Един летателен ден в Авиобаза Безмер (ФОТОГАЛЕРИЯ и видео)

Pan.bg 22 сеп 2021 | 14:13 views (21415) commentaries(0)
img pan.bg,Н.Димов

Екип на списание „Клуб КРИЛЕ“ посети Базата за предно разполагане – Безмер на 21 септември, когато там се провеждаше поредния летателен ден.

Полетите са обявени за 10 часа и след като на съвещанието е взето решение за тяхното провеждане, в 8:10 започва изтеглянето на щурмовиците към старта.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В летателната смяна участват четири самолета – една „спарка“ Су-25УБК (р.н. 002) и три бойни Су-25К (р.н. 240, 249 и 253). Започва предполетната подготовка на щурмовиците, след която старшият инженер на полетите дава последни указания на техническия и осигуряващ състав.

В полетите участват предимно млади летци, наскоро усвоили модернизираните машини. Времето е слънчево, но има сравнително силен вятър. Първо излита „спарката“, последвана от бойните самолети. След кацанията на АТ се извършва подготовка за повторен полет, отстраняват се възникналите проблеми, а част от разбора на полетите се извършва още на старта.

Тук е мястото да се отбележи за част от проблемите в авиобазата, чието решаване е в компетенцията на горните командвания и най-вече на МО. На първо място това е малката численост на личния състав на авиобазата. Така наличните техници са крайно недостатъчно за осигуряване на полети на всичките модернизирани Су-25. Закъснява и пристигането на т.н. „техническа аптечка“ – резервните части, необходими за поддържане на АТ в периода на гаранция. И тук решението е в компетенцията на МО…


Независимо от всички проблеми, личният състав на Авиобаза Безмер постига впечатляващи резултати. За по-малко от една година, когато започват първите полети с ремонтираните и модернизирани щурмовици, „спарките“ са налетели над 100 часа, а някои от бойните – над 50!

Така безмерци гордо и със заслужено самочувствие ще отбележат наближаващият на 5 октомври юбилей – 70-та годишнина от създаването на 22-ри ИБАП, чийто достоен наследник е Авиобаза Безмер.


Video: " target="_blank">Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Един летателен ден в Авиобаза Безмер (ФОТОГАЛЕРИЯ и видео)

ПРЕДИШНА СНИМКА 4/30 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка