Корпусът на морската пехота на САЩ разреши експлоатацията на амфибии ACV след двумесечно прекъсване

Pan.bg 23 сеп 2022 | 09:48 views (346) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Корпусът на морската пехота на САЩ разреши експлоатацията на амфибии ACV след двумесечно прекъсване

Командването на Корпуса на морската пехота на САЩ реши да върне в експлоатация бойната амфибия ACV след двумесечна пауза, свързана с премахването на две такива превозни средства наведнъж. Припомняме, че силен прибой преобърна две военни превозни средства на брега на Калифорния през юли 2022 г. Това съобщиха от ВО.


След това събитие командването на USMC реши да спре използването на бойното превозно средство. Проведено е подходящо проучване, което установява: бойното превозно средство може безопасно да работи при малко неравности в морето. Въпреки това трябва да се има предвид, че колата не е създадена за използване в условия на силно вълнение, но все пак се оказа достатъчно достойна по време на тестовете. След пускането на амфибиите в експлоатация обаче възникват проблеми.

След преглед на резултатите от изследването, Корпусът на морската пехота на САЩ реши да върне във водата земноводните, произведени от BAE Systems. Сега морските пехотинци отново ще могат да се обучават на тези машини, като същевременно оценяват реалните възможности за тяхната експлоатация. Използването на амфибии в ученията на Корпуса на морската пехота ще помогне на командването да идентифицира своите слабости и да разбере какво още трябва да се подобри.


Спомнете си, че в съответствие с плановете на Пентагона, бойните амфибии ACV трябва да заменят остарелите морски десантни превозни средства от по-ранните години на производство на AAV.

Беше решено последните превозни средства да бъдат изведени от експлоатация, след като AAV потъна през 2020 г., също край бреговете на Калифорния. Тогава осем морски пехотинци и един моряк от флота бяха убити, след което военното ведомство завинаги забрани използването на AAV по вода, страхувайки се от натиск от американската общественост и притеснения за безопасността на персонала.

ACV (Amphibious Combat Vehicle) е амфибийна бойна бронирана машина, способна да изстреля от десантно-десантен кораб и да се върне на борда. Машината е с колесна формула 8х8. Екипажът на превозното средство е от трима души, освен тях в амфибията са разположени до 11 морски пехотинци.

Предвижда се амфибията да може да се използва за десантиране в бурно море. Но именно тази характеристика на амфибията кара командването да обръща повишено внимание на използването му в учения. Все още се уточняват параметрите на бурното море, при които ACV може да остане на повърхността.

Автор:
Иля Полонски
Използвани снимки:
BAE Systems, Wikipedia / Cpl. Джамин Пауъл


източник

военное обозрение

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Корпусът на морската пехота на САЩ разреши експлоатацията на амфибии ACV след двумесечно прекъсване

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка