22
  Encho Dobrev 23 дек 2014, 11:27
   
  1
   
  0

  Чугунарията и този път показа безсилие. Засегната от истината започна да хапе и да вади кирливите ризи на Инджев. Колко типично!!!

 23. #23
  до #21 Пуснато от ,,, 23 дек 2014, 11:29
   
  0
   
  0

  Абе какви русофили са ти изяли мозъка пък на тебе? 5-тата колония са свитата на Джорз Сорос и подобните. Или мислиш, че те са "освободителите" ти?
  Тука става въпрос на НИКОГО да не сме ПОДЧИНЕНИ! Е, какво като си ПРОТИВ РУСОФИЛИТЕ, НО НИ ПРОБУТВАШ СОРОСОИДИТЕ, А????????

  Майната им на всички, желаещи да ни поробват! И русофили и соросоиди, ВСИЧКИ ВЪН ОТ РБ !!!

  РБ НЕЗАВИСИМА ОТ ВСИЧКИ! ОТ ЕС, ОТ НАТО, ОТ РУСИЯ, ОТ ТУРЦИЯ ........

 24. #24
  KOREKTOR 23 дек 2014, 11:43
   
  1
   
  0

  До #21 Пуснато от анонимника,,,(нерегистриран)

  анонимнико,,,(нерегистриран),

  Ти схващаш ли каква величава глупост си написал.

  А сега ми кажи коя е тази държава, която всяка седмица привиква премиера на РъБъ на спявка в посолството си в София за да го инструктира.


  А сега ми кажи коя е тази държава, която изпроводи конгресмените си при бившия премиер на РъБъ и да му набият канчето за "Южен поток".

  А сега ми кажи коя е тази държава, която изпроводи конгресмените си при по-бившия и сегашен премиер на РъБъ и да му набият канчето за АЕЦ "Белене" и 7-я блок на Козлодуй.

  Можеш ли да ми отговориш само на тези три въпроса и повече няма да те питам, макар, че мога до безкрай с подобни въпросчета.

  А ти знаеш ли, че едва ли не премиера сегашен на НАШАТА РъБъ като му се припикае и ходи да пита в Брюксел дали може да се изпикае?

  А бе анонимнико,,,(нерегистриран),

  Ти не виждаш ли ,че сме една КОЛОНИАЛНА ЖАЛКА СМЕШНА ДЪРЖАВИЦА на ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ.

  Даже и ДЪРЖАВИЦА не сме, защото ДЪРЖАВАТА предполага ред, управление и грижа за населението и народа на тази ДЪРЖАВА.

  А това можеш ли да го констатираш в НАШАТА РъБъ?

  НАШАТА РъБъ е само един ТЕРИТОРИАЛЕН СУБЕКТ. Ясно ли ти е това?

  Да взема да ти припомня пак отново за пореден път думите на Сара Пейлин и белким този път нещо ти влезе в КОФАЛНИЦАТА.

  Чети и се наслаждавай:

  "Вие бяхте приети в Европейския съюз и НАТО, за да бъде присъединена към тях вашата територия, а не нацията ви. Българите сте плазмодии и това е ясно дори на децата в американските детски градини. Кой друг народ може да търпи да е петстотин години под робство и кой знае колко още можеше да търпите, ако не ви беше освободила, за съжаление, Русия? Вие, българите, сте гадни нагаждачи, способни да оцеляват при всякакви условия, в рамките на всяка империя, империя, чиито блага изсмуквате, империя, която обезкървявате и в крайна сметка надживявате. Вие сте паразити и никога не сте допринесли с нищо за просперитета на тези, към които сте били присъединени.

  Вашата загуба, като население за Европейският съюз и НАТО, не би била загуба, а печалба, защото вашето унищожение би отрязало всяка надежда на путиновска Русия, че ще успее да възстанови влиянието си в Източна Европа и същевременно би улеснило използването на територията, която населявате, за разгръщането и осъществяването на стратегическите цели, за които ни е необходима."

 25. #25
  KOREKTOR 23 дек 2014, 11:50
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 26. #26
  ХА-ХО 23 дек 2014, 11:56
   
  1
   
  0

  Хайде, хайде....Съветските паметници в България не символизират измислите на Инджев, а нещо много просто - запазване на териториалната цялост по отношение старите й граници след Втората световна война, когато мнооого обичаните демократи и царят вкараха страната като съюзник на хитлер и обявиха война на световните демокрации...И за да не стигне границата до Пловдив, кой удари с юмрук по масата? Чичко Сталин - съвсем не светец, но в случая защитил България, разбира се с оглед на своите интереси, но чиято защита запазва днешните граници на страната. А паметниците могат да се възприемат и като символ на поражението на България във Втората световна война - болезнено, но факт.

 27. #27
  ,,, 23 дек 2014, 11:57
   
  0
   
  0

  до #23 Пуснато

  "" Тука става въпрос на НИКОГО да не сме ПОДЧИНЕНИ! Е, какво като си ПРОТИВ РУСОФИЛИТЕ, НО НИ ПРОБУТВАШ СОРОСОИДИТЕ, А????????""

  С какво от написаното пробутвам СОРОСОИДИТЕ, обясни ми?????
  По скоро питай твойта партия-столетница, кой предложи Пее..вки..? С колко вдигнаха мизата за Белене и Южен поток,твойта столетница начело с преговарящия Р.Овч. с 3-4 милиарда долара, с които изнудиха Путин и въпреки всичко, не направиха нищо и стана сложно след анексирането на Крим и той се разсърди...и аз щях да се разсърдя!?

 28. #28
  ,,, 23 дек 2014, 12:02
   
  0
   
  0

  до #24 Пуснато от KOREKTOR(регистриран)

  Аз не оспорвам, че сме попаднали в друга сфера на влияние!

 29. #29
  KOREKTOR 23 дек 2014, 12:05
   
  0
   
  0

  До #28 Пуснато от анонимника,,,(нерегистриран)

  анонимнико,,,(нерегистриран),

  И одобряваш ли го?

 30. #30
  by fly 23 дек 2014, 12:15
   
  1
   
  0

  МИНДЖЕВ от коя колона са грабителите на българските подземни богатства ДЪНДИ ПРЕШЪС. Същите заплащат на България едва 1,5% концесионна такса при условие ,че ДЕ БИЪРС броят на негрите от Ботсвана 60% за добиваните от тях диаманти.МИНДЖЕВ, МИНДЖЕВ...

 31. #31
  ,,, 23 дек 2014, 12:30
   
  0
   
  0

  до #29 Пуснато от KOREKTOR(регистриран)

  По принцип, така представени нещата за набиване на канчето в Брюксел, не ми харесва...но отпушва кранчето на еврофондовете, които бяха спрени...знаем защо и без тях сме фалирали...то не че не сме, ама друга тема!
  Когато станахме членове на НАТО и ЕС се съгласихме с техните правила, както бяхме в СИВ и Варшавския договор и се съобразявахме с техните цели.
  В днешно време е трудно, а и в миналото, да не избереш някой блок, силен за времето си...
 32. #32
  Encho Dobrev 23 дек 2014, 12:39
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  RT 23 дек 2014, 13:05
   
  0
   
  0

  Да се коментира Инджев е безумие!За съжаление този индивид е постигнал ефекта с поредния си пасквил.

 34. #34
  Шоп 23 дек 2014, 13:56
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 35. #35
  KOREKTOR 23 дек 2014, 14:07
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 36. #36
  абеее............ 23 дек 2014, 14:07
   
  1
   
  0

  Абе гнидо капиталистическа, боклук такъв, до прехода какъв беше бе боклук, или си се изучил или живял в някой друг свят до така нареченият ни преход. Нямаш история ли бе мекотело продажно. МОЛЯ ВИ, НЕ ДАВАЙТЕ ТРИБУНА НА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ А ГИ ПОСТАВЕТЕ НА ЕШАФОДА. БОКЛУК ПРОДАЖЕН БЕЗ ИСТОРИЯ.

 37. #37
  KOREKTOR 23 дек 2014, 14:24
   
  0
   
  0

  До #31 Пуснато от анонимника,,,(нерегистриран)

  анонимнико,,,(нерегистриран),

  Това за спрените еврофондовете и сегашното им отпушване наистина ли го вяврваш на БОКО?

  Моля не разваляй приятното впечатление което започнах да си изграждам за теб. Приятно в смисъл,че независимо, че сме на корено противоположни мненния не мога да отрича мисълта ти и мисленето ти, неща толкова непознати за сума ти мои опоненти.

  Ако си спомняш за спрените еврофондовете при първия БОКОВ мандат в който той орева орталъка се оказа, че в голяма степен вината си е била на неговото правителство. И не малко такива еща наследи и Орешарски.

  А и изобщо игрите ес тези еврофондове си е едно живо лицемерие на бюрократите от Брюксел. изобщо темета е необятна.

 38. #38
  ukrainec 23 дек 2014, 14:26
   
  0
   
  1

  Абсолютно точна и своевременна статия!
  Това,че Путин скоро ще падне-всички го знаем,въпросът е сега кой ще дойде след него?Всъщност който и да дойде-няма да може да върне Крим на Украина,най много да изтегли терористите си от Донбас-това по го може.Нали и без това не признават,че са там.Останалите местни идиоти-сепаратисти Украинската армия ще смачка на часа.
  Най ми хареса в статията на Инджев удара по главната опорна точка на петата колона у нас-Освобождението на България от турско робство.Каза им го(на русофилистиците) в прав текст-руснаците не ни освободиха,а ни заграбиха от турците-истенското освобождение го дължим на Европа( Англия и Австро -Унгария най- вече)–те изгониха руснаците и те реално направиха България свободна държава.

 39. #39
  митева 23 дек 2014, 14:32
   
  1
   
  0

  Господин Инджев,
  Вие кога последно ходихте на психиатър? Ако сте пропуснали - направете го и то незабавно. Вие имате проблем и то сериозен.

 40. #40
  MOSHE 23 дек 2014, 14:42
   
  0
   
  0

  „Отечеството е в опасност, нашите танкове са на чужда земя…” Такъв беше един от лозунгите, с който протестираха честните руснаци. И той доказва, че другата Русия, далеч по-малобройна от казионната, още я има. Доказа го и статията на режисьора Кончаловски, пребогата на факти за окаяното духовно и икномическо състояние на страната му. И интервюто с големия писател Войнович, в което всяка дума е болка и омерзение. Има я тази Русия, чужда на имперското мислене и на онова мислене от времето на тоталитарния Съветски съюз. На тази Русия – нашата признателност, защото извика с гласа на истината: „Отечеството е в опасност…”

 41. #41
  KOREKTOR 23 дек 2014, 14:42
   
  0
   
  0

  До #38 Пуснато от ukrainка

  Господи, Господи,

  По-бърже идвай да си прибираш верисиите от земята Господи!!!

  И двамата си ги прибирай по-бърже, че положението е хептен безнадеждно.

  "Най ми хареса в статията на Инджев удара по главната опорна точка на петата колона у нас-Освобождението на България от турско робство.Каза им го(на русофилистиците) в прав текст-руснаците не ни освободиха,а ни заграбиха от турците-истенското освобождение го дължим на Европа( Англия и Австро -Унгария най- вече)–те изгониха руснаците и те реално направиха България свободна държава."

 42. #42
  ukrainec 23 дек 2014, 14:51
   
  0
   
  0

  ЦИТАТ:
  "Путин няма да се спре пред никакво кърваво престъпление , за да запази пожизнената си неограничена власт. Крадливите и войнолюбиви путинисти с Кримската авантюра показаха, че това са последните гърчове на човеконенавистната империя на злото. Путин вероятно е чел мислите на Сун Дзъ в „Изкуството на войната”. Но да му ги припомним: „Империя, която е загубила своята сила и блясък е невъзможно да бъде възстановена.”

 43. #43
  bash delibash 23 дек 2014, 14:55
   
  1
   
  0

  На някой от вас ще кажа не ревете на чужд гроб .В скоро време не Русия ще бъде разделена а америка и европа .В библията го има "който вади меч другиму от меч умира"а за автора само можем да се помолим "смили се Господи той не знае какво говори ". С НАМИ БОГ.

 44. #44
  Д.Петрова 23 дек 2014, 16:01
   
  1
   
  0

  И НЕ Руският президент се е обявил за съвършен, а целият интелектуален свят го обяви за такъв...Няма страна, в която да няма поддръжници...

 45. #45
  Teraflop 23 дек 2014, 16:18
   
  1
   
  0

  Абе,Инджев,стига си дрънкал глупости,Бе!

 46. #46
  Ум Белия Делфин 23 дек 2014, 17:32
   
  1
   
  0

  Снимката на Инджев перфектно се свръзва с рекламата под коментарите.... Срешнете се сус сингъл правоверни .И той човека го дава правоверен демократ. Демократ - ама с досие.

 47. #47
  Дъмпер 23 дек 2014, 18:23
   
  1
   
  0

  Тоя дъмпер от къде го извадиха? Пише се на много умен и голям демократ а когато учеше в СУ пишеше рефератите по "История на БКП"...
  Аман от продажници в тая страна. Ако Сорос му даде още една шепа от зелените, сигурно и ще му духа!
  Ако руснаците победят, ще пише за тях!

 48. #48
  ukrainec 23 дек 2014, 18:36
   
  0
   
  1

  Do #44 Пуснато от Д.Петрова--относно:
  "Няма страна, в която да няма поддръжници..."

  Ам,че той и Хитлер имаше потдръжници по цял свят....другарко.

 49. #49
  отн. #48 ukrainec 23 дек 2014, 18:44
   
  1
   
  0

  Ти пък кво се обаждаш? Иди се лекувай и тогава ела пак!
  Ако на украйнците Хитлер им е бил приятел, то не бъркай днешна Русия и Путин с Хитлер!

  Порошенко= Коломойски= Правий сектор= Яйценюк=Турчинов=украйнска амримя = ХИТЛЕР
  Това е уравнението!

 50. #50
  geovel 23 дек 2014, 20:46
   
  0
   
  0

  Госпожата коректор отново се е развихрила. Явно лечението не помага. Госпожо пийте си лекарствата! За наше добро е!

 51. #51
  geovel 23 дек 2014, 20:51
   
  0
   
  0

  1.4. Безсмислени спорове, ругатни, псувни, обиди са забранени, такива мнения ще се изтриват незабавно!
  1.5. Неприлично или грубо поведение не се толерира. Такива мнения се трият незабавно

  Защо не спазвате собствените си правила за публикуване?
  Потребителя -коректор(без значение дали е дама или не) във всеки един сайт би бил ограничен по всеки възможен начин да публикува обидните си коментари и простотии.
  Моите два поста също по правилата ви би трябвало да бъдат преместени!

 52. #52
  Ko стана, БЕ 23 дек 2014, 21:42
   
  0
   
  0

  Кошмарни загуби за германските автомобили от санкциите срещу Русия

  Експерти от немския Център за автомобилни изследвания очакват продажбите на автомобилните производители да спаднат с 600 милиона евро до 2017 година, заради свиването на руския пазар, предаде Deutsche Welle.Прогнозата на експертите от центъра е, че санкциите срещу Русия ще се отразят сериозно на немските производители и „общата загуба на оборота” може да достигне до 15 милиарда евро.

 53. #53
  Байно, ле... 23 дек 2014, 21:57
   
  0
   
  0


  http://www.osf.bg/downloads/1575380443/Annual_Report_2011_EN.pdf

  Competition "Pluralism against Populism " financed by Open Socity Institute Emergancy
  Fund

  Page 21:

  Ivo Indzhev
  Independent Journalism: Mission
  Possible
  6 720 €  --------------------------------------------------
  Иво бре, пак прочети дяда си Вазова и вземи та си смени името на The Little Kids of Soros, както някога го е направил прословутия домнул Петреско.  Македонски. За Петреска ли? Дето се влашей? Това магаре трябва да го вкараме в правия път; я чети, чети!

  Дерибеев (чете отначало).

  А бре, байно ле Петреско,

  а бре, пиле румънеско!

  Мозък няма в твойта тиква;

  гарга ли си, или чавка,

  та продаде твойта рода

  зарад топла мамалига?

  Македонски. Не, не, тука не е добре "та продаде твоята народност...": как беше другият стих?

  Дерибеев (чете).

  Мозък няма в твойта тиква.

  Гарга ли си, или чавка?

  Македонски. То чух един път. То и така, и така - яде се...

  Хаджият. Според мене или гаргата е артък, или чавката.

  Македонски. То когато е в поезия, не само гарга или чавка могат да турят, но и чучулиги, за да уйдише стихът. Ти на краставичар краставици не продавай.

  Дерибеев (следва).

  Та продаде твойта рода

  зарад топла мамалига!

  Македонски. Тия ги не бива; де е рода, де е мамалига?

  Хаджият. Ба, хубаво е, хубаво е, как да не иде? Рода-а... Мамалига-а-а-а - видиш, все на "а" свършва. Карай, Дерибей!

  http://slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=8492&Level=3

 54. #54
  Георги Ковачев_ 23 дек 2014, 22:13
   
  1
   
  0

  Да бе! Путин бил сам! Заедно с малката му дружинка от 85% от руското население, които го одобряват, без да броим феновете му на изток и на запад , включващи такива мили и любезни хорица като китайското политбюро, хора от индийското правителство, про-руското мнозинство в парламента на Латвия (член на НАТО), шефа на Унгария Виктор Орбан (Унгария също уж е член на НАТО). А, да не забравим и новият му приятел по газопровод Реджеп Ердоган.

 55. #55
  Георги Ковачев_ 23 дек 2014, 22:18
   
  0
   
  0

  Между другото, с пудели (ЕС) и проскубана гарга, мислеща се за орел (САЩ) за врагове, на Путин не му трябват чак толкова много приятели.

 56. #56
  отн. #55 Георги Ковачев_ 23 дек 2014, 23:13
   
  1
   
  0

  И ЕС и САЩ ще си намерят майстора! Те до сега воюваха с папуасите по света. Сега се захванаха с мечката и успяха да я събудят!
  В Русия вече на бързи обороти се работи по много "проекти":

  1. На валутните пазари и с цел, да се направи финансовата им система да е независима от САЩ
  (успеят ли да емитират напр. нови рубли, покрити с нещо реално, злато, енергия... и подобни, считай, че гаргата и пудела в един ден ще се сринат!)
  2. На военният фронт: Изгледахме филма какво въоръжение са получили ново тази година, колко учения са провели, наскоро откриха и нов център на управление на армията в Москва.... ТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ГОЛЯМА ВОЙНА!!! И се знае срещу кого!
  3. Идеологически, руското население знае какво ги чака СКОРО и също са готови ментално вече...
  4. Колкото и странно да е, руснаците стават много сплотени и единни и вече им писна от глупостите на гаргата и пуделите, даже и обикновенните хорица там ги ненавиждат за това, което натвориха през последната година само.... Тъпите Псакита мислият погрешно, че със санкциите ще настроят хората против властта, точно обратното. Те мразят агресорите а не политиката на Путин!
  5. ПВО-то им изобщо сигурно вече е на постоянна бойна готовност, спътниците ден и нощ скенират базите на САЩ и Нато за ракетни нападения
  6. Искеандерите също са в бойна готовност, като задачата им е да отстранят в Европа разните помощни войски на Нато...
  7. Много е вероятно да са включили пак и системата "Периметър", която в случай на масирано нападение от страна на силен противник и унищожение на по-голямата част на руските оръжия и ако е направило армията им неспособна да отговори адекватно, то "Периметър" сам включва всичкото им ОМП и го отправя към САЩ и без участие или команда от някого си (Експертна система, работеща паралелно, автоматично и независимо от хората)
  8. Но до "Периметър" едва ли ще се стигне... Трите стратегически подводници "Борей", вече се мотаят около САЩ и при необходимост си изпращат "Булавите" с ядрените глави в определените цели. Макар, че само една от тези е достатъчна да унищожи САЩ, другите две могат да прецакат например пудела :)... Булавите преодоляват всичките ПВО и космическа отбрана, които са на въоръжение сега в САЩ и Нато, така че Псаки може само да се радва, че бързо ще умре, без да разбере какво е станало :)...
  9. Русия вече знае, че Украйна е окупирана от САЩ и евентуално нападение на Украйна, се категоризира като война със САЩ. Практически означава, че ако Порошенко и Ляшко нападнат Крим, то Булавите могат да отидат и към САЩ.... Наивниците в Пентагона си мислят, че пак са успели и този път да пренесът войната в Европа а те там да лапат мухи! И накрая да дойдат и се обявят за победители! Ха-ха... Този път няма да стане тяхната. Ще изгорят с нас!

  Тъпото е, че всички нормални хора на земята не искат война, но натам отиват работите.... То винаги е било така и преди ПСВ и преди ВСВ...
  Скоро ще има голям фойерверк за съжаление! Тъпите янки сами си го изпросиха!
  Да празнуваме Бъдни вечер на спокойствие, да се помолим за разминаване на глупостта, пък каквото Господ рече, това ще бъде!

 57. #57
  KOREKTOR 24 дек 2014, 07:39
   
  0
   
  0

  До #50 #51 Пуснато от geovel

  geovel,

  Какво си се разревал бе ТРОЛ ****************

  **************

  Ти най-после нещо няма ли да напишеш друго освен ДОЛНОТО ти ПОДМОЛНО ГАДНО и ТЪПО ТРОЛЕНЕ.

  **************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 58. #58
  ukrainec 24 дек 2014, 08:38
   
  0
   
  1

  Do #56 Пуснато от отн. #55 Георги Ковачев
  Ne se сили толкоз много-Още малко ще изкараш Русия суперсила.Виж цифрите--около 50 пъти по слаба икономика в сравнение със страните срещу които се ежи и над 10 пъти по слаба военно.
  Това означава-"если что-то нам п******ц"

 59. #59
  geovel 24 дек 2014, 09:11
   
  1
   
  0

  Госпожо коректорке не бива така. Не си вдигайте кръвното! Достатъчно е да си пиете редовно лекарствата и ще се успокоите достатъчно. Все пак днес е Бъдни вечер. Заемете се с присъщата ви дейност, отидете до печката и гответе необходимите гозби за вечерта. Мъжката работа я оставете на мъжете.
  П.С. Писането с големи букви и Болд, употребата на изрази от рода на: Ти ма гъско, ма патко, ТРОЛ НЕЩАСТЕВН(каквото и да значи) е типично поведение на самотна дама -минала добрите си години. Колкото до мачкането, можете да мачкате само старите си гащи(да не кажа кюлоти).
  Извинявам се предварително на останалите потребители и администраторите на сайта.

 60. #60
  Есаул 24 дек 2014, 10:08
   
  1
   
  0

  Коректоре, малко ги псува тази година, а и с псуване не става. А г-на Инджев е мухъл от така наречената дясномислеща посттоталитарна интелигенция, която в последно време се препитава, като веднъж месечно хвърля пиянските си храчки по Русия. Чук в зъбите искат, а не псувни. Въпросният Инджев казва, че ,,диктаторът умира, но може да хапе...''. Е, ако бе толкова важен, вече щеше да усети това лично.Както и цялата педерастка плеяда от шестващи по медиите критикари на Русия - Дебелия политолог, енергийните експерти,един архивар, който 15 години се появява по телевизиите са 2-3 ризки на квадратчета и подобни.Та остави псувните.,,Опонентите'' ти са достатъчно утрепани от Господ и затова си мислят, че като се заявят като евроатлантици, ще изглеждат лъскави и малко по така модерни и секси.

 61. #61
  KOREKTOR 24 дек 2014, 11:00
   
  0
   
  0

  До #60 Пуснато от Есаул

  Есауле,

  Малка корекция,

  Забележи, че никого не съм напсувал. Друго може ,но псувни .....

  Аз поначало много рядко псувам наистина и то никога човешки индивид, а само ако правя нещо и се закуче работата. Нали знаеш, че тогава вълшебните думички за "мамата" вършат чудеса.

 62. #62
  Есаул 24 дек 2014, 11:47
   
  0
   
  0

  ...И това е грешка! Тегли им една мужишка и не им се обяснявай. Да се обясняваш на педелвайси е гнусно и позорно! Бъди на ниво! Мен няма да ме коментират, защото няма да им обърна внимание.Хайде сега ще седна да се задявам с някой педераст по форумите! Не може един истински почитател на руската култура да изпада на тяхното никакво и извратено равнище!

 63. #63
  KOREKTOR 24 дек 2014, 12:41
   
  0
   
  0

  До #61 Пуснато от Есаул

  Есауле,

  Може за Новата 2015 и да те послушам.

 64. #64
  KOREKTOR 24 дек 2014, 12:42
   
  0
   
  0

  На всички,

  На Бъдни вечер да са със семействата си и Весела Коледа.

 65. #65
  приходящ 24 дек 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  Коректор-е, мерси :).

  А за уплътняване на времето, ето едно малко четиво:

  "Thomas L. Friedman
  Игра на топчета
  NYTimes

  За разлика от Обама, Путин беше „това, което наричаме лидер”…Ако да водиш страната си до икономическа разруха е форма на ръководство. От месеци беше очевидно, че Путин се бори с пазара, със закона на Моор, с Майката природа и човешката природа въобщe.
  Той залага почти цялата икономика на нефта и газа, които могат да се използват само в дългосрочен план с риск от разрушителни климатични промени; той подцени степента до която технологичните иновации , които са позволили на Америка да произвежда повече нефт, газ, възобновяема енергия и по-голяма ефективност, едновременно, които помагат да се подкопаят суровинните цени , той си говореше сам на себе си като вярваше, че украинците изгониха своите лидери само, защото C.I.A. им казва да направят това – а не поради вечния стремеж на човека да осигури по-добро бъдеще за децата си; и той недооцени факта колко интегрирана и зависима от глобалните пазари е Русия и колко силно с течение на времето ще я засегнат санкциите, както и колко ще го наранят и него самият.
  Нека да не омаловажаваме думите: Владимир Путин е измамник и убиец. Той създаде измамната представа за своята сила и силата на Русия и се влюби в нея , а сега отрезнява. Би ли могъл той сега да се разгневи с нещо милитаристично , за да отвлече вниманието на народа и да го насочи към по-лъскави обекти? Да, той би могъл, но след това той ще наруши друго правило на геополитиката: „Първото правило на дупките” – когато си попаднал в една дупка, престани да копаеш.
  Казвам това без чувство за удовлетвореност. Казвам го с чувство на дълбоко съжаление. Аз бях против разширението на НАТО и едностранното прекъсване на договора за Анти-балистичните ракети, когато Русия беше слаба. Аз исках – и все още искам – да видя Америка като партньор на Русия във възпирането на глобалния безпорядък, защото на много места в света ние не можем да бъдем ефективни без помощта на Русия. Уви, ние разширихме НАТО – и в международен план помогнахме за създаването на политически условия в Русия, за процъфтяването на политиката на Путин, която се основава на ксенофобия и несправедливост.
  Но Путин също сглупи. В главата му се въртеше цена на нефта от по 110 $ за барел. Той си мислеше, че всичко зависи само от него, от неговите решения, от икономиката, която той и неговите приятели са изградили на основата на някои руски геополитически представи от историята. На практика, той възлага всичко върху извличането нефт и газ, а не върху използването на потенциала народа и на неговите таланти. Той пришпори цените нагоре, а сега те го влачат надолу.
  При всичко това, Путин лъжеше света и заблуждаваше себе си. Неговата грандиозна лъжа беше, че свалянето на корумпираното управление на Виктор Янукович в Киев от народа е заговор на Запада, чиято цел е да бъде вкарана Украйна в НАТО. Във въображаемия свят на Путин, никой няма разузнаване – освен КГБ. За него е немислимо, че има критична маса от украинци, които гледат към Полша и завиждат на това колко добре са нещата там след като те са се освободили от орбитата на Кремъл и са се присъединили към ЕС – че те може би си казват: „И ние искаме това” и за да го получат те са излезли на улицата, за да свалят съюзниците на Путин в Киев, търсейки по-малко корумпирано и по-прозрачно, демократично управление.
  За да сплоти руския народ на своя страна и за да оправдае мръсното заграбване на Крим и интервенцията в Украйна, които включват индиректно участие в свалянето на малайзийския цивилен аеролайнер Путин представя това като заговор на C.I.A. и НАТО. Истината е, че Путин не се страхура от инвазия на НАТО в Украйна. Това никога не е поставяно на карта. Той се страхува от инвазия на ЕС. Той не иска Украйна да се присъедини към Европейския митнически съюз, да приеме неговите анти-корупционни правила и правила за прозрачност и да започне изграждането на успешна икономика на европейски принципи, която всеки ден ще стои като контрастен пример и критика на непрозрачността и клептокрацията, изградени от Путин и неговата газова и нефтена клика в Русия.
  Неговата голяма заблуда се основава на представата за света от 19 век, в който Русия винаги на границите си ще има някакви „сфери на влияние”. Но сферите на влияние не са като някакви дипломи от Московския университет, които са в сила завинаги. Днес сферите на влияние трябва да бъдат спечелвани и подновявани. Защото днес, благодарение на технологиите осъзналите силата си граждани могат да артикулират и да се организират, за да поставят много по-ефективно своите искания. Това са днешните „хора с влияние” и те се проявяваха от площадите на Тахрир и Таксим до Майдан в Киев. Украйна е може би първото бойно поле в историята, където хората с влияние се събраха на площада срещу мислителят от времето на „сферите на влияние”. Аз все още вярвам във възможностите на народа.
  Пропадането на Русия е лошо за руснаците, но това не означава, че то е добро за нас. Когато светът постига това взаимосвързано и взаимозависимо, вие получавате една обратна стратегия: вашите приятели , чрез лошо икономическо управление (виж Гърция) могат да ви навредят по-бързо, отколкото това могат да направят враговете ви. И пропадането на съперниците ви (виж Русия и Китай) може да бъде по-опасно за вас, отколкото тяхното издигане. Ако Русия, която обхваща девет часови зони навлезе в рецесия и със своите по-ниски приходи от нефт не може да плаща на кредиторите си – всичко това ще предизвика бъркотия и неустойки към западните банки – с което този разпад ще се почувства глобално.
  Уоран Бафет наблюдава по време на икономическата криза през 2008 г. , че „когато настъпи отливът – едва тогава виждаме кой е плувал без бански. Е, петролният отлив настъпи и стана ясно, че Путин е плувал гол”. Като прави това, той днес заплашва най-много Русия – но не само Русия. Триумфиращата, захранвана с нефт Русия, яхнала голямата петро-вълна е опасна, но победената, разгневена, и постоянно обедняваща Русия е не по-малко опасна. Така че независимо от казаното по-горе , аз бих предпочел да видя Запада да си сътрудничи с Путин, да намали санкциите към Русия, но само в случай, че Путин е готов да покаже, че той не краде топчетата от играта, че за места като Украйна той е част от решението, а не е част от проблема.
  "

 66. #66
  СПОМЕН 24 дек 2014, 13:14
   
  1
   
  0

  Когато бях курсант през 80-те години, същият този Иво Инджев, заедно с другия "лисугер" Асен Агов идваха във военното училище да ни ОБЕЗПЕЧАВАТ политически.
  Разказваха ни за великите съветски подводници, които кръстосват около американските брегове и как американците, виждайки техните "антенни полета" изтръпвали от страх.
  Тогава си мислех, че са само некомпетентни. След идването на "демокрацията" в България, обаче като видях как преобърнаха възгледите си разбрах, че освен, че са некомпетентни, те са лишени и от морал!!!
  ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ГИ ИНТЕРЕСУВА СА "СРЕБЪРНИЦИТЕ" И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ НИТО ЗА КОМУНИЗЪМ, НИТО ЗА ДЕМОКРАЦИЯ!!!
  ТРЯБВА ЛИ ДА СЛУШАМЕ МНЕНИЕТО НА ТАКИВА ХОРА???

 67. #67
  обяснител 24 дек 2014, 14:44
   
  1
   
  0

  -----#58 Пуснато от ukrainec

  Много пъти те съветваха, че имаш нужда от лекар!
  "...Ne se сили толкоз много-Още малко ще изкараш Русия суперсила.Виж цифрите--около 50 пъти по слаба икономика в сравнение със страните срещу които се ежи и над 10 пъти по слаба военно..."

  Какво значение има, дали само с 2 или с 50 патрона са ти пробили простата глава, а?
  Русия има достатъчно оръжие да нанесе непоправима вреда на света!

  За да се унищожи светът и направи непригоден за живот е достатъчно да се взривят около 150 ядрени заряда, САМО!
  Настъпва ядрена зима и вече светът е непригоден за живот! Е, даже руснаците и на техната си територия да ги взривят, то няма значение! Целият свят отива на кино!
  Това убедените националисти и фашисти сте като джихадистите! За вас няма факти а само някаква си тъпа вяра в нещо си!
  Ама по-добре другите, цял свят да се отърве от вас, отколкото всички други да загинат!

 68. #68
  до #65 приходящ 24 дек 2014, 19:29
   
  1
   
  0

  От къде извади този Thomas L. Friedman? Малко е странно да има такива недоказани и резки обвинения по отношение на Путин?
  "...Нека да не омаловажаваме думите: Владимир Путин е измамник и убиец...."

  И с какво може да докаже това? Поне за Буш и Обама и почти всичките там президенти в тяхната фашистка демокрация се знае от цял свят, че са УБИЙЦИ! И те спокойно продължават да убиват по света! И са мнооого "деократични" и "цивилизовани", де!

  "...политиката на Путин, която се основава на ксенофобия и несправедливост..." Как може този тъпчо да прицени, като една дума не знае на руски? И всичко което е чул и видял да казва Путин някога, е било преведено от някой друг? И не се знае какво изобщо е преведено (изкривено и орязано)?

  Малко като погледнеш в нета, виждаш веднага кой е този господин Friedman: "...Friedman is Jewish.[2] He attended Hebrew school five days a week until his Bar Mitzvah,[3] ... http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Friedman

  Не ме учудва такава рязка статия от този тип. Болшинстото евреи ненавиждат Русия и според тях е справедливо да им се даде тази огромна територия с многото ресурси на тях само, полага им се по справедливст, според тях де! Техната справедливост е, всичко за тях а другите да мрат!
  Нали ФЕД е пак в техни ръце и цял свят омотаха в зелената хартийка. И все им е малко.

  САЩ е техен от много отдавна! Обама е смешна "Барби" кукличка! Така, че те могат да пишат за когото си искат, каквото им хрумне!
  “We, the Jewish people control America, and the Americans know it.” (Statement of Ariel Sharon, former prime minister of Israel, Oct. 3, 2001.)
  http://www.americanfreepress.net/html/sharon_words__206.html

 69. #69
  приходящ 24 дек 2014, 20:05
   
  0
   
  0

  До #68: "Не ме учудва такава рязка статия от този тип" - глупости! Статията е твърде балансирана (за моя вкус), но все пак е вярна.
  Като казвам "балансирана", как ви звучи "Казвам това без чувство за удовлетвореност. Казвам го с чувство на дълбоко съжаление. Аз бях против разширението на НАТО и едностранното прекъсване на договора за Анти-балистичните ракети, когато Русия беше слаба."? Това ако е "рязко", здраве му кажи.
  Аз пък, напротив, приветствам решението, според което Литва, Латвия и Естония станаха членки на НАТО. В противен случай Украинският сценарий щеше да се повтори и там.

 70. #70
  до #69 приходящ 24 дек 2014, 21:02
   
  1
   
  0

  Ами да наречеш президент и даже някого другиго убиец, не е ли рязко, при условие, че не можеш да го докажеш с нищо? Поне за мене е твърде агресивно....

  "....Аз пък, напротив, приветствам решението, според което Литва, Латвия и Естония станаха членки на НАТО. В противен случай Украинският сценарий щеше да се повтори и там..."

  Украинският сценарий се организира и финансира от САЩ. В политиката случайни неща няма! Те спокойно могат и в натовска страна да организират подобни "революции" и преврати. Поизчакай малко. Нали виждаш, че са се вманиачили да подчинят и Русия на всяка цена. Кой знае какво още ще им родят алчните психопатски глави? Русия си мълчи, но може скоро да ги удари и тя с някоя изненада! Ще се изкефя, ако най-после целият свят узнае, че САЩ са фалирали и с пачка зелена тоалетна хартия, ще можеш да си палиш само камината!

 71. #71
  приходящ 24 дек 2014, 21:55
   
  0
   
  1

  "Ще се изкефя, ако най-после целият свят узнае, че САЩ са фалирали и с пачка зелена тоалетна хартия, ще можеш да си палиш само камината" - не бъркай Щатите с Русия! Там, където има работещи икономика и университети, това няма как да се случи.

 72. #72
  Тепегьоз 24 дек 2014, 22:22
   
  0
   
  1

  до 44

  Како, ти къде по света си ходила в последно време.
  Или щом го казва ИТАР-ТАСС, то непременно ще е истина.
  Че и сами да не си вярваме - трее се повтаря в несвяст - зер, има и кратуни, дет ща се вържат.
  Такава ултраинтелектуалност те тресе, че си готова за една нова Цола Драгоичева.

 73. #73
  до #71 приходящ 25 дек 2014, 02:07
   
  0
   
  0

  "...не бъркай Щатите с Русия! Там, където има работещи икономика и университети, това няма как да се случи...."

  И още как може да се случи! Безспорно има такива неща в САЩ и някаква икономика и университети, но и какво от това?
  И ти може да си жив, здрав, работоспособен да имаш 10 къщи, заводи и коли, НО ако си взел кредит от 1 трилион долара (което многократно превишава всичките ти налични материални собствености и възможности да изкарваш пари) и вече не можеш да погасяваш даже и текущите лихви по него, да забравим, че не е възможно да върнеш някога и такава огромна сума, то като нищо ФАЛИРАШ!
  Не значи, че САЩ ще умре. НО ще се измени много там. Те ще преживеят също ПЕРЕСТРОЙКА! И не се знае, как ще я преживеят!
  Виж Русия и цяла източна Еропа, как се справиха с такава криза? РБ стана васал на другия лагер! Много, също по-малки държавици, също загубиха независимостта си. В Украйна се изтрепват различните народности и т.н. Да не мислим сега в САЩ, когато има напрежение между черните и белите, какво може да стане ако централната власт отслабне? Ще почнат да се стрелят бели срещу черни.....

  Банкрута на САЩ и ЕС са неизбежни. ЕС поради това, че е неуправляем и съставен от много различни народи, които нямат нищо общо по между си.
  И ИЦБ започна, като ФЕД да печати излишни пари. Това отива към банкрут, рано или късно! Може ЕС да изкара по-дълго, но само като ДИКТАТУРА.

 74. #74
  KOREKTOR 25 дек 2014, 07:49
   
  0
   
  0

  Честита Коледа на всички.

  До моите "ПРИЯТЕЛЧЕТА ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТАТА",

  Гледам и чета, бая сте се разпищолили вчера и в зората на Коледата.

  Днес ще си пасувам, но за утре не ви обещавам и не гарантирам да съм добричък с вас.

  А на вас като ви е толкова акълът продължавайте тъпотиите си.

 75. #75
  :-) 26 дек 2014, 00:47
   
  0
   
  0

  Честита Коледа.

  Хазин, макар и критикуващ Путин, е далеч по-точен за САЩ.

  "Я уже несколько раз писал о том, что США планомерно разрушают всю систему мировой безопасности, которую много десятилетий они же строили вместе с СССР. Почему они начали эту работу - понятно, в 90-е годы к власти в этой стране пришло поколение «победителей», которое было убеждено, что, в силу того, что они «победили» СССР (как следует из нашей теории, на самом деле это не так, см. также здесь: http://worldcrisis.ru/crisis/188291 ), им можно все. И они решили, что совместная система безопасности их уже тяготит, после чего, естественно, пришли к выводу, что им нужна система своя, которую бы они полностью контролировали.

  Если посмотреть всю риторику руководителей государств, которых последние 20 лет принимали в НАТО, то мы увидим всю эту логику в полном объеме (и даже немножко больше): нам угрожают, единственная защита - это США, мы все должны встроиться в новую систему безопасности, за которой стоят США. При этом Россия в принципе не принимала никакого участия в процессах в этих странах (даже Украина была пущена на самотек, что, во многом, и стало причиной нынешних событий в этой стране), никакой угрозой никому не была (да и сейчас не является), просто речь на самом деле шла о разрушении старой системы мировой безопасности, в которой она играла ключевую роль.

  Разумеется, строительство новой системы безопасности - дело дорогое и медленное, по этой причине по некоторым вопросам (например, ядерное разоружение) США с Россией продолжали сотрудничать, однако общий фон такого общения проходил по формуле: мы разговариваем по тем вопросам, которые нам интересны, а все остальное - наше личное дело. Беда в том, что все планы, которые были придуманы в 90-е годы и начаты осуществляться в 2000-е (может быть, именно для их запуска и были организованы события 11 сентября 2001 года: http://worldcrisis.ru/crisis/86502 , как Пирл-Харбор был организован для вывода США из политики изоляционизма?) были выстроены на примате продолжения экономического роста, то есть, фактически, неограниченного ресурса США. А вместо этого получили кризис, который этот ресурс существенно сократил."

  http://worldcrisis.ru/crisis/1753334

  Разбира се това не означава рози за Русия, още по-малко за България :-(.

  Ето ви Григориев:

  "В медиа пока звучат высказывания общего характера: что-то же нужно говорить, создавая видимость оперативного реагирования. Многие предпочитают не высказываться, как бы это ни выглядело, поскольку ожидают накопления знаний и формирования реалистичной модели. По еще более сложным причинам молчит Владимир Путин, для которого сейчас наступил сложнейший момент.

  Теперь о том, что на самом деле произошло. Россия первой среагировала на кризисную общемировую экономическую ситуацию. То, что мы стали первыми, не вызывает никакого удивления, ведь мы располагаем довольно маленькой и уязвимой экономикой. Глубинной причиной кризиса и обвала рубля стали известные некоторым специалистам структурные дефекты российской экономики. В том числе и более высокий, чем это принято признавать, уровень зависимости от экспорта нефти. Конечно, это вовсе не 30 и даже не 50 процентов, а гораздо выше. Меньшую и не столь значимую роль в наступлении кризиса сыграли санкции и события вокруг Крыма. Это нюансы.

  - А как же «необъявленная экономическая война», «козни американского империализма» и прочая месть Запада за то, что мы «встали с колен»?

  - Возможно, эти элементы тоже присутствуют. Но не следует занижать влияние мирового экономического кризиса. Мы были наиболее уязвимыми и пострадали первыми, так что ситуация обвала рубля - это сигнал тревоги абсолютно всем государствам.

  http://worldcrisis.ru/crisis/1754646

  ЕС вече е банкрутирала, 2008-а вие пропуснахте колко евра напечатаха, за наскоро да не говорим, дадох ви линк ако помните :-). Особено как брокселските тарикати покриха банкрута на Дексия с далеч по-голяма сума от това което вие ще трябва да платите за КТБ.

  Естествено периферните държавици(провинции) на Империята никога не са били приоритет на Центъра, та що ли вие да сте :-(.

  Ама като им вервате наивно това си и заслужавате.

  Та ако сте запознати с доларовия индекс би следвало да знаете на гърба на кое долара върви нагоре, подсказка: не е от рублата :-))).

  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$USD&p=D&b=3&g=0&id=0


  А с томас фридман и инджев изобщо не си заслужава да си губя времето. И като си попмисля, че навремето един колега ме подтикна да му прочета книгата за Лексуса и Маслиновото дърво, още ме е яд на мен си, че си загубих времето и парите да му купувам книгите. Толкоз за тез двамата :-).

 76. #76
  Иванн 26 дек 2014, 03:53
   
  0
   
  0

  Тоя с тази измислена Пета колона чисто се е побъркал
  Говори все за комунистическата партия и все й измисля откачени квалификации-колони камъни слуги и подобни

 77. #77
  бай ИВАН 26 дек 2014, 11:10
   
  0
   
  0

  Аде да идва по бързо третата световна,защото не ми чака още 25г големите сили да си мерят ПИШ..ТЕ.Който оцилей,оцелей.

 78. #78
  :-) 26 дек 2014, 12:08
   
  0
   
  0

  Ей ви малко от това как ЕС-то ви разтовари на гърба банкрутите на "ивропейските" инвеститори. Като обяснението е не на кой да е а на Венци Антонов, мир на душата му :-(.

  "Светът на «висшите» финанси е огледален свят. Създаването на пари е създаване на дългове - добър бизнес, докато се прави в разумни граници. Когато малка страна като България прекрачи тези граници, управляващите този свят й налагат паричен съвет, за да контролират изкъсо създаването на дългове. Защото страните и хората се контролират най-лесно чрез дълговете, които правят. Така хората знаят какво става и не се притесняват за особеностите на демокрацията в България. Когато страната, произвеждаща базовите пари на световните финанси, прекрачи тези граници, нещата опират до предоговаряне на самата система.
  ...
  - Какви са последствията за Европа от финансовата криза в САЩ?

  - След 1990 г. финансовата система се глобализира, така че където и да става нещо, всички са засегнати. Логиката е проста - като губиш пари на един пазар, продаваш ценните си активи на друг, за да покриеш загубите. Например руската криза от 1998 г. беше «малко» сътресение, но някои големи фондове фалираха. Като не можеха да продават руските си активи, продаваха Бразилия и България. Какво общо има Бразилия с Русия? Това, че дълговете им ги държат едни и същи диверсифицирани фондове. Така е и сега. Това, че в основата на ценните книжа във вашия портфейл стоят американски ипотеки, вие може и да не го знаете, ако не сте чели дребния шрифт, хората виждат «100% гарантирана главница» и си казват: това е сигурна инвестиция. Някои от най-големите банки в Европа, като Дойче и ЮБС, станаха глобални банки със силно развито инвестиционно банкиране. ЮБС дотук е «глътнала» 44 милиарда загуби, вчера и там влязоха китайци от Сингапур. Осчетоводените дотук загуби от ипотечната криза са 550 милиарда глобално, от тях 250 милиарда са на европейските банки. Последствията за Европа вероятно няма да са по-малки, а може да се окажат и по-големи от тези за САЩ. Защото Европа няма единен фискален механизъм, който да капсулира и постепенно да разплете проблемите. В Щатите могат да вдигат стойки, преди да приемат «спасителния пакет», но ще го приемат, те са една държава. В Европа ще вдигат стойки и няма да приемат нищо, защото никой не може да оторизира подобно нещо, а големите страни имат различни интереси. Тук могат да възникнат особено опасни форми на арбитраж между различните схеми за гарантиране на депозитите или дълговете и да стане като в 30-те години - всички да си играят на ?fuck your buddy?, любимата игра на Джони Неш от студентските му години, преди да я формализира в теория на игрите. Ако сте малка, богата страна и си национализирате фалиралите банки, защото сега капитализмът навсякъде е суспендиран – както каза някой онзи ден, капитализмът е в творчески отпуск (sabbatical) – какво ще стане с критериите за 3% дефицит и 60% дълг, дори без да се прибавя ефектът от очертаващата се рецесия? Ще ви наложат санкции, ще ви изпъдят? Какво прави ЕЦБ в последната година? Защитава европейците от инфлацията на нефта - два пъти по-скъп от този в Щатите, защото трябва да покрива издръжката на една бюрокрация, която живее като при «стария режим», без нищо да решава - като поддържа два пъти по-високи лихви тук. А когато приливната вълна от цунамито в САЩ достигна Европа, банката панически изсипа десетки милиарди повече ликвидност тук, отколкото Федералният резерв там. Тези хора не мислят, спокойно може да ги замените с киборгите на Филип Мировски или с полуавтомат.

  Основният финансов проблем на Европа е, че тя произвежда повече капитал, отколкото може да инвестира. Поради това Европа инвестира навън. Така стана с техно-балона в края на 90-те, така става и сега. А когато инвестираш навън, зависиш от благосклонността на другите. Затова развитието на европейските капиталови пазари и на пазарите в т.нар. «Нова Европа» трябваше да е приоритет преди десетина години, но не беше, хората се чудеха как да фалшифицират статистиката си, за да преминат критериите на Маастрихт. Защото ако спестяванията, пенсиите и т.н. на европейците са в ипотечни деривати, вие имате по-голям проблем от американците. България в този контекст стои горе-долу, както е стояла през 30-те години. България е страна без значение, управлявана от хора без значение. Поради семплата финансова система, доминирана от чужди капитали, поради сакатия капиталов пазар и т.н., ще минем под рубриката «collateral damage?. Лошото е, че в България има традиция, когато някои хора губят навън, да си компенсират щетите вътре."

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/14730

 79. #79
  Знайко 26 дек 2014, 14:08
   
  0
   
  0

  Евала, най-после Ви разконспирирахме: Приходящ и Коректор са един и същи писач, но с два ника.Възможно и допустимо е това да е и самият мосю П. Панчелиев. УУУУУУУУУУУУУфффффффффф безинтересно. Звучи печалбарско...

 80. #80
  Българо фил 26 дек 2014, 14:22
   
  0
   
  0

  Браво на Иво Инджев за прекрасната статия. Успя да разлае у нас русофилските уроди начело с бсп, куректора и воленчо. Ако искат последните може да събират хляб за "братята" си да не умрат от глад, докато препиват с нефт и газ.

 81. #81
  Дедо Прецаки 26 дек 2014, 22:30
   
  0
   
  0

  Тоя Иво не е ли оня "Ивайло" от Първо главно на ДС??? Сетила се Мара, да се побара, ама "га ядахте кифтетата ни ривахте"...!!!

 82. #82
  Бойко не Борисов 27 дек 2014, 20:03
   
  0
   
  0

  Малоумни въпроси, още по малоумни отговори! Иво М/Инджев/ ми прилича на човек с тежко психическо разстройство-раздвоение на личността. Да си пие редовно хапчетата и по малко да ходи на вън. По коледа стават и чудеса.

 83. #83
  д 29 дек 2014, 20:56
   
  0
   
  0

  Гочката ковачев завалията пак е изпаднал в делириум-
  искандери щял да стреля,подводници Борей с Булави щял да пуска...
  Пий си хаповете ве,че хептен изкрейзваш без тях...
  Те хората си нямат и те ракети и подводници идиот,то дано не се стигне дотам.
  А с Булавата последния път щяха да думнат Камчатка блядовете пияни,най-много да се самоубият с ръждивите си железа...

 84. #84
  соросоид 02 яну 2015, 12:13
   
  0
   
  0

  Минджев,
  има ли още парички от сорос да оправдаваш - колко още знака се полага да бъдат отчетени и осчетоводени, че ни писва от простотиите ти

 85. #85
  ми... 08 яну 2015, 23:21
   
  0
   
  0

  На когото не му харесва в Европа или САЩ да емигрира в Рущия...ама много мераклиий не виждам-то на путю щерките не са в Московския унивеситет а в някакво забутано даскало в Швейцария,видиш ли...
  Баси патриота.Ама кво му пука -блядове оправяйте се...аз съм се оправил.Уроди

 86. #86
  luchezar 16 фев 2015, 19:43
   
  0
   
  0

  abe ivo,sramota e da piheh gluposti,ako niakoi shte umre ti shte si po napred,ti si kato niakoe pale koeto lae po niakoi luv,ne se li usehtah kolko si galuk v slu4aia!!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка